fbpx

Ohjeita Kivikosken vuokralaisille

OHJEITA KIVIKOSKEN VUOKRALAISILLE


Kivikosken vuokramökillä on majoitusta 5-8 henkilölle

Kivikosken vuokramökki on parhaimmillaan 5-8 henkilölle ja mökin perusvuokrahinta sisältää majoituksen enintään 8 henkilöille. Kivikoskella on kuitenkin varapatjoja saunan yläpuolella olevalla varastoparvella ja majoitus on mahdollista vähän isommallakin porukalla. Kun henkilömäärä ylittää 8, veloitetaan lisähenkilöistä 25 euroa per henkilö per vuorokausi.

Majoitustilat

 • Talviasuttava mökki 55 m2 + pikkumökki 15 m2
 • Päärakennuksessa pieni kahden hengen makuuhuone. Pikkumökissä majoitus kolmelle
 • Päärakennuksessa 150cm leveä nukkumaparvi. Parven tikkaat voidaan tilan säästämiseksi työntää seinään kiinni liukumekanismin avulla silloin kun poraat eivät ole käytössä. Kun otat portaat käyttöön, nosta portaita hieman ja vedä portaiden alapäätä varovasti seinästä ulospäin jotta saat tikkaat turvalliseen kiipeämiskulmaan.
 • Olohuoneeseen avautuu 120cm leveä nukkumaparvi
 • Olohuone, jossa ruokapöytä 6-8 henkilölle ja varaava takka
 • Vuoteissa peitot ja tyynyt
 • Liinavaatteet ja pyyhkeet 15 €/hlö
 • Mökissä puulämmitteinen sauna. Rannassa lasinen sähkölämmitteinen näköalasauna
 • Päärakennuksessa wc ja pikkumökissä wc
 • Palju vuokrattavissa

Kivikosken keittiön varustus

 • Ruokailuvälineet ja astiat  x 10
 • Viinilaseja ja kuohuviinilaseja
 • Liesi, uuni ja mikroaaltouuni
 • Liesituuletin
 • Korkea jääkaappipakastin
 • Kahvinkeitin ja vedenkeitin
 • Leivänpaahdin
 • Vatkain

Lue Kivikosken mökin esittely ja kattava kuvaus tästä


Kivikosken mökki sijaitsee osoitteessa Strukantie 30, Pyhtää

Kivikosken vuokramökki sijaitsee osoitteessa Strukantie 30, 49270 PYHTÄÄ. Aja Helsingistä E18/E7 valtatietä Kotkan suuntaan. Poistu moottoritieltä liittymästä nro 70 (Pyhtää KK) ja aja ramppia ylös liikenneympyrään. Käänny oikealle tielle numero 3503 ja jatka 580 metriä. Käänny oikealle Strukantielle ja jatka hiekkatietä noin 650 metriä. Käänny vasemmalle kelohirsisen huvilan pihaan. Pihapiirissä myös kelohirsinen nukkuma-aitta ja punainen varasto.

Lähin bussi Helsingistä pysähtyy Pyhtään kirkolle. Matkaa Pyhtään kirkolta Kivikosken mökille on Annulantietä pitkin vain noin 1 km. Halutessasi voit jäädä pois myös moottoritien liittymässä nro 70 (Pyhtää kk). Jos tulet Pyhtäälle bussilla, voi tarvittaessa kysyä taksikyytiä mökille Kymenlaakson taksilta. Puhelinnumero on 0100 87227.

Puulämmitteinen palju vuokrattavissa

Kivikosken vuokramökillä on saunan terassiin upotettuna puulämmitteinen palju vuokrattavissa. Palju soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja tehokkaan kiukaan ansiosta palju lämpiää noin kahdessa tunnissa. Varausehdot, hinnat ja lisätietoa paljun käytöstä tästä


Matkustajailmoitus

Kaikkien mökillä majoittuvien henkilöiden on vuokramökille saapuessaan täytettävä matkustajailmoitus. Matkustajailmoituskaavakkeita löytyy television alapuolella olevasta pienestä pahvilaatikosta. Jätä lähtiessäsi kaikkien majoittujien tiedoilla täytetty matkustajailmoitus ruokapöydälle kiitos. Halutessasi voit tulostaa matkustajailmoitukset myös tästä (Matkustajailmoitus ) linkistä ja lähettää meille skannattuna osoitteeseen asiakaspalvelu@kotteria.com.

Vuokramökin WiFi ja sähkö

Kivikosken vuokramökillä on langaton netti (3G/4G). Salasana on RLEY3QREFRF. Salasana on asetettu 8.11.2018.

Toisinaan on Kivikosken vuokramökiltä sähköt poikki myrskyn vuoksi. Jos sähköt katkeavat, saattaa WiFi-laite hävittää verkkoyhteyden. Katkaise tällöin laitteistoista virrat noin 5 minuutiksi ja kytke päälle uudelleen yhteyden muodostamiseksi. Laitteisto löytyy jääkaapin yläpuolella olevasta keittiön yläkaapista.

Kymenlaakson sähkön häiriösivulta voi nähdä häiriötilanteen. Sivu toimii myös matkapuhelinten selaimilla.

Lämmitys ja ilmastointi

Energian säästämiseksi laskemme mökin lämpötiloja silloin, kun mökillä ei ole vuokralaisia. Lämpötilan lasku tapahtuu “heatin on/heating off”- kytkimen avulla. Kytkin sijaitsee olohuoneessa, parven portaiden pielessä. Kytkin toimii langattomasti, pidä kytkintä muutama sekunti pohjassa jotta vastaanotin saa yhteyden. Kytkin säätää huonelämpötilaa ja vähentää käyttöveden lämmitystä, joten vaihda kytkin kotona-asentoon saapuessasi niin mökki lämpiää ja lämmintä vettä riittää. Laitathan kytkimen poissa-asentoon lähtiessänne.

Mökillä on ilmalämpöpumppu. Kun saavut mökille ja mökillä on viileää, säädä ilmalämpöpumpun lämpötila + 20 asteeseen, niin saat oleskelutilat nopeasti lämpimiksi. Viileinä vuodenaikoina pudota ilmalämpöpumpun lämpötila +16 asteeseen mökiltä poistuessasi. Ilmalämpöpumppu lämmittää silloin, kun kaukosäätimen MODE- toiminnoista on valittu aurinko-symboli. Lisäohjeet ilmalämpöpumpun käyttöön tästä linkistä.

Päärakennuksessa sijaitsevassa wc-tilassa on liiketunnistimella varustettu poistoilmapuhallin. Puhallin jää käynnin jälkeen muutamaksi minuutiksi käyntiin ja sammuu jonkin ajan kuluttua itsekseen.


Pesukoneet, vesi ja jätevesi vuokramökillä

Keittiössä on astianpesukone ja pyykinpesukone. Ennen koneiden käyttöä avaa pesukonehana, jotta kone saa vettä. Astianpesukoneen vedentulo avataan keittiön tiskipöydän hanan alaosassa olevasta vivusta. Muista sulkea hana käytön jälkeen.

Viemärissä on repijäpumppu, joka pumppaa jätteet noin 100 metrin päässä sijaitsevaan kunnan viemäriverkostoon. Jotta repijäpumppu ei vaurioituisi, on erittäin tärkeää että wc-pönttöön ei laiteta mitään muuta kuin ihmisjätteitä. Esimerkiksi muovi tai terveyssiteet voivat rikkoa repijäpumpun tai tukkia viemärin

Mahdollisessa vesivuototilanteessa vedentulon pystyy katkaisemaan saunan lauteiden alla olevasta vesisulusta (kuva alla).

Nukkuma-aitan wc:ssä on pieni lavuaari, johon tulee vesi virtauslämmittimen kautta. Virtauslämmittimen pistoke voi olla seinässä jatkuvasti. Jos pistoke on irti, niin saat lämmintä vettä kun kytkset pistokkeen senään. Huomaathan että virtauslämmittimen takia vedenpaine täässä hanassa on normaalia pienempi, virtaus noin 6 litraa minuutissa.


Paloturvallisuus

 • Tupakointi mökin sisätiloissa on kielletty. Laita natsat tuhkakuppeihin ja lopuksi roskiin.
 • Vuokramökissä on palovaroitin. Jos palovarottimen patteri loppuu, pitää palovaroitin lyhyitä piipahduksia muutaman minuutin välein. Irrota tällöin palovarotin ja vaihda paristo. Varaparistoja löytyy keittiön siivouskomerosta, mikroaaltouunin alapuolelta. Jos et löydä uutta paristoa, jätäthän palovarottimen pöydälle.
 • Mökissä on jauhesammutin. Lisäksi mökiltä löytyy sammutuspeite. Sammutuspeite sijaitsee keittiössä, mikroaaltouunin alapuolella olevassa kaapissa. Tarkistathan sammutusvälineiden sijainnin heti mökille saapuessasi.
 • Takan savupelti on pukutilassa, takan takapuolella. Kiukaan savupelti on saunan kiukaan yläpuolella. Avaa pellit ennen tulen sytyttämistä. Vedon parantamiseksi ja arinan säästämiseksi muista myös tyhjentää tuhkat säänöllisesti.
 • Takan savupellin sulkemisen ajoitus on tärkeää häkävaaran välttämiseksi. Hiillosta kannattaa kohentaa hiilikolalla, jotta kaikki kekäleet saadaan palamaan loppuun. Kun hiillos alkaa hiipua – eli siinä ei näy sinisiä liekkejä – voi pellin laittaa vähän pienemmälle. Vasta kun hiillos on palanut loppuun, pellin saa sulkea kokonaan.
 • Tuhkat voi takan ja kiukaan käytön jälkeen tyhjentää saunan oven pielessä sijaitsevaan mustaan tuhka-astiaan.
 • Polttopuut löytyvät nukkuma-aitan takana olevasta polttopuuvarastosta.

Varaava takka olohuoneessa

Kivikosken päärakennuksessa on varaava takka. Huomaathan, että kiinteistön vuokralaisena vastaat takan käytöstä. Noudata ohjeita ja jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä huoltoon (Pentti 041-5345100). Huomaathan että jos takka on pitkään ollut käyttämättä ja kylmillään, voi veto olla huono ja sytytysvaiheessa savua voi tulla sisään. Huomaathan myös että varaavassa takassa tulia poltetaan aina luukut kiinni jotta veto on riittävä ja takka lämmittää. Luukut auki tulia poltettassa takka savuttaa huonetilaan.


1) Ennen lämmitystä tarkista ettei tulipesässä ole liikaa tuhkaa, jotta ilma pääsee virtaamaan arinan kautta. Jos tuhka tukkii arinan osittainkin, estyy ilmansaanti ja palaminen häiriintyy. Tuhkat on poistettava vasta, kun ne ovat täysin jäähtyneet. Tuhkien tyhjennyksessä on käytettävä peltiastiaa.
2) Avaa hormipelti. Takan savupelti on pukutilassa, takan takapuolella
3) Puiden pituuden ja tulipesän koon mukaa puut ladotaan joko vaaka-asentoon tai pystyyn. Puita saa latoa korkeintaan 2/3 tulipesän tilavuudesta ja loppu 1/3 on hyvä jättää ilmatilana tulipesään.
4) Sytytä puut ladonnan yläosasta, jolloin saavutetaan nopeammin tehokas palaminen. Käytä sytykkeenä puutikkuja tai esim. kaarnaa. Älä käytä palavia nesteitä!
5) Ennen sytytystä avaa tuhkaluukun ja suuluukun ilma-aukot. Kun puut palavat kunnolla, säädä tuhkaluukun ilma-aukkoja siten, että palaminen ei etene aivan täydellä voimalla. Liian suuri ilmamäärä nopeuttaa savukaasujen kulkua, jolloin menetetään tehoa. Jos liekki on vaalea, ilmamäärä on liian suuri. Kun liekissä on myös punaista sävyä, on ilmamääräoikea. Kun osa puista on hajonnut hiiliksi, voi tuhkaluukun ilma-aukot sulkea kokonaan.
6) Mikäli lämpöä tarvitaan enemmän kuin pesällinen, voidaan saman päivän aikana lisätä toinen pesällinen kun ensimmäinen pesällinen on hiilloksella. Puita lisättäessä suljetaan ensin ilmanottoaukot ja sitten suuluukku avataan hivenen raolle ja odotetaan hetki, että palaminen tasaantuu. Tämän jälkeen suuluukku avataan hitaasti. Jos suuluukku avataan nopeasti, tulee savu huoneeseen. Älä häiritse palamista. Vältä tarpeetonta tulen kohentamista ja suuluukkujen avaamista, sillä tämä aiheuttaa ilmavirtaa uunin läpi, jolloin palamisen hyötysuhde alenee.
7) hiillosvaiheessa hormipeltiä voi pienentää siten, että se jää auki noin 3-4 cm. Kun hiillos on täysin tummunut, pellit voidaan sulkea turvallisesti ilman häkävaaraa.
Huom!
• Tulisijassa ei saa polttaa lastulevyjä, vaneria eikä liimaa tai maalia sisältäviä materiaaleja.
• Älä sytytä uunia jätteillä kuten maitopurkeilla, muoveilla tai aikakauslehdillä.
• Älä polta uunissa mitään muovipitoisia tavaroita, kuten suojamuoveja, muovikalvoja, muovipulloja tai makkarapusseja

Puulämmitteinen mökkisauna ja sähkölämmitteinen rantasauna

Mökillä on kaksi saunaa. Päärakennuksen yhteydessä oleva sauna on puulämmitteinen ja rannassa oleva lasisauna on sähkölämmitteinen. Päärakennuksen puulämmitteisen kiukaan savupelti on saunan kiukaan yläpuolella. Avaa pelti ennen tulen sytyttämistä. Vedon parantamiseksi ja arinan säästämiseksi muista myös tyhjentää tuhkat säänöllisesti.

Rantasauna on suuri ja lämmitys vie vähintään 1,5-2 tuntia ilmoista riippuen. Muistathan kytkeä saunan käytön jälkeen pois päältä. Lisätietoa sähkölämmitteisen rantasaunan käyttöön tästä. Lue ohjeet huolella, kiuas on hiukan erilainen kuin kotikiukaat normaalisti.

Kaasugrilli ja grillikota

 • Mökin terassilla on kaasugrilli. Kaasugrillissä on sytytin, mutta se ei yleensä toimi. Grilliä sytyttäessäsi nosta oikeanpuoleinen grilliritilä ylös ja kun olet avannut kaasuhanat, heitä palava tulitikku grillin oikeaan etureunaan.
 • Pihassa on puoliavoin grillikota ja kodan edustalla nuotiopaikka. Kodassa pieni nuotiopaikka.
 • Vajassa on varakaasupullo. Ilmoitathan meille jos otat varakaasupullon käyttöösi, niin tiedämme tuoda mökille uuden pullon seuraavan tarkastuksen yhteydessä.

Jätehuolto vuokramökillä

Strukan ja Kivikosken vuokramökeille on yhteinen jäteastia. Jäteastia sijaitsee Strukan mökin kohdalla Strukantien varressa.

Pakkaathan jätteet tiiviisti jotta astiaan mahtuisi mahdollisimman paljon, astia tyhjennetään kerran viikossa. Sulje jäteastian kansi huolellisesti, jotta metsien asukit eivät pääse jäteastiaan tai levittelemään jätteitä luontoon.

Lähin hyötyjätepiste löytyy Pyhtään ABC:n takaa. Pyhtäällä voit kierrättää lasin, metallin, paperin, kartonkipakkaukset, pahvin ja vaatteet. Toinen kierrätyspiste löytyy Kotkansta, Prisman pihasta osoitteesta Hakamäentie 1. Sinne on Strukan mökiltä matkaa noin 20 km. Kotkan hyötyjätepisteessä voit maksutta kierrättää paperin, lasin, metallin ja kartongin.

Kivikosken vuokramökillä on jäteastia Strukantien varrella

Audio ja video

 • Mökeillä on stereo tv jossa on HDMI- liitäntä. HDMI johtoja ja muita liitosjohtoja ei mökillä kuitenkaan ole välttämättä saatavilla. Varaathan omat johtosi mukaan jos haluat liittää erillisiä laitteita televisioon.
 • Mökillä on myös bluetooth-kaiutin
 • Meillä on sopimukset radioista, televisioista, videoista ja musiikista Teoston kanssa

Pesuaineet, paperit ja tarvikkeet

 • Tiskikoneen pesuaine ja käsitiskiaine ovat talon puolesta
 • Käsisäippua on talon puolesta
 • Pesuaineita säilytetään keittiön kaapissa ja WC:tilassa
 • Pyykinpesuainetta, suihkusaippuaa ja shampoota ei ole talon puolesta. Asiakkaat jättävät usein pesuaineita, mutta toiset vievät pesuaineet mennessään. Siksi emme takaa että pesuaineita löytyy.
 • Keittiön komerossa on varalamppuja, pyykkipoikia ja hiirenloukkuja.
 • Talous- ja vessapaperia löytyy keittiön komeron ylimmältä hyllyltä. Jos tulette isommalla porukalla pidemmäksi aikaa, niin ottakaa varalta paperia mukaan jos mökillä olevat paperit eivät riitä.

Lemmikki mökille mukaan

Halutessasi voit ottaa lemmikin mukaan mökille. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Lemmikistä peritään lemmikkimaksu, joka on yleensä 10 euroa/vrk lemmikkiä kohden. Jos olet itse kovin allerginen, voit tarkistaa asiakaspalvelustamme ajankohdan, jolloin mökillä on viimeksi ollut lemmikkejä.

Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys asiakaspalveluumme niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

Elektroniset hiirenkarkottimet

Kivikosken vuokramökillä on syksystä kevääseen käytössä ultraääntä käyttävät hiirenkarkottimet. Karkottimet ovat pistorasioihin kytkettynä. Ihminen ei niitä kuule, mutta koirat tai kissat saattavat häiriintyä äänestä. Jos otat karkottimet esimerkikisi lemmikkisi takia pois käytöstä lomasi ajaksi, niin muistathan kytkeä karkottimen takaisin ennen lähtöäsi.

Mökillä on myös muutama hiirenloukku eteisen siivouskomerossa tai ulkovarastossa.

Pienten lasten matkasänky

 • Mökille on mahdollisuus vuokrata lasten matkasänky.
 • Kun varausta tehdessäsi ilmoitat tarvitsevasti matkasängyn, toimitamme sen mökille valmiiksi pedattuna.
 • Matkasängyn toimittamisesta veloitamme laskutuksen yhteydessä 30 euroa/vuokrajakso.

Ajanvietepelit

 • Kroketti peli
 • Petanque pallot

 Posti vuokramökille

 • Vuokramökille voi tilapäisesti kääntää postin.
 • Postiosoite on Strukantie 24, 49270 Pyhtää.
 • Postilaatikko on varattu Kivikosken ja Strukan mökkien vuokralaisten yhteiskäyttöön.

Huomioitavaa ennen poislähtemistä

 • Noudata siivousohjeita ja siivoa mökki ennen lähtöäsi huolellisesti. Mikäli olet tilannut jonkin siivouspalveluistamme (perussiivous 2,5 tuntia tai täyssiivous), huolehdithan että järjestelet mökin ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa siivouksesta ja siivouspalveluistamme tästä Kivikosken siivous ja liinaveetteet linkistä.
 • Vie roskat roska-astiaan. Lähin kierrätyspiste paperille, vaatteille, metallile ja lasille löytyy Pyhtään ABC:n takaa, parkkialueen takakulmasta.
 • Pese grillit ja siisti grillipaikat. Tyhjennä tuhkat nuotiopaikoilta tuhkaämpäriin
 • Vie varastosta otetut tavarat paikoilleen ja siisti piha
 • Tarkista veneiden kiinnitys (kesäaika).
 • Sammuta valot, sulje ikkunat, lukitse ovet ja jätä avaimet omille paikoilleen.
 • Kytke eteisessä oleva poissaolokytkin ”heating off”-asentoon.

Asiakaspalaute ja yhteydet huoltoon

Haluamme pitää mökin hyvässä kunnossa ja laitteet ja varusteet toimivina. Mikäli havaitset puutteita tai sinulla on parannusehdotuksia, niin ota yhteyttä, soita tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotteria.com

Halutessasi voit jakaa kokemukseksi myös Tripadvisorin palvelussa: Kivikoski cottage.

+358415345100 Pentti Kotiaho, +358400534269 Minna Kotiaho


Kivikosken vuokramökki, Savantum Oy. Strukantie 30, 49270 Pyhtää