fbpx

Suodatinkoksi

SUODATINKOKSI


KOKSIN VALMISTUS JA OMINAISUUDET

Koksia valmistetaan kuivatislaamalla kivihiiltä korkeassa lämpötilassa. Tislausuunista saatu koksi kuivataan typpikaasulla ja seulotaan.

Suodatinkoksi on tilavuuspainoltaan noin 500 kg/m3. Raekoko on 40-70 mm. Suodatinkoksi myydään säkitettynä piensäkkeihin. Säkin koko on noin 22 kg. Myymme koksia erityisesti kaasujen ja nesteiden suodatukseen ja erikoispolttoprosesseihin.

KOKSIN KÄYTTÖ TERÄKSEN VALMISTUKSEEN JA POLTTOPROSESSEIHIN

Koksi on kivihiiltä huokoisempaa, puhtaampaa ja lämpöarvoltaan parempaa polttoainetta. Tärkein koksin käyttömuoto on teräksen valmistus, mutta koksia voidaan käyttää myös erikosipolttoprosesseihin.

SUODATINKOKSI MAALAAMOIHIN JA VEDEN SUODATTAMISEEN

Huokoisen rakenteensa vuoksi Koksia voidaan käyttää myös suodattimena. Suodatinkoksia on käytetty perinteisesti puhtaan veden valmistuksessa ja erilaisten kaasujen suodatuksessa esimerkiksi maalaamoiden poistoilmaa puhdistettaessa. Suodatinkoksi toimii hyvin haihdutuksessa ja erilaisten nesteiden, esim. jätevesien suodatuksessa. Hyvää kokemusta on koksin käytöstä myös puu-cee:n astian ilmastoinninnissa.

SUODATINKOKSIN HÄVITTÄMINEN

Koksin valmistusprosessissa syntyy ongelmajätettä (mm. asfalttia, tervoja ja öljyistä puhditamolietettä) mutta suodattimissakin käytetty koksi itsessään on polttoainetta. Mikäli suodatinkoksia käytetään esimerkiksi maalisuodattimissa, on toki varmistettava että maalipöly ei sisällä myrkkyjä. Mikäli maalipöly on myrkytöntä, voidaan maalisuodattimissa käytetty koksi tarvittaessa hävittää energiajätteenä tai vaihtoehtoisesti poltettavan jätteen seassa mikäli energiajätettä ei alueella kerätä.


Suodatinkoksit teollisuuden tarpeisiin: Pentti Kotiaho +358415345100