Rantasauna Struka

Strukan vuokramökillä puulämmitteinen sauna erikseen vuokrattavissa. Saunan edustalla nuotiopaikka. Saunalta suora yhteys uimalaiturille.

RANTASAUNA STRUKA

Strukan vuokramökillä puulämmitteinen rantasauna 10-henkilölle

Koe aito suomalainen saunakokemus Strukan vuokramökillä! Nauti puulämmitteisen rantasaunan lempeästä lämmöstä ja rentoudu saunan terveyshyötyjen äärellä. Saunomisen jälkeen voit viilentää itsesi raikkaassa jokivedessä ja rentoutua mökin rauhassa, takkatulen äärellä. Tule ja koe saunomisen taikaa!

Strukan mökillä Pyhtäällä on puulämmitteisen mökkisaunan lisäksi rannan tuntumassa erillinen tilava rantasauna. Sauna hirsirakenteinen ja se soveltuu käytettäväksi ympäri vuoden. Sauna on aivan rannan tuntumassa ja uimaan pääsee terassia pitkin. Terassilla myös pieni nuotiopaikka. Rantasauna tarjotaan vuokralaisten käyttöön tarpeen mukaan lisähintaan 45 euroa/päivä.

Rantasaunalle ei tule vettä. Kanna rantasaunalle puhdas vesi aina mökiltä. Älä käytä jokivettä löylyvetenä. Humuspitoinen jokivesi haisee kiukaalla.

Rantasaunan lisäksi vuokralaisten käytettävissä on myös varsinainen mökkisauna ilman lisäveloitusta. Mökkisauna on puulämmitteinen ja siihen mahtuu kerrallaan noin 4 saunojaa. Lisätietoa mökkisaunasta ja strukan mökin esittely tästä linkistä.

Saunan käyttöohjeita

Saunan lämmitys vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Puun on saatava palaa rauhassa ja lämmittää saunaa tasaisesti. Aloita lämmitys riittävän ajoissa, jotta saunatilassa on mukavan lämmin, kun aiot mennä sinne saunomaan. Lämpötilan hallinta on myös tärkeää. Saunan lämpötilaa voi säädellä tarvittaessa avaamalla tai sulkemalla ilmanvaihtoventtiilejä sekä heittämällä kiukaalle vettä. Aluksi saunaa lämmitetään korkealla lämpötilalla, yleensä noin 80-90 astetta, jotta saunan seinät ja penkit lämpiävät kunnolla. Tämän jälkeen lämmön voi laskea mieleisekseen, yleensä noin 70-80 asteeseen. Jokaisella saunojalla on kuitenkin omat mieltymyksensä lämpötilan suhteen, joten kuuntele omaa kehoasi ja säädä lämpötila sopivaksi.

Kiukaassa on kevythormi, eikä erillistä savupeltiä ole lainkaan. Ennen tulien sytyttämistä kiukaaseen, tarkista että tulipeä on puhdas ja että tuhkaluukku on tyhjennetty. Tuhkaa ja hiiliä voi toisinaan kertyä myös arinan ulkopuolelle paikkoihin, joista ilman pitäisi virrata. Tämä estää tehokkaan palamisen ja tulipesän normaalin toiminnan. Kun  tulipesä on puhdistettu, käytä pieniä puita ja tikkuja tulien sytyttämiseen. Älä käytä kiukaassa sytysnestettä.

Kun tulet on sytytetty, voit lisätä tulipesään myös isompia puita. Lisäysten aikana arinan läpi tulevaa paloilmaa voi pienentää työntämällä tuhkaluukkua enemmän kiinni. Lisäyksen yhteydessä hiillosta kannattaa yleensä kohentaa, eli hajottaa isommat hiilet ja kasata ne tasaisesti arinan päälle ennen seuraavien puiden asettamista.

Kun saunominen on lopetettu, saunan pesään kannattaa lopuksi heittää vielä pari puuta varmistamaan saunan kuivuminen. Käytön jälkeen tyhjennä tuhkat tuhka-astiaan ja lakaise lattia. Kannat puut saunalle valmiiksi seuraavia saunojia varten. Pyyhi lauteet kostealla.

Kaikilla Kotterian vuokramökeillä on puulämmitteinen sauna

Villa Strukan lisäksi Suomen Kotterialla on myös neljä muuta ihanaa ympärivuotiseen lomailuun soveltuvaa rantamökkiä Pyhtäällä ja Kotkassa. kaikissa mökeissä on mökkisauna ja tämän lisäksi Kivikosken mökillä ja Skitunäsin merenrantamökillä on erilliset isot rantasaunat aivan rannan tuntumassa. Kivikosken mökillä on lasinen näköalasaunasta joen rannassa ja Skitunsin mökillä on tilava, noin 10-henkilön saunomiseen soveltuva tunnelmallinen kärrysauna aivan rantakalliolla. Lisätietoa saunoistamme ja saunomisen virkistävistä ja rauhottavista vaikutuksista blogissamme “Rantasauna kutsuu rentoutumaan


Strukan vuokramökki, Savantum Oy. Strukantie 24, 49270 Pyhtää