PALJU KIVIKOSKELLE

Palju hintaan 90 euroa/vuorokausi

Kivikosken mökillä on 6-8 henkilölle soveltuva kylpypalju, joita vuokrataan Kivikosken mökkiasiakkaille. Paljun vuokrahinta yhdeksi vuorokaudeksi on 90 euroa. Seuraavat vuorokauden vuokrataan hintaan 50 euroa/vuorokausi.

Paljun täyttö, lämmitys, tyhjennys ja puhdistus kuuluvat vuokralaisen velvollisuuksiin. Mikäli haluat tilata paljun täytettynä, lämmitettynä ja pestynä, niin tarjoamme palvelun tarvittaessa lisähintaan 110 euroa.

Alla ohjeita paljun käyttöön, lue ohjeet huolellisesti. Vuokraajan tai hänen seurueensa laitteelle mahdollisesti aiheuttamista vaurioista on vastuussa vuokraaja niiden täydestä arvosta. Vuokralaisen on välittömästi ilmoitettava vuokranantajalle laitteessa ilmenneestä viasta tai siihen kohdanneesta vahingosta.

Paljun täyttäminen

Ennen paljun tulien sytyttämistä sulje paljun pohjan sulkuventtiili tai käytä pohjatulppaa ja täytä palju vedellä. Sulkuventtiili sijaitsee terassin alla paljun ja mökin välissä. Terassissa on pieni kolmion mallinen luukku, jonka pohjalla sulkuventtiilli on. (Kuva alla) Kun käännät kahvaa myötäpäivään 90 astetta, sulkeutuu pohjaventtiili ja saat täytettyä paljun. Talvella sulkuventtiili helposti jäätyy ja se poistetaan käytöstä. Käytä tällöin tulppaa. Pohjatulppa roikkuu yleensä pajlun ulkopuolen naulassa ja varatulppa on saunassa sijaitsevassa naulakossa.

Paljun pohjan sulkuventtiili

Palju voidaan täyttää letkulla mökin seinässä olevasta vesipostista. Tarkista että letku pysyy paljussa kun täytät paljua. Talvella letku voi olla jäässä, joten nosta tarvittaessa letku hetkeksi sisälle sulamaan ennen paljun täyttöä.

Allasta täyttäessä kannattaa ottaa huomioon kylpijöiden lukumäärä, sillä ihmiset syrjäyttävät vettä tullessaan altaaseen. Jos odotettavissa on kylpijöitä altaan täydeltä, kannattaa veden pinta jättää minimiin (5 cm altaan ylemmän täyttöputken yläpuolella). Huomaathan että allas on aina täytettävä vähintään 5 cm kamiinan ylempien liitosputkien yläpuolelle ennen tulen sytyttämistä kamiinaan

Tynnyrin kamiinaa ei saa koskaan sytyttää altaan ollessa tyhjä tai vajaasti täytetty. Vajaan altaan lämmittäminen johtaa aina kamiinan sulamiseen. Allasta ei saa myöskään alkaa tyhjentämään ennen kuin tuli on kokonaan sammunut kamiinasta ja hiillos hiipunut. Täytettyä allasta ei saa päästää jäätymään talvella. Tyhjennä allas tai huolehdi riittävästä lämmityksestä.

Paljun kiukaan sytytys ja käyttö

Kun olet täyttänyt paljun vedellä, voi kamiinan sytyttää. Sytytykseen kannattaa käyttää pieniä ja kuivia puita ja lisätä sitten isompia tarpeen mukaan n. 10-15 minuutin välein. Kamiinassa tulee lämmityksen aikana pitää jatkuvaa reilua tulta, jotta puut palavat kunnolla ja allas lämpiää maksimitehoilla. Liian pienellä tulella lämmitysaika venyy huomattavasti. Paljun lämmitys vie noin 2-3 tuntia riippuen veden ja ilman lämpötilasta. Kun ilma on kylmä, pidä suojapressua paljun päällä vettä lämmittäessäsi jotta se lämpiää nopeammin. Sekoita paljussa olevaa vettä, jotta voit paremmin todeta veden lämpötilan.

Kamiinan polttoaineeksi tulee käyttää ainoastaan pieneksi pilkottuja kuivia polttopuita. Isojen ja kosteiden puiden käyttö saattaa helposti kaksinkertaistaa lämmitysajan ja ne myös savuttavat paljon. Tyhjennä tuhkat kamiinasta jokaisen käyttökerran jälkeen.

Paljun tyhjennys ja puhdistus käytön jälkeen

Tyhjennä palju poistamalla tulppa tai avaamalla sulkuventtiili. Huomaathan että talvella paljun poistoputki helposti jäätyy. Lappoa palju tällöin letkun avulla tyhjäksi. Voit myös yrittää sulattaa poistoputken ja sulkuventtiilin kaatamalla niiden päälle ämpärillisen kuumaa vettä. Älä koskaan jätä vettä paljuun kun poistut mökiltä ellei niin ole erikseen paljua varattaessa sovittu.

Huolehdi altaan puhtaudesta ja hygieniasta pesemällä sekä kuivaamalla se huolellisesti. Joka käyttökerran jälkeen tulee myö huuhdella kamiinan ja tynnyrin putket. Peseminen voidaan suorittaa esimerkiksi mäntysuovalla ja rätillä.

Muu turvallisuus

  • Huolehdi lasten turvallisuudesta altaassa ja sen läheisyydessä. Lapsia ei saa jättää altaaseen valvomatta. Kun allasta ei käytetä, tulee se peittää pressulla.
  • Älä sukella.
  • Huolehdi altaaseen johtavien portaiden ja muun reitin turvallisuudesta varsinkin pakkasilla, kun vesi jäätyy liukkaaksi jääksi.
  • Älä lämmitä kylpyvettä liian kuumaksi. Suurin suositeltava veden lämpötila on 37°C. Sydänongelmaisten kannattaa jättää kylpyveden lämpötila alle 37 °C.
  • Jos voit pahoin tai olet väsynyt, vältä altaan käyttöä. Pitkät kylpyajat voivat aiheuttaa nestehukkaa ja liian lämpimässä vedessä kylpeminen voi pahimmassa tapauksessa aiheuttaa lämpöhalvauksen.