PALJU STRUKALLE

Palju Strukalle 90 e/vuorokausi

Miltä kuulostaisi hetki rentouttavassa kylvyssä saunan jälkeen? Keskitalven tähtitaivas, kiireetön olo ja lämmin paljun vesi kruunaavat talven juhlan. Kesällä voit nauttia paljussa satakielen liverryksestä ja vehreästä jokimaisemasta. Salli itsellesi rentouttava hetki ja varaa palju käyttöösi lomasi ajaksi.

Strukan vuokramökillä on aivan joenrannan tuntumassa noin 6 henkilölle soveltuva palju, joita vuokrataan Strukan mökkiasiakkaille. Palju sijaitsee grillikodan vieressä ja saunalta paljulle johtaa laatoitettu käytävä. Kylpypaljun vuokrahinta yhdeksi vuorokaudeksi on 90 e. Seuraavat vuorokaudet vuokrataan hintaan 50 e/vrk.

Varaa heti palju käyttöön lomasi ajaksi. Lisätietoa ja tunnelmia Strukan vuokramökiltä tästä linkistä

Palju tilattavissa käyttövalmiina

Paljun täyttö, lämmitys, tyhjennys ja puhdistus kuuluvat vuokralaisen velvollisuuksiin. Mikäli haluat tilata paljun täytettynä ja lämmitettynä ja pesun käytön jälkeen, niin tarjoamme palvelun tarvittaessa lisähintaan 120 euroa. Mikäli haluat tilata nämä palvelut käyttöösi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin sovitaan palvelusta tarkemmin.

Alla ohjeita paljun käyttöön, lue ohjeet huolellisesti. Vuokraajan tai hänen seurueensa laitteelle mahdollisesti aiheuttamista vaurioista on vastuussa vuokraaja niiden täydestä arvosta. Vuokralaisen on välittömästi ilmoitettava vuokranantajalle laitteessa ilmenneestä viasta tai siihen kohdanneesta vahingosta.

Paljun täyttäminen

Ennen paljun tulien sytyttämistä sulje paljun pohjan sulkuventtiili tai käytä pohjatulppaa ja täytä palju vedellä. Sulkuventtiili sijaitsee paljun takana. Kun käännät kahvaa myötäpäivään 90 astetta, sulkeutuu pohjaventtiili ja saat laskettua täytettyä paljun. Talvella sulkuventtiili helposti jäätyy ja se poistetaan käytöstä. Käytä tällöin tulppaa. Pohjatulppa roikkuu yleensä pajlun ulkopuolen naulassa ja varatulppa on pukuhuoneessa paljun ohjetaulun vieressä.

Paljun ulkopuolella on poistoviemärin sulkuventtiili

Palju voidaan täyttää letkulla mökin seinässä oilevasta vesipostista. Tarkista että letku pysyy paljussa kun täytät paljua. Talvella letku voi olla jäässä, joten nosta tarvittaessa letku hetkeksi sisälle sulamaan ennen paljun täyttöä.

Allasta täyttäessä kannattaa ottaa huomioon kylpijöiden lukumäärä, sillä ihmiset syrjäyttävät vettä tullessaan altaaseen. Jos odotettavissa on kylpijöitä altaan täydeltä, kannattaa veden pinta jättää minimiin (5 cm altaan ylemmän täyttöputken yläpuolella). Huomaathan että allas on aina täytettävä vähintään 5 cm kamiinan ylempien liitosputkien yläpuolelle ennen tulen sytyttämistä kamiinaan

Tynnyrin kamiinaa ei saa koskaan sytyttää altaan ollessa tyhjä tai vajaasti täytetty. Vajaan altaan lämmittäminen johtaa aina kamiinan sulamiseen.

Paljun kiukaan sytytys ja käyttö

Kun olet täyttänyt paljun vedellä, voi kamiinan sytyttää. Sytytykseen kannattaa käyttää pieniä ja kuivia puita ja lisätä sitten isompia tarpeen mukaan n. 10-15 minuutin välein. Polttopuut löytyvät autotallina takana olevasta puuvajasta.

Kamiinassa tulee lämmityksen aikana pitää jatkuvaa reilua tulta, jotta puut palavat kunnolla ja allas lämpiää maksimitehoilla. Liian pienellä tulella lämmitysaika venyy huomattavasti. Paljun lämmitys vie noin 2-3 tuntia riippuen veden ja ilman lämpötilasta. Kun ilma on kylmä, pidä suojapressua paljun päällä vettä lämmittäessäsi jotta se lämpiää nopeammin. Sekoita paljussa olevaa vettä, jotta voit paremmin todeta veden lämpötilan.

Kamiinan polttoaineeksi tulee käyttää ainoastaan pieneksi pilkottuja kuivia polttopuita. Isojen ja kosteiden puiden käyttö saattaa helposti kaksinkertaistaa lämmitysajan ja ne myös savuttavat paljon.

Paljun tyhjennys

Kun kylpeminen on lopetettu, tuli on kokonaan sammunut kamiinasta ja hiillos hiipunut, voi paljualtaan tyhjentää. Tyhjennä palju poistamalla tulppa tai avaamalla sulkuventtiili. Huomaathan että talvella paljun poistoputki helposti jäätyy. Lappoa palju tällöin letkun avulla tyhjäksi. Voit myös yrittää sulattaa poistoputken ja sulkuventtiilin kaatamalla niiden päälle ämpärillisen kuumaa vettä.

Älä koskaan jätä vettä paljuun kun poistut mökiltä ellei niin ole erikseen paljua varattaessa sovittu. Jäätyvä vesi laajenee ja voi pahimmillaan halkaista pajun ja vahingoittaa kiukaan liitoksia.

Pese palju käytön jälkeen

Huolehdi paljun puhtaudesta ja hygieniasta pesemällä sekä kuivaamalla se huolellisesti. Joka käyttökerran jälkeen tulee myös kamiinan ja tynnyrin putket huuhdella huolellisesti. Peseminen voidaan suorittaa esimerkiksi mäntysuovalla ja rätillä.

Tyhjennä myös tuhkat kamiinasta jokaisen käyttökerran jälkeen. Tuhkaämpäri sijaitsee varaston nurkalla.

Muu turvallisuus

  • Huolehdi lasten turvallisuudesta altaassa ja sen läheisyydessä. Lapsia ei saa jättää altaaseen valvomatta. Kun allasta ei käytetä, tulee se peittää pressulla.
  • Älä sukella.
  • Huolehdi altaaseen johtavien portaiden ja muun reitin turvallisuudesta varsinkin pakkasilla, kun vesi jäätyy liukkaaksi jääksi.
  • Älä lämmitä kylpyvettä liian kuumaksi. Suurin suositeltava veden lämpötila on 39°C. Sydänongelmaisten kannattaa jättää kylpyveden lämpötila alle 37°C.
  • Jos voit pahoin tai olet väsynyt, vältä altaan käyttöä. Pitkät kylpyajat voivat aiheuttaa nestehukkaa ja liian lämpimässä vedessä kylpeminen voi aiheuttaa lämpöhalvauksen pahimmassa tapauksessa.

Strukan Palju käytettävissä ympäri vuoden