Ohjeita Rantakarin vuokralaisille

Meriterassilta upeat näköalat merelle

OHJEITA RANTAKARIN VUOKRALAISILLE

Rantakarin vuokramökillä majoitusta 5-8 henkilölle

Rantakarin vuokramökki soveltuu parhaiten perheille ja pienille porukoille, majoitusta 5-8 henkilölle. Varausjärjestelmässä perushinta on 3 henkilölle ja kun henkilömäärä ylittää 3, veloitetaan lisähenkilöistä automaattisesti noin 25 euroa per henkilö per vuorokausi. Huomaathan että mökki sijaitsee omakotitalon pihapiirissä, eikä siksi sovellu äänekkäiden juhlien järjestämiseen. Jos sinulla on lemmikki jonka haluat ottaa mukaan, niin olethan yhteydessä niin sovitaan siitä erikseen.

Tontti on pieni ja autopaikkoja on rajoitetusti. Rantakarin mökin edessä on yksi parkkipaikka Rantakarin vuokralaisille. Tontin kulmassa oleva parkkipaikka on varattu päärakennuksen vuokralaisten käyttöön. Tarvittaessa autot voi tilapäisesti pysäköidä myös Seuratien varteen.

Rantakarin vuokramökin edustalla on paljon viehättäviä pikkusaaria. Esimerkiksi vastapäinen saari ja monet muut lähiseudun mökkisaaret ovat yksityisiä. Kunnioitathan yksityisyyttä, maihinnousu näihin yksityisiin mökkisaariin on kielletty.

Talviasuttava mökki 54 m2 + parvi 30 m2

 • Alakerrassa yksi makuuhuone (2x80cm sängyt)
 • Parvella sängyt kuudelle
 • Olohuone, jossa varaava takka
 • Vuoteissa peitot ja tyynyt
 • Liinavaatteet ja pyyhkeet 15 €/hlö, pedattuna 20€/hlö
 • Puulämmitteinen sauna
 • Talvilämmin meriterassi, jossa ruokapöytä 8 henkilölle
 • 2 x wc

Keittiön varustus

 • Ruokailuvälineet ja astiat  x 10
 • Viinilaseja ja kuohuviinilaseja
 • Liesi, uuni ja mikroaaltouuni
 • Liesituuletin
 • Korkea jääkaappipakastin
 • Kahvinkeitin ja vedenkeitin
 • Leivänpaahdin
 • Vatkain

Siivous 120-160e ja liinavaatteet 20e/hlö

Loppusiivous ja liinavaatteet ja pyyhkeet eivät automaattisesti sisälly Rantakarin vuokramökin vuokrahintaan. Asiakas voi siivota itse tai tilata loppusiivouksen meiltä. Myös liinavaatteet ja pyyhkeet voi varata käyttöön meiltä. Liinavaatesetin vuokra on 20e/henkilö ja pedattuna 25e/hlö. Käytön jälkeen Kotterialta vuokratut pyyhkeet ja liinavaatteet voi kasata vaikka pukuhuoneen lattialle, josta siivooja hakee ne pesulaan vietäväksi. Lisätietoa siivouspalveluista ja liinavaatteista tästä.

Jos et jo varannut näitä palveluita varauksenteon yhteydessä, voit toki varata palvelut käyttöösi myöhemminkin. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai varata palvelut lomakkeella tästä.

Rantakarin mökin esittely ja kuvia mökistä tästä

Vuokramökki sijaitsee osoitteessa Seurakuja 6, Kotka

Rantakarin vuokramökki sijaitsee Kotkan Tiutisissa, osoitteessa Seurakuja 6, 48930 Kotka. Aja Helsingistä E18/E7 valtatietä Kotkan suuntaan. Poistu moottoritieltä liittymästä numero 77 (Anjala/Halla/Sunila) ja aja ramppia ylös risteykseen. Käänny vasemmalle tielle Hurukselantie/ Tapiontie ja jatka Hallan sataman suuntaan. Kun Tapiontie päättyy, tie muuttuu Hallantieksi ja kääntyy loivasti vasemmalle. Jatka Hallantietä siltojen yli Tiutisen saareen. Kun Hallantie päättyy, käänny loivasti vasemmalle tielle Tiutisentie. Jatka noin 400 metriä ja käänny vasemmalle tielle Seuratie. Aja noin 100 metriä eteenpäin ja jatka Valoisen puutalon editse aivan Seurakujan perille saakka meren rantaan. Rantakarin vuokramökki on punainen puurakennus punaisten talojen pihapiirissä, ison rantamännyn juurella. Lisätietoa ajo-ohjeista tästä

Lähin bussi Helsingistä pysähtyy Karhulaan. Karhulasta on vielä toinen bussiyhteys Tiutisiin. Voit tarkistaa bussien aikataulut Kotkan seudun bussiaikatauluista. Matkaa Karhulasta Rantakarin mökille on noin 7,5 km. Jos tulet Kotkan Karhulaan bussilla, voi tarvittaessa kysyä taksikyytiä mökille Kymenlaakson taksilta. Puhelinnumero on 0100 87227.

Matkustajailmoitus

Kaikkien mökillä majoittuvien henkilöiden on vuokramökille saapuessaan täytettävä matkustajailmoitus. Kaavakkeita löytyy mökiltä television alapuolella olevista laatikoista. Jätä lähtiessäsi kaikkien majoittujien tiedoilla täytetty matkustajailmoitus pöydälle kiitos. Halutessasi voit tulostaa matkustajailmoitukset myös tästä (Matkustajailmoitus ) linkistä ja lähettää meille skannattuna osoitteeseen asiakaspalvelu@kotteria.com.

Vuokramökin WiFi ja sähkö

Rantakarin vuokramökillä on langaton netti (3G/4G). Salasana on E4631G2GDMTB0 ja WPS pin on 38986956. Salasana on asetettu 30.11.2018. Voit tarkistaa salasanan Wi-Fi laitteen pohjasta. Laite sijaitsee makuuhuoneen kaapissa ylähyllyllä.

Toisinaan on Rantakarin vuokramökiltä sähköt poikki myrskyn vuoksi. Jos sähköt katkeavat, saattaa WiFi-laite hävittää verkkoyhteyden. Katkaise tällöin laitteistoista virrat noin 5 minuutiksi ja kytke päälle uudelleen yhteyden muodostamiseksi. Salasanaa ei tarvita. Laitteisto löytyy keittiön kaapista.

Kymenlaakson sähkön häiriösivulta voi nähdä sähkönjakelun häiriötilanteen. Sivu toimii myös matkapuhelinten selaimilla.

Lämmitys ja ilmastointi

Energian säästämiseksi laskemme mökin lämpötiloja silloin, kun mökillä ei ole vuokralaisia. Lämpötilan lasku tapahtuu “heating on/heating off” – kytkimen avulla. Kytkin on valokatkaisijan näköinen painike eteisaulassa. Kytkin toimii langattomasti, pidä kytkintä muutama sekunti pohjassa jotta vastaanotin saa yhteyden. Kytkin säätää huonelämpötilaa ja vähentää käyttöveden lämmitystä, joten vaihda kytkin kotona-asentoon saapuessasi niin mökki lämpiää. Laitathan kytkimen poissa-asentoon lähtiessänne.

Toisinaan asiakkaat laittavat patterit pois päältä. Kun haluat lämmöt päälle, tarkista vielä tarvittaessa että patterit on kytkettynä päälle. (Kytkin 1-asentoon, kuva alla)

Mökillä on ilmalämpöpumppu. Kun saavut mökille ja mökillä on viileää, säädä ilmalämpöpumpun lämpötila + 20 asteeseen, niin saat oleskelutilat nopeasti lämpimiksi. Viileinä vuodenaikoina pudota ilmalämpöpumpun lämpötila +16 asteeseen mökiltä poistuessasi. Ilmalämpöpumppu lämmittää silloin, kun kaukosäätimen MODE- toiminnoista on valittu aurinko-symboli.

Ilmalämpöpumppua voi käyttää myös huonetilan viilennykseen. Säädä lämpötila tällöin +24..+26 välille ja valitse toiminnoksi jäähdytys (lumihiutaleen kuva). Tällöin jäähdytettävä ilma tuntuu miellyttävältä, eikä ilmalämpöpumpun puhallus niin häiritse. Yleensä jo asteen tai parin viilennys riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi, koska ilmalämpöpumppu poistaa samalla myös kosteutta sisäilmasta, joka on yleensä se tukalan olon aiheuttaja.


Pesukoneet, vesi ja jätevesi vuokramökillä

 • Keittiössä on astianpesukone ja pukutilassa on pyykinpesukone. Pesukonehanat voivat olla kiinni. Ennen koneiden käyttöä avaa pesukonehana, jotta kone saa vettä. Astianpesukoneen vedentulo avataan keittiön tiskipöydän alla olevasta vivusta. (Oikeanpuoleinen kuva yläpuolella)
 • Viemärissä on repijäpumppu, joka pumppaa jätteet noin 100 metrin päässä sijaitsevaan kunnan viemäriverkostoon. Jotta repijäpumppu ei vaurioituisi, on erittäin tärkeää että wc-pönttöön ei laiteta mitään muuta kuin ihmisjätteitä. Esimerkiksi muovi tai terveyssiteet voivat rikkoa repijäpumpun tai tukkia viemärin
 • Mahdollisessa vesivuototilanteessa vedentulon pystyy katkaisemaan saunan lauteiden alla olevasta vesisulusta.

Paloturvallisuus ja tulisijojen käyttö

 • Tupakointi mökin sisätiloissa on kielletty. Laita natsat tuhkakuppeihin ja lopuksi roskiin.
 • Vuokramökissä on verkkoon kytketyt palovaroittimet.
 • Mökissä on jauhesammutin ja sammutuspeite. Tarkistathan sammutusvälineiden sijainnin heti mökille saapuessasi.
 • Polttopuut löytyvät tontin kulmassa sijaitsevast polttopuuvarastosta. Käytä tulien sytytykseen sanomalehtiä, tuohta ja pieniä tikkuja. Jos haluat, voit tuoda tullessasi myös sytytyspaloja. Palavien nesteiden käyttö tulisijojen sytyttämiseen on ehdottomasti kielletty.
 • Rantakarin olohuoneessa on takka. Huomaathan, että kiinteistön vuokralaisena vastaat takan käytöstä. Noudata ohjeita ja jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä huoltoon (Pentti 041-5345100). Huomaathan että jos takka on pitkään ollut käyttämättä ja kylmillään, voi veto olla huono ja sytytysvaiheessa savua voi tulla sisään.
 1. Ennen takan tai saunan kiukaan lämmitystä tarkista ettei tulipesässä ole liikaa tuhkaa, jotta ilma pääsee virtaamaan arinan kautta. Jos tuhka tukkii arinan osittainkin, estyy ilmansaanti ja palaminen häiriintyy.
 2. Avaa hormipelti ennen tulen sytyttämistä. Takan savupelti on takan yläpuolella. Kiukaan savupelti on saunan kiukaan yläpuolella
 3. Puiden pituuden ja tulipesän koon mukaa puut ladotaan joko vaaka-asentoon tai pystyyn. Puita saa latoa korkeintaan 2/3 tulipesän tilavuudesta ja loppu 1/3 on hyvä jättää ilmatilana tulipesään.
 4. Sytytä puut ladonnan yläosasta, jolloin saavutetaan nopeammin tehokas palaminen. Käytä sytykkeenä puutikkuja tai esim. kaarnaa. Älä käytä palavia nesteitä!
 5. Ennen sytytystä avaa tuhkaluukku ja mahdolliset suuluukun ilma-aukot. Kun puut palavat kunnolla, säädä tuhkaluukun ilma-aukkoja siten, että palaminen ei etene aivan täydellä voimalla. Liian suuri ilmamäärä nopeuttaa savukaasujen kulkua, jolloin menetetään tehoa. Jos liekki on vaalea, ilmamäärä on liian suuri. Kun liekissä on myös punaista sävyä, on ilmamäärä oikea.
 6. Takan savupellin sulkemisen ajoitus on tärkeää häkävaaran välttämiseksi. Hiillosta kannattaa kohentaa hiilikolalla, jotta kaikki kekäleet saadaan palamaan loppuun. Kun hiillos alkaa hiipua – eli siinä ei näy sinisiä liekkejä – voi pellin laittaa vähän pienemmälle. Vasta kun hiillos on palanut loppuun, pellin saa sulkea kokonaan.
 7. Lopusi poista tuhkat tulipesistä. Tuhkat on poistettava vasta, kun ne ovat täysin jäähtyneet. Tuhkat voi takan ja kiukaan käytön jälkeen tyhjentää meriterassin oven pielessä sijaitsevaan tuhka-astiaan.

Huom!
• Tulisijassa ei saa polttaa lastulevyjä, vaneria eikä liimaa tai maalia sisältäviä materiaaleja.
• Älä sytytä uunia jätteillä kuten maitopurkeilla, muoveilla tai aikakauslehdillä.
• Älä polta uunissa mitään muovipitoisia tavaroita, kuten suojamuoveja, muovikalvoja, muovipulloja tai makkarapusseja

Kaasugrilli

Mökin terassilla on kaasugrilli. Kaasugrillin käyttö on aina asiakkaan vastuulla. Grillin kunto on tarkistettava ennen käyttöä. Kaasugrilli on käytettävissä ympäri vuoden, myös talvella. Talvigrillauksessa tulee huomioida myös kaasun käyttäytyminen ja pakkasen aiheuttamat potentiaaliset haasteet. Tutustu talvigrillaukseen tarkemmin blogissamme “Grillaus Talvella”

Ennen grillin sytyttämistä varmista että kaasuletku on kiinnitetty kaasupulloon. Mikäli kaasupullo on irti, aseta painesäädin (kuva alla) kaasupullon päälle ja nosta sormilla mustasta muovikauluksesta samalla kuin painat sen pullon päälle ja paina sormilla sitten kaulus alas. Varmista että pullo on kunnolla kiinni nostamalla pulloa painesäätimestä kiinni pitäen (eli pullo nousee mukana eikä irtoa). Kun painesäädin on kiinnitetty, avaa kaasun tulo paineensäätimen vipua kääntämällä. Netissä on myös videoita ja kuvaohjeita jos ei heti onnistu.

Kun kaasupullo on kiinnitetty, avaa grillin kansi ja käännä grillin säädin täydelle teholle ja odota pari kolme sekuntia, kunnes sytytyskammioon on kertynyt kaasua. Paina sen jälkeen säädintä kevyesti pohjaan ja käännä samalla vasempaan. Sytytin “naksahtaa” kevyesti kun säädin on käännetty “klo 9” kohdalle. Mikäli sytytin ei toimi, nosta yksi grilliritilä ylös ja heitä palava tulitikku grillin oikeaan etureunaan.

Vajassa on varakaasupullo. Ilmoitathan meille jos otat varakaasupullon käyttöösi, niin tiedämme tuoda mökille uuden pullon seuraavan tarkastuksen yhteydessä.


Jätehuolto vuokramökillä

 • Rantakarin vuokramökillä on yhteinen jäteastia pihapiirin asukkaiden kanssa. Jäteastia sijaitsee tontin sisääntulossa, vasemmalla (kuva yllä).
 • Pakkaathan jätteet tiiviisti jotta astiaan mahtuisi mahdollisimman paljon, astia tyhjennetään kerran viikossa. Sulje jäteastian kansi huolellisesti, jotta lokit ja varikset eivät pääse jäteastiaan tai levittelemään jätteitä pihapiiriin.
 • Lähin hyötyjätepiste löytyy Jumalniemen Citymarketin pihasta. osoitteesta Jumalniementie 8. Sinne on Rantakarin mökiltä matkaa noin 8,6 km. Kotkan hyötyjätepisteessä voit maksutta kierrättää paperin, lasin, metallin ja kartongin.

Audio ja video

Mökeillä on stereo tv jossa on HDMI-liitosmahdollisuus. HDMI johtoja ja muita liitosjohtoja ei mökillä kuitenkaan ole välttämättä saatavilla. Varaathan omat johtosi mukaan jos haluat liittää erillisiä laitteita televisioon.

Mökillä on myös kannettavia soittimia ajatellen bluetooth-kaiutin käytettävissä.

Pesuaineet, paperit, pyyhkeet ja tarvikkeet

 • Tiskikoneen pesuaine ja käsitiskiaine ovat talon puolesta
 • Käsisaippua on talon puolesta
 • Pesuaineita säilytetään keittiön yläkaapissa, pukuhuoneessa ja WC:tilassa
 • Pyykinpesuainetta, suihkusaippuaa ja shampoota ei ole talon puolesta. Asiakkaat jättävät usein pesuaineita, mutta toiset vievät pesuaineet mennessään. Siksi emme takaa että pesuaineita löytyy.
 • Keittiön komerossa on varalamppuja, pyykkipoikia ja hiirenloukkuja.
 • Talous- ja vessapaperia löytyy keittiön komerosta tai makuuhuoneen kaapista. Jos tulette isommalla porukalla pidemmäksi aikaa, niin ottakaa varalta paperia mukaan jos mökillä olevat paperit eivät riitä.
 • Mökillä on kankaisia laudeliinoja saunan pukutilassa sijaitsevassa kaapissa asiakkaille veloituksetta käytettävissä. Myös kylpytiloihin ripustetut käsipyyhkeet ja keittiöpyyhe ovat asiakkaiden käytettävissä veloituksetta. Kylpypyyhkeet ja liinavaatteet eivät automaattisesti sisälly vuokrahintaan. Asiakas voi tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet tai vuokrata ne käyttöön mökiltä. Lisätietoa pyyhkeiden ja liinavaatteiden vuokrauksesta tästä

Lemmikki mökille mukaan

Halutessasi voit ottaa lemmikin mukaan mökille. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Lemmikistä peritään lemmikkimaksu, joka on yleensä 10 euroa/vrk lemmikkiä kohden. Jos olet itse kovin allerginen, voit tarkistaa asiakaspalvelustamme ajankohdan, jolloin mökillä on viimeksi ollut lemmikkejä.

Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys asiakaspalveluumme niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

Elektroniset hiirenkarkoittimet

Rantakarin vuokramökillä on syksystä kevääseen käytössä ultraääntä käyttävät hiirenkarkottimet. Karkottimet ovat pistorasioihin kytkettynä. Mökillä on myös muutama hiirenloukku eteisen siivouskomerossa tai ulkovarastossa.

Pienten lasten matkasänky ja potta

 • Parvella on lasten matkasänky. Matkasänky kasataan lukitsemalla pitkät sivut ensin suoraksi, sitten päädyt ja sitten vasta pohja alas.
 • Yläkerran säilytyslaatikossa on myös potta ja pieni peitto. Otathan omat liinavaatteet vauvallesi.

 Huomioitavaa ennen poislähtemistä

 • Noudata siivousohjeita ja siivoa mökki ennen lähtöäsi huolellisesti. Mikäli olet tilannut siivouspalvelun, huolehdithan että järjestelet mökin ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa siivouksesta ja siivouspalveluistamme tästä Rantakarin siivous ja liinavaatteet linkistä.
 • Vie roskat roska-astiaan.
 • Pese grilli ja siisti grillipaikkat. Tyhjennä tuhkat tuhkaämpäriin
 • Mikäli käytit venettä, tarkista veneen kiinnitys.
 • Sammuta valot, sulje ikkunat, lukitse ovet ja jätä avaimet avainlaatikkoon.
 • Kytke eteisessä oleva poissaolokytkin ”heating off” -asentoon.

Asiakaspalaute ja yhteydet huoltoon

Haluamme pitää mökin hyvässä kunnossa ja laitteet ja varusteet toimivina. Mikäli havaitset puutteita tai sinulla on parannusehdotuksia, niin ota yhteyttä, soita tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotteria.com.

Halutessasi voit lukea muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita Rantakarin mökistämme Rantakarin esittelysivulta, sivun alalaidasta. Halutessasi voit jättää Google Mapsiin myös oman arviosi.

+358415345100 Pentti Kotiaho, +358400534269 Minna Kotiaho


Suomen Kotteria Oy, vuokramökki Rantakari, Seurakuja 6, 48930 Kotka