Rantasauna Struka

Strukan vuokramökillä puulämmitteinen sauna erikseen vuokrattavissa. Saunan edustalla nuotiopaikka. Saunalta suora yhteys uimalaiturille.

RANTASAUNA STRUKA

Strukan vuokramökillä rantasauna 10-henkilölle

Strukan mökillä Pyhtäällä on puulämmitteinen mökkisauna ja sen lisäksi rannan tuntumassa erillinen tilava rantasauna. Sauna on puulämmitteinen ja se soveltuu käytettäväksi ympäri vuoden. Sauna on aivan rannan tuntumassa ja uimaan pääsee terassia pitkin. Terassilla myös pieni nuotiopaikka. Rantasauna tarjotaan vuokralaisten käyttöön tarpeen mukaan lisähintaan 45 euroa/päivä.

Rantasaunalle ei tule vettä. Kanna rantasaunalle puhdas vesi aina mökiltä. Älä käytä jokivettä löylyvetenä. Humuspitoinen jokivesi haisee kiukaalla.

Rantasaunan lisäksi vuokralaisten käytettävissä on myös varsinainen mökkisauna ilman lisäveloitusta. Mökkisauna on puulämmitteinen ja siihen mahtuu kerrallaan noin 4 saunojaa. Lisätietoa mökkisaunasta ja strukan mökin esittely tästä linkistä.


Saunan käyttöohjeita

Kiukaassa on kevythormi, eikä erillistä savupeltiä ole lainkaan.

Ennen tulien sytyttämistä kiukaaseen, tarkista että tulipeä on puhdas ja että tuhkaluukku on tyhjennetty. Tuhkaa ja hiiliä voi toisinaan kertyä myös arinan ulkopuolelle paikkoihin, joista ilman pitäisi virrata. Tämä estää tehokkaan palamisen ja tulipesän normaalin toiminnan. Kun  tulipesä on puhdistettu, käytä pieniä puita ja tikkuja tulien sytyttämiseen. Älä käytä kiukaassa sytysnestettä.

Kun tulet on sytytetty, voit lisätä tulipesään myös isompia puita. Lisäysten aikana arinan läpi tulevaa paloilmaa voi pienentää työntämällä tuhkaluukkua enemmän kiinni. Lisäyksen yhteydessä hiillosta kannattaa yleensä kohentaa, eli hajottaa isommat hiilet ja kasata ne tasaisesti arinan päälle ennen seuraavien puiden asettamista.

Kun saunominen on lopetettu, saunan pesään kannattaa lopuksi heittää vielä pari puuta varmistamaan saunan kuivuminen. Käytön jälkeen tyhjennä tuhkat tuhka-astiaan ja lakaise lattia. Kannat puut saunalle valmiiksi seuraavia saunojia varten. Pyyhi lauteet kostealla.


Strukan vuokramökki, Savantum Oy. Strukantie 24, 49270 Pyhtää