Palju Struka

Strukan vuokramökillä on puulämmitteinen palju joen rannassa

PALJU, STRUKA VILLA


Palju Strukan vuokramökille 80 e/vuorokausi

Miltä kuulostaisi hetki rentouttavassa kylvyssä saunan jälkeen? Keskitalven tähtitaivas, kiireetön olo ja lämmin paljun vesi kruunaavat talven juhlan. Kesällä voit nauttia paljussa satakielen liverryksestä ja vehreästä jokimaisemasta. Salli itsellesi rentouttava hetki ja varaa palju käyttöösi lomasi ajaksi.

Strukan vuokramökillä on aivan joenrannan tuntumassa noin 6 henkilölle soveltuva palju, joita vuokrataan Strukan mökkiasiakkaille. Palju sijaitsee grillikodan vieressä ja saunalta paljulle johtaa laatoitettu käytävä. Kylpypaljun vuokrahinta yhdeksi vuorokaudeksi on 80 e/vrk.

Varaa heti palju käyttöön lomasi ajaksi. Lisätietoa ja tunnelmia Strukan vuokramökiltä tästä linkistä


Palju tilattavissa käyttövalmiina, täytettynä ja lämmitettynä

Paljun täyttö, lämmitys, tyhjennys ja puhdistus kuuluvat vuokralaisen velvollisuuksiin. Mikäli haluat tilata paljun täytettynä ja lämmitettynä ja pesun käytön jälkeen, niin tarjoamme palvelun tarvittaessa lisähintaan 120 euroa. Kokonaishinnaksi yhdelle käyttökerralle tulee tällöin 200e. Mikäli haluat varata paljun lämmitettynä käyttöösi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme niin sovitaan palvelusta tarkemmin.

Alla ohjeita paljun käyttöön, lue ohjeet huolellisesti. Vuokraajan tai hänen seurueensa laitteelle mahdollisesti aiheuttamista vaurioista on vastuussa vuokraaja niiden täydestä arvosta. Vuokralaisen on välittömästi ilmoitettava vuokranantajalle laitteessa ilmenneestä viasta tai siihen kohdanneesta vahingosta.

Täytä palju ennen tulien sytyttämistä

Ennen paljun tulien sytyttämistä aseta pohjatulppa ja kiukaan veden poistotulppa paikoilleen. Muista laittaa tulppa myös kiukaan tuhkaluukun oikealla puolella olevaan kiukaan tyhjennysaukkoon (kuva alla). Kiukaan tulppa on kiukaassa vaijerilla kiinni. Paljun pohjatulppa roikkuu yleensä pajlun ulkopuolella pressun kiinnityskoukussa ja varatulppa on saunan pukuhuoneessa sijaitsevassa naulakossa paljun käyttöohjeen vieressä. Kun tulpat on paikoillaa, täytä palju.

Palju voidaan täyttää letkulla mökin seinässä olevasta vesipostista. Paljun letku sijaitsee saunassa letkukelassa lauteiden alla tai kesällä varastossa. Kiinnitä letku vesipostiin ja vedä toinen pää paljulle. Kun avaat hanan, tarkista että letku pysyy paljussa kun täytät paljua. Paljun täyttöaika noin 30 min. Täytön jälkeen kelaa letku takaisin rullalle ja vie saunan lauteiden alle säilytykseen heti etenkin talvella jotta letku ei jäädy halki.

Allasta täyttäessä kannattaa ottaa huomioon kylpijöiden lukumäärä, sillä ihmiset syrjäyttävät vettä tullessaan altaaseen. Jos odotettavissa on kylpijöitä altaan täydeltä, kannattaa veden pinta jättää minimiin (5 cm altaan ylemmän täyttöputken yläpuolella). Huomaathan että allas on aina täytettävä vähintään 5 cm kamiinan ylempien liitosputkien yläpuolelle ennen tulen sytyttämistä kamiinaan (Kuva alla)

Kylpytynnyrin kamiinaa ei saa koskaan sytyttää altaan ollessa tyhjä tai vajaasti täytetty. Vajaan altaan lämmittäminen johtaa yleensä aina kamiinan sulamiseen.


Paljun kiukaan sytytys ja turvallinen käyttö

Kun olet täyttänyt paljun vedellä, voi paljun kamiinaan sytyttää tulet. Sytytykseen kannattaa käyttää pieniä ja kuivia puita ja lisätä sitten isompia tarpeen mukaan n. 10-15 minuutin välein. Polttopuut löytyvät autotallina takana olevasta puuvajasta. Kun tarjolla on säkitettyä konekuivattua koivua, tarvitaan paljun lämmittämiseen noin 1,5-2 säkillistä puuta. Huomaathan että kahdella säkillisellä veden lämpötila nousee kesällä helposti yli +42 asteeseen, joka on kylpylämpötilaksi jo liikaa.

Kamiinassa tulee lämmityksen aikana pitää jatkuvaa reilua tulta, jotta puut palavat kunnolla ja allas lämpiää maksimitehoilla. Liian pienellä tulella lämmitysaika venyy huomattavasti. Paljun lämmitys vie noin 2 tuntia riippuen veden ja ilman lämpötilasta. Kun ilma on kylmä, pidä suojapressua paljun päällä vettä lämmittäessäsi jotta se lämpiää nopeammin. Sekoita paljussa olevaa vettä, jotta voit paremmin todeta veden lämpötilan.

Paljun tyhjentäminen

Kun kylpeminen on lopetettu, tuli on kokonaan sammunut kamiinasta ja hiillos hiipunut, voi paljualtaan tyhjentää. Tyhjennä palju poistamalla pohjatulppa. Kun allas on tyhjä, poista myös kiukaan tulppa, jotta kiukaaseen ei jää vettä. Tämä on erityisen tärkeää erityisesti talvella, jolloin kiukaaseen jäävä vesi laajenee jäätyessään ja voi repiä kiukaan saumat auki.

Huomaathan että talvella paljun poistoputki helposti jäätyy. Lappoa palju tällöin letkun avulla tyhjäksi.

Älä koskaan jätä vettä paljuun talvella yöksi tai kun poistut mökiltä. Jäätyvä vesi laajenee ja voi pahimmillaan vahingoittaa kiukaan liitoksia.

Pese palju mäntysuovalla käytön jälkeen

Huolehdi paljun puhtaudesta ja hygieniasta pesemällä sekä kuivaamalla se huolellisesti. Joka käyttökerran jälkeen tulee myös kamiinan ja tynnyrin putket huuhdella huolellisesti. Peseminen voidaan suorittaa esimerkiksi mäntysuovalla ja rätillä.

Tyhjennä myös tuhkat kamiinasta jokaisen käyttökerran jälkeen. Tuhkaämpäri sijaitsee varaston nurkalla.

Muu turvallisuus paljua käytettäessä

  • Huolehdi lasten turvallisuudesta altaassa ja sen läheisyydessä. Lapsia ei saa jättää altaaseen valvomatta. Kun allasta ei käytetä, tulee se peittää pressulla.
  • Älä sukella.
  • Huolehdi altaaseen johtavien portaiden ja muun reitin turvallisuudesta varsinkin pakkasilla, kun vesi jäätyy liukkaaksi jääksi.
  • Älä lämmitä kylpyvettä liian kuumaksi. Suurin suositeltava veden lämpötila on 39°C. Sydänongelmaisten kannattaa jättää kylpyveden lämpötila alle 37°C.
  • Jos voit pahoin tai olet väsynyt, vältä altaan käyttöä. Pitkät kylpyajat voivat aiheuttaa nestehukkaa ja liian lämpimässä vedessä kylpeminen voi aiheuttaa lämpöhalvauksen pahimmassa tapauksessa.

Paljut muilla Kotterian joenrantamökeillä

Kotterian mökeillä paljun ihanuudesta pääsee Strukan lisäksi nauttimaan myös kahdella muulla joenrantamökeillä Kivikosken mökillä ja Kaunisvirran kelomökillä. Merenrantamökeille ei paljuja voi tuoda kun kaivovesi ei riitä paljujen täyttämiseen

Kysymyksiä ja vastauksia paljun vuokraamiseen ja käyttöön liittyen nettisivullamme Paljut Kotterian vuokramökeillä. Ja lisää paljuilun parhaudesta, riskeistä ja vähän vinkkejä talvipaljuiluun löydät blogistamme “Vuokramökki paljulla, luksusta lomalle!”


Strukan vuokramökki, Savantum Oy. Strukantie 24, 49270 Pyhtää