fbpx

Puuhiili

PUUHIILI


PUUHIILI

Puuhiili on kiinteä lopputuote, jota saadaan kun puuta kuivatislataan. Länsimaissa puuhiiltä käytetään pääasiassa grillihiilenä ja jonkin verran ahjoissa kivihiilen korvikkeena. Puuhiilen voi edelleen jatkojalostaa aktiivihiileksi, jolla on kasvava käyttö lääke- ja ympäristöteollisuudessa.

LEHTIPUUHIILET

Puuhiiltä käytetään Suomessa pääasiassa grillihiilenä, mutta puuhiiltä voidaan käyttää halutessa myös pajoissa tai energiahiilenä. Lehtipuuhiilimurskaa ja lehtipuuhiilipölyä voidaan käyttää myös esimerkiksi maaperän parannukseen golfkentillä ja viljelmillä.

GRILLIHIILI

Grillaukseen soveltuvat parhaiten lehtipuuhiilen 15-60 mm lajike tai Marienburgin Latvialainen 30-150 mm lajike. Mitä suurempi raekoko, sitä kauemmin hiillos grillissä kestää. Esimerkiksi ranskalaiset gourmet-ravintolat ovat käyttäneet tätä Marienburgin 30-150 mm lajiketta ruoanvalmistuksessa jo yli kymmenen vuotta. Lisätietoa Marienburgin puuhiilestä osoitteessa Marienburg.com

PUUHIILIMURSKE

Lehtipuuhiilimurskaa ja lehtipuuhiilipölyä voidaan käyttää myös esimerkiksi maaperän parannukseen golfkentillä ja viljelmillä.


Puuhiilitiedustelut Pentti Kotiaho +358415345100