Työtilat ja taidetyöpajat

Metalli- ja hitsaustöihin vuokratilaa

TYÖTILAT JA TAIDETYÖPAJAT


Vuokrattavia työtiloja Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla

Haluaisitko sinäkin viettää enemmän arjessasi aikaa askarrellen ja nikkaroiden perheen ja ystävien kanssa tai ehkä maalaten ja musisoiden? Tai haluatko paremmin keskittyä työhösi ja saada esimerkiksi vanhat ikkunat kunnostettua kuivassa ja lämpimässä sisätilassa ilman huolta pölyhaitoista tai maalinhajusta. Kotterian parakkipuiston työtilat tarjoavat hyvän mahdollisuuden omien käsityöharrastusten kehittämiseen, puusepäntöihin ja vaikka taiteen tekemiseen tiloissa, joissa pienet sotkut eivät haittaa.

Työtilan tilavuokra on ammatinharjoittajalle verovähennyskelpoinen

Työtilat ja työhuoneet soveltuvat esimerkiksi taiteilijoille, metallipajoiksi, verstaaksi ja tietenkin myös tavaravarastoiksi. Kotterian työtiloissa voit tehdä esimerkiksi huolto-, korjaus- ja asennustyötä, metallin koneistusta ja valikoiduissa tiloissa tarvittaessa myös hitsausta. Tällä hetkellä työtiloissa on vuokralaisina rakennusalan yrittäjiä, maanrakennusalan yrittäjiä, tavaran jobbareita ja jälleenmyyjiä, huonekalupuuseppä, maahantuontiyrityksiä, bändejä ja metalliseppä.

Muistathan että mikäli tarvitset työtilaa ansiotyöhösi, voit verottajan ohjeiden mukaan vähentää työtilan käytöstä ja vuokrauksesta aiheutuvat kulut omassa verotuksessa. Jos siis vuokraat toimitilan meiltä, voivat maksamasi vuokrakulut olla yritystoiminnan kulua. Lisätietoa ja ohjeita verovähennyksistä verottajan sivuilta tästä


Taiteen tekeminen voi editää hyvinvointia

Työelämä on nykyään usein kiireistä ja omaan ajan järjestäminen ja vapaa-ajan suunnittelu jää helposti vähemmälle huomiolle. Ethän anna hektisen työelämän viedä kaikkea energiaasi, vaan satsaathan myös omaan hyvinvointiisi! Kansainvälisen tutkimuksen perusteella taiteet ja taiteellinen toiminta lisäävät usein hyvinvointia ja edistävät fyysistä ja psyykkistä terveyttä. Anna itsellesi aikaa ja panosta nyt omaan hyvinvointiisi ja tule tutustumaan Hakkilan tai Juvanmalmin parakkipuistoihin  ja vuokraa itsellesi työ- ja askartelutila!

Hakkila Art Village, Yhteisötaiteen juhlaa Hakkilassa!

Hakkilassa järjestetään myös erilaisia taidetyöpajoja ja yhteisöllistä taidetyötä. Elokuun lopussa 2022 juhlittiin Hakkila Art Villagessa yhteisötaiteen juhlaa, ja monenmoista teosta syntyi viikonlopun aikana. Yli 450 vierasta, 17 esiintynyttä bändiä ja yli 30 visuaalista taiteilijaa. Taideteoksia rakennettiin erilaisten teemojen ympärille, kuten Metsämme todellinen arvo, Kulutuskäyttäytyminen, sekä Tähtiin kirjoitettu tulevaisuus.

Tapahtumien avulla on edistetty osallisuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia Vantaalla. Juhlaviikon aikana on järjestetty erilaisia taidetyöpajoja lapsille, nuorille ja aikuisille, Hakkila Open Air musiikkifestivaali, kaksi Mamia Companyn Kisu Pikkulainen Vaarojen varjoissa -teatteriesitystä lapsille sekä ammattilaisille, asiantuntijoille ja päätöksentekijöille suunnattu verkostokonferenssi.


Tarjolla työtiloiksi soveltuvia pieniä ja isompiakin kontteja, parakkeja ja toimistorakennuksen huoneita

Vantaan ja Espoon parakkipuistoissa on tarjolla parakkeja, konttoritiloja ja eristettyjä ja eristämättömiä 40 tai 20 jalan merikontteja työtiloiksi ja harrastekäyttöön monenlaiseen tarpeeseen. Kaikkiin tiloihin on saatavissa sähköt. Konttoritiloissa on vesipiste ja wc ja Vantaan Hakkilassa on myös saunatilat käytettävissä. Kaikkiin työtiloihin on oma sisäänkäynti.

Vuokrattavien tilojen pinta-alat ovat yleensä 20-40m2. Suuremmat, noin 40 neliömetrin työtilat voidaan toteuttaa väliovellisena tai täysin avoimena. Täysin avoimessa työtilassa on vain välitolppa kahden tilan välillä. Tällainen isompi tila soveltuu hyvin esim. harrastustilaksi kerhoille, työtilaksi sepälle tai vaikka polkupyörien, mopojen, veneiden ja moottoripyörien kunnostukseen ja kausisäilytykseen.

Työtilojen lisäksi Kotterian parakkipuistoissa on tarjolla erikokoisia varastotiloja, bändikämppiä ja lyhytaikaista lastaustilaa. Lisätietoa pääkaupunkiseudun vuokratiloista ja varastoista tästä

Työhuone tai verstas harrastustoimintaan

Monissa käsityöharrastuksissa erillinen työtila on hajuhaittojen , melun tai sotkuisuuden takia välttämätön. Etenkään kerrostaloasunnoissa ei usein ole tiloja tai työkaluja edes satunnaisiin korjauksiin kuten rikkoutuneiden lelujen korjaamiseen, pienlaitteiden paristojen tai akkujen vaihtoon tai huonekalujen ehostamiseen. Hakkilan ja Juvanmalmin työhuoneet ja verstastilat tarjoavat mahdollisuus päästä tekemään käsitöitä helposti omaan rauhaan. Vuokraa oma tai vaikka kimppatila kavereiden kanssa ja tule meille harrastamaan!


Bändikämpät ja treenikset

Kotterian parakkipuiston tilat soveltuvat maniosti myös bändien ja yksittäistenkin muusikoiden käyttöön. Tilat vuokrataan usein sellaisenaan, eikä tiloissa ole tekniikkaa tai musiikkilaitteita valmiina. Usein bändit sisustavat ja akustoivat tilansa itse, mutta tarvittaessa voidaan sopia tilojen akustoinnista myös Kotterian huollon kanssa. Tällöin tila voidaan remontoida valmiiksi asiakkaiden mieltymyksen mukaan. Lisätietoa ja kuvia bändikämpistä ja treeniksistä tästä


Vuokratilat ja toimistoparakit puhelinpalvelutyöhön tai yrityksen toimitiloiksi

Konttoritiloissa ja parakeissa on tarjolla erikokoisia työhuoneita monenlaiseen toimintaan. Osa vuokrattavista tiloista sijaitsee katutasossa, jolloin tavaroiden kuljetus tiloihin onnistuu vaikka etukuormaajaa apuna käyttäen. Tällä hetkellä toimistorakennuksessa ja parakeissa on vuokralaisena mm. it-alan yrittäjiä, rakennusliikeitä ja asiakaspalvelualan yrityksiä.


Asfaltoitua pihatilaa Vantaalla vuokrattavissa

Vantaan parakkipuiston alueelta on mahdollista vuokrata myös jonkin verran pihatilaa. Parakkipuiston alue on tällä hetkellä melko täynnä kontteja ja parakkeja, eikä isoja yhtenäsisä piha-alueita ole enää tarjolla. Vuokralaisena on mm. lasitusliike ja tavaran jobbareita. Piha-aluetta voi vapaasti käyttää myös esimerkiksi maalaamiseen. Sovi kuitenkin aina piha-alueen käytöstä asiakaspalvelumme kanssa erikseen.

Piha-aluetta voidaan Vantaalla vuokrata myös vientiin menevien konttien lastaukseen. Lisätietoa lastaustilan vuokrauksesta.


Kaikissa tiloissa sähkö. Alueella myös vesipiste käytettävissä

Vantaan Hakkilan vuokratiloissa ei ole vettä, viemäriä tai keskuslämmitystä. Juvanmalmilla myös vesi ja viemäri löytyy toisista tiloista. Kaikissa eristetyissä tiloissa on sähkölämmitys ja isompiin yhdistettyihin tiloihin on saatavilla myös ilmalämpöpumppu. Sähkö maksetaan kulutuksen mukaan. Alueella on wc-tilat ja vesipiste vuokralaisten käytössä