Ohjeita Kaunisvirran vuokralaisille

Villa Kaunisvirta, olohuone. Olohuoneessa takka

OHJEITA KAUNISVIRRAN MÖKILLÄ MAJOITTUVILLE

Kaunisvirran vuokramökillä majoitusta 12 henkilölle

Kaunisvirran vuokramökki on soveltuu 12 henkilön majoittumiseen. Mökin perusvuokrahinta sisältää majoituksen enintään 6 henkilöille, mutta sängyt löytyy kaikkiaan 12:lle. Tämän lisäksi Kaunisvirran mökillä on kuitenkin varapatjoja varastossa ja majoitus on mahdollista vähän isommallakin porukalla. Kun henkilömäärä ylittää 6, veloitetaan lisähenkilöistä 25 euroa per henkilö per vuorokausi.

Majoitustilat

 • Talviasuttava mökki 105 m2 + saunamökki 30 m2 + parvi 15m2
 • Päärakennuksessa on alakerrassa pieni kahden hengen makuuhuone (140cm sänky). Päärakennuksessa on yläkerrassa yksi kahden hengen makuuhuone (180cm sänky) ja yksi neljän hengen makuuhuone (1 x 160 cm sänky + 2 x 90 cm sängyt). Saunarakennuksen parvella on sängyt neljälle (80 cm x 3 kpl + 120cm sänky).
 • Ruokailutila, jossa ruokapöytä 8-10 henkilölle
 • Olohuoneessa iso sohva ja takka
 • Vuoteissa on peitot ja tyynyt. Liinavaatteet ja pyyhkeet vuokrattavissa hintaan 20 €/hlö
 • Vuokrahintaan sisältyy puulämmitteinen mökkisauna.
 • Päärakennuksessa 2 x wc ja saunarakennuksessa wc. Tämän lisäksi puucee
 • Palju vuokrattavissa. Paljun vuokrahinta ei sisällä paljun lämmitystä. Lisähintaan tilattavissa paljun täyttö, lämmitys ja pesu.

Kaunisvirran keittiön varustus

 • Ruokailuvälineet ja astiat  x 12
 • Viinilaseja ja kuohuviinilaseja
 • Liesi, uuni ja mikroaaltouuni
 • Liesituuletin
 • Korkea jääkaappipakastin
 • Kahvinkeitin ja vedenkeitin
 • Leivänpaahdin
 • Vatkain

Lisäpalvelut Kaunisvirran vuokramökillä

Kaunisvirran mökin vuokrahinta sisältää majoituksen varauksen yhteydessä määritellylle henkilömäärälle. Mökille on varattavissa myös lisäpalveluita, kuten palju, paljun lämmitys, siivous ja liinavaatteet. Jos et jo varannut näitä palveluita varauksenteon yhteydessä, voit toki varata palvelut käyttöösi myöhemminkin.

Puulämmitteinen palju vuokrattavissa 80e/vrk

Kaunisvirran vuokramökillä on saunan edustalla puulämmitteinen palju vuokrattavissa. Palju soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja tehokkaan kiukaan ansiosta palju lämpiää noin kahdessa tunnissa. Paljun vuokrahinta ei sisällä paljun täyttöä, lämmitystä eikä paljun pesua. Varausehdot, hinnat ja lisätietoa paljun käytöstä tästä

Siivous 160-220e. Liinavaatteet ja pyyhkeet 20e/hlö

Loppusiivous ja liinavaatteet ja pyyhkeet eivät automaattisesti sisälly Kaunisvirran vuokramökin vuokrahintaan. Asiakas voi siivota itse tai tilata loppusiivouksen meiltä. Myös liinavaatteet ja pyyhkeet voi varata käyttöön meiltä. Liinavaatesetin vuokra on 20e/henkilö ja pedattuna 25e/hlö. Lisätietoa siivouspalveluista ja liinavaatteista tästä. Käytön jälkeen Kotterialta vuokratut pyyhkeet ja liinavaatteet voi kasata päärakennuksen suihkuhuoneen lattialle, josta siivooja hakee ne pesulaan vietäväksi.

Jos et jo varannut näitä palveluita varauksenteon yhteydessä, voit toki varata palvelut käyttöösi myöhemminkin. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai varata palvelut lomakkeella tästä.


Kaunisvirran mökki sijaitsee osoitteessa Strukantie 38, Pyhtää

Kaunisvirran vuokramökki sijaitsee osoitteessa Strukantie 38, 49270 PYHTÄÄ. Aja Helsingistä E18/E7 valtatietä Kotkan suuntaan. Poistu moottoritieltä liittymästä nro 70 (Pyhtää KK) ja aja ramppia ylös liikenneympyrään. Käänny oikealle tielle numero 3503 ja jatka 580 metriä. Käänny oikealle Strukantielle ja jatka hiekkatietä noin 580 metriä. Käänny vasemmalle kelohirsisen huvilan pihaan. Pihapiirissä iso kivi ja ruohokattoinen perinneaitta varastona.

Lähin bussi Helsingistä pysähtyy Pyhtään kirkolle. Matkaa Pyhtään kirkolta Kivikosken mökille on Annulantietä pitkin vain reilu 1 km. Halutessasi voit jäädä pois myös moottoritien liittymässä nro 70 (Pyhtää kk). Jos tulet Pyhtäälle bussilla, voi tarvittaessa kysyä taksikyytiä mökille Kymenlaakson taksilta. Puhelinnumero on 0100 87227.

Matkustajailmoitus

Kaikkien mökillä majoittuvien henkilöiden on vuokramökille saapuessaan täytettävä matkustajailmoitus. Matkustajailmoituskaavakkeita löytyy television alapuolella olevasta pienestä pahvilaatikosta. Jätä lähtiessäsi kaikkien majoittujien tiedoilla täytetty matkustajailmoitus ruokapöydälle kiitos. Halutessasi voit tulostaa matkustajailmoitukset myös tästä (Matkustajailmoitus ) linkistä ja lähettää meille skannattuna osoitteeseen asiakaspalvelu@kotteria.com.

Vuokramökin WiFi ja sähkö

Kaunisvirran vuokramökillä on langaton netti (3G/4G).

Kymenlaakson sähkön häiriösivulta voi nähdä häiriötilanteen. Sivu toimii myös matkapuhelinten selaimilla.

Lämmitys ja ilmastointi

Energian säästämiseksi laskemme mökin lämpötiloja silloin, kun mökillä ei ole vuokralaisia ja lämpötilat nostetaan automaattisesti sisäänkirjautumisaamuna klo 9. Talvella koivilla pakkasilla lämpötila voi tuntua vielä viileältä varsinkin jos mökki on koko viikon ollut matalammalla lämpötilalla.

Huomaathan että toisinaan asiakkaat laittavat patterit pois päältä. Jos mökissä on hyvin viileää, niin tarkista vielä tarvittaessa että patterit on kytkettynä päälle.

Ohjeita ilmalämpöpumpun käyttöön

Kaunisvirran päärakennuksen olohuoneessa ja saunarakennuksessa on sähköpattereiden lisäksi ilmalämpöpumppu. Pumppuja ohjataan kaukosäätimen avulla. Kaukosäädin on seinässä.

Ilmalämpöpumppu lämmityskäytössä

Ilmalämpöpumpusta saat parhaan hyödyn lämmityskauden alussa ja lopussa, kun ulkoilma ei ole vielä kovin kylmää. Aseta ilmalämpöpumppu pelkälle lämmitystoiminnolle ja tarkista mode- toiminnoista että näytössä on auringon symboli kun mökkiä halutaan lämmittää. Älä koskaan kytke ilmalämpöpumppua automaattiasentoon. Automaattiasennossa pumppu viilentää myös lämmityskaudella turhaan esimerkiksi takan tuottaman lämmön.

Aseta ilmalämpöpumpun lämpötila aina vähän muun asunnon huonelämpötilaa korkeammaksi. Näin varmistat, että ilmalämpöpumppu on tehokäytössä. Aseta esimerkiksi ilmalämpöpumpun lämpötilaksi +21 astetta ja pattereiden lämpötilaksi +18 astetta. Pattereiden säätö tapahtuu olohuonetilan seinässä olevasta termostaattikytkimsetä. Makuuhuoneessa on oma kytkin.

Pidä ilmalämpöpumppu päällä koko ajan ilman ajastinta. Lämpöpumpun hyötysuhde laskee ulkolämpötilan laskiessa. Kun ulkolämpötila on kylmempi kuin -25 astetta, laskee pumpun lämpöteho huomattavasti. Tällöin voit kytkeä pumpun pois käytöstä kaukosäätimellä.

Riittävä puhallusteho tasaa lämpöä mökillä

Pidä pumpunpuhallinnopeus korkealla kylmillä ilmoilla, kuitenkin niin, ettei se vähennä asumisviihtyvyyttä. Näin saat maksimaalisen lämmitystehon ja pumppu toimii parhaalla mahdollisella hyötysuhteella. Puhallusta voimistamalla saat lämpimän ilman leviämään mökissä paremmin. Seinä tai takka saattavat häiritä laitteen puhallustehoautomatiikkaa ja siksi puhallusteho kannattaakin asettaa manuaaliasentoon ja mahdollisimman suureksi. Huomioi myös, että puhallus auttaa myös levittämään takan lämpöä makuuhuoneeseen ja muihin asuintiloihin.

Ilmalämpöpumppu kesällä myös huoneilman viilennykseen

Ilmalämpöpumppua voi käyttää kesällä myös huonetilan viilennykseen. Valitse toiminnoksi tällöin jäähdytys (lumihiutaleen kuva). Kun käytät ilmalämpöpumppua huoneilman viilentämiseen, säädä viilennyslämpötila vain pari astetta ulkoilmaa kylmemmäksi niin sisäilma tuntuu heti mukavasti viileämmältä. Jäähdytysasennossa ilmalämpöpumppu poistaa myös kosteutta ilmasta. Kesähelteellä juuri ilman kosteus tekee olosta tukalan. Pienikin suhteellisen kosteuden aleneminen vaikuttaa asumismukavuuteen enemmän kuin lämpötilan lasku. Pidä väliovia mahdollisimman paljon avoimina ja huolehdi, että ilma pääsee leviämään koko mökkiin. Tällöin jäähdytettävä ilma tuntuu miellyttävältä, eikä ilmalämpöpumpun puhallus niin häiritse.

Jos ilmalämpöpumpun energiansäästö kiinnostaa ja haluat lukea lisää, löydät lisätietoa esimerkiksi Motivan nettisivuilta tästä linkistä

WC-tiloissa poistoilmapuhallin

Päärakennuksessa ja saunarakennuksessa sijaitsevissa alakerran wc-tiloissa ja suihkuhuoneissa on liiketunnistimella varustettu poistoilmapuhallin. Puhallin jää käynnin jälkeen muutamaksi minuutiksi käyntiin ja sammuu jonkin ajan kuluttua itsekseen.

Pesukoneet, vesi ja jätevesi vuokramökillä

Keittiössä on astianpesukone ja päärakennuksen pesuhuoneessa on pyykinpesukone. Ennen koneiden käyttöä avaa pesukonehana, jotta kone saa vettä. Koneiden vedentulo avataan tiskipöydän ja kylpyhuoneen lavuaarin hanan alaosassa olevasta vivusta. Muista sulkea hana käytön jälkeen. (Vipu vasemmalle = AUKI)

Viemärissä on repijäpumppu, joka pumppaa jätteet noin 100 metrin päässä sijaitsevaan kunnan viemäriverkostoon. Jotta repijäpumppu ei vaurioituisi, on erittäin tärkeää että wc-pönttöön ei laiteta mitään muuta kuin ihmisjätteitä. Esimerkiksi muovi tai terveyssiteet voivat rikkoa repijäpumpun tai tukkia viemärin

Mahdollisessa vesivuototilanteessa vedentulon pystyy katkaisemaan päärakennuksen pesutilan teknisessä tilassa olevasta vesisulusta

Paloturvallisuus

 • Tupakointi mökin sisätiloissa on kielletty. Laita natsat tuhkakuppeihin ja lopuksi roskiin.
 • Vuokramökissä on verkkoon kytketyt palovaroittimet. Jos palovarottimen patteri loppuu, pitää palovaroitin lyhyitä piipahduksia muutaman minuutin välein. Irrota tällöin palovarotin ja vaihda paristo.
 • Mökissä on jauhesammutin päärakennuksen ulko-oven oikealla puolella ja saunarakennuksen sisäänkäynnin vasemmalla puolella. Lisäksi mökiltä löytyy sammutuspeiteitä. Tarkistathan sammutusvälineiden sijainnin heti mökille saapuessasi.
 • Takan savupelti on takan yläpuolella, kiukaan savupelti on saunan kiukaan yläpuolella. Avaa pellit ennen tulen sytyttämistä. Vedon parantamiseksi ja arinan säästämiseksi muista myös tyhjentää tuhkat säänöllisesti.
 • Takan savupellin sulkemisen ajoitus on tärkeää häkävaaran välttämiseksi. Hiillosta kannattaa kohentaa hiilikolalla, jotta kaikki kekäleet saadaan palamaan loppuun. Kun hiillos alkaa hiipua – eli siinä ei näy sinisiä liekkejä – voi pellin laittaa vähän pienemmälle. Vasta kun hiillos on palanut loppuun, pellin saa sulkea kokonaan.
 • Tuhkat voi takan ja kiukaan käytön jälkeen tyhjentää tuhka-astiaan.
 • Polttopuut löytyvät perinneaitan polttopuuvaraston seinustalta tai vasemmanpuoleisesta perinneaitan varastosta. Käytä sytytykseen sanomalehtiä, tuohta ja pieniä tikkuja. Jos haluat, voit tuoda tullessasi sytytyspaloja tulien sytyttämiseen tulisijoissa. Palavien nesteiden käyttö tulisijojen sytyttämiseen on ehdottomasti kielletty.

Kaasugrilli ja grillikota

Mökin terassilla on kaasugrilli. Kaasugrillin käyttö on aina asiakkaan vastuulla. Grillin kunto on tarkistettava ennen käyttöä. Kaasugrilli on käytettävissä ympäri vuoden, myös talvella. Talvigrillauksessa tulee huomioida myös kaasun käyttäytyminen ja pakkasen aiheuttamat potentiaaliset haasteet. Tutustu talvigrillaukseen tarkemmin blogissamme “Grillaus Talvella”

Ennen grillin sytyttämistä varmista että kaasuletku on kiinnitetty kaasupulloon. Mikäli kaasupullo on irti, aseta painesäädin kaasupullon päälle ja nosta sormilla mustasta muovikauluksesta samalla kuin painat sen pullon päälle ja paina sormilla sitten kaulus alas. Varmista että pullo on kunnolla kiinni nostamalla pulloa painesäätimestä kiinni pitäen (eli pullo nousee mukana eikä irtoa). Kun painesäädin on kiinnitetty, avaa kaasun tulo paineensäätimen vipua kääntämällä. Netissä on myös videoita ja kuvaohjeita jos ei heti onnistu.

Kun kaasupullo on kiinnitetty, avaa grillin kansi ja käännä grillin ensimmäinen säädin täydelle teholle ja odota pari kolme sekuntia, kunnes sytytyskammioon on kertynyt kaasua. Paina sen jälkeen säädintä kevyesti pohjaan ja käännä samalla vasempaan. Sytytin “naksahtaa” kevyesti kun säädin on käännetty vastapäivään “HI” asentoon (“klo 9” kohdalle). Mikäli sytytin ei toimi, nosta yksi grilliritilä ylös ja heitä palava tulitikku grillin oikeaan etureunaan.

Vajassa on varakaasupullo. Ilmoitathan meille jos otat varakaasupullon käyttöösi, niin tiedämme tuoda mökille uuden pullon seuraavan tarkastuksen yhteydessä.

Pihassa on puoliavoin grillikota. Kodassa pieni nuotiopaikka.

Jätehuolto vuokramökillä

Strukan, Kivikosken ja Kaunisvirran vuokramökeille on yhteinen jäteastia. Jäteastia sijaitsee Strukan mökin kohdalla Strukantien varressa (Strukantie 24).

Pakkaathan jätteet tiiviisti jotta astiaan mahtuisi mahdollisimman paljon, astia tyhjennetään kerran viikossa. Sulje jäteastian kansi huolellisesti, jotta metsien asukit eivät pääse jäteastiaan tai levittelemään jätteitä luontoon.

Lähin hyötyjätepiste löytyy Pyhtään ABC:n takaa. Pyhtäällä voit kierrättää lasin, metallin, paperin, kartonkipakkaukset, pahvin ja vaatteet. Toinen kierrätyspiste löytyy Kotkansta, Prisman pihasta osoitteesta Hakamäentie 1. Sinne on Strukan mökiltä matkaa noin 20 km. Kotkan hyötyjätepisteessä voit maksutta kierrättää paperin, lasin, metallin ja kartongin.

Audio ja video

 • Mökeillä on stereo tv jossa on HDMI- liitäntä. HDMI johtoja ja muita liitosjohtoja ei mökillä kuitenkaan ole välttämättä saatavilla. Varaathan omat johtosi mukaan jos haluat liittää erillisiä laitteita televisioon.
 • Mökillä on myös bluetooth-kaiutin

Pesuaineet, paperit, pyyhkeet ja tarvikkeet

 • Tiskikoneen pesuaine ja käsitiskiaine ovat talon puolesta.
 • Käsisäippua on talon puolesta
 • Pyykinpesuainetta, suihkusaippuaa ja shampoota ei ole talon puolesta. Asiakkaat jättävät usein pesuaineita, mutta toiset vievät pesuaineet mennessään. Siksi emme takaa että pesuaineita löytyy.
 • Mökillä on talous- ja vessapaperia. Jos tulette isommalla porukalla pidemmäksi aikaa, niin ottakaa varalta paperia mukaan jos mökillä olevat paperit eivät riitä.
 • Mökillä on kankaisia laudeliinoja saunan pukutilassa sijaitsevassa korissa asiakkaille veloituksetta käytettävissä. Myös wc- ja kylpytiloihin ripustetut käsipyyhkeet ja keittiöpyyhe ovat asiakkaiden käytettävissä veloituksetta. Kylpypyyhkeet ja liinavaatteet eivät automaattisesti sisälly vuokrahintaan. Asiakas voi tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet tai vuokrata ne käyttöön mökiltä. Lisätietoa pyyhkeiden ja liinavaatteiden vuokrauksesta tästä

Lemmikki mökille mukaan

Halutessasi voit ottaa lemmikin mukaan mökille. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Lemmikistä peritään lemmikkimaksu, joka on yleensä 10 euroa/vrk lemmikkiä kohden. Jos olet itse kovin allerginen, voit tarkistaa asiakaspalvelustamme ajankohdan, jolloin mökillä on viimeksi ollut lemmikkejä.

Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys asiakaspalveluumme niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

Elektroniset hiirenkarkottimet

Kaunisvirran vuokramökillä on syksystä kevääseen käytössä ultraääntä käyttävät hiirenkarkottimet. Karkottimet ovat pistorasioihin kytkettynä. Ihminen ei niitä kuule, mutta koirat tai kissat saattavat häiriintyä äänestä. Jos otat karkottimet esimerkikisi lemmikkisi takia pois käytöstä lomasi ajaksi, niin muistathan kytkeä karkottimen takaisin ennen lähtöäsi.

Mökillä on myös muutama hiirenloukku

Pienten lasten matkasänky

Mökillä on lasten matkasänkyyläkerran isomman parvekkeellisen makuuhuoneen komerossa. Matkasänky laitetaan nukkuma-asentoon painamalla pitkät sivut ensin alas, sitten päädyt ja sitten vasta pohja. Säilytysasentoon sänkyä kasatessa on järjestys päinvastainen .

Huomioitavaa ennen poislähtemistä

 • Noudata siivousohjeita ja siivoa mökki ennen lähtöäsi huolellisesti. Mikäli olet tilannut jonkin siivouspalveluistamme (perussiivous 2,5 tuntia tai täyssiivous), huolehdithan että järjestelet mökin ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa siivouksesta ja siivouspalveluistamme tästä Kaunisvirran siivous ja liinavaatteet linkistä.
 • Vie roskat roska-astiaan (Strukantie 24). Lähin kierrätyspiste paperille, vaatteille, metallile ja lasille löytyy Pyhtään ABC:n takaa, parkkialueen takakulmasta.
 • Pese grillit ja siisti grillipaikat. Tyhjennä tuhkat nuotiopaikoilta tuhkaämpäriin
 • Vie varastosta otetut tavarat paikoilleen ja siisti piha
 • Tarkista veneiden kiinnitys (kesäaika).
 • Sammuta valot, sulje ikkunat, lukitse ovet ja jätä avaimet omille paikoilleen.

Asiakaspalaute ja yhteydet huoltoon

Haluamme pitää mökin hyvässä kunnossa ja laitteet ja varusteet toimivina. Mikäli havaitset puutteita tai sinulla on parannusehdotuksia, niin ota yhteyttä, soita tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotteria.com

Halutessasi voit lukea muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita Kaunisvirran mökistämme Kaunisvirran esittelysivulta. Halutessasi voit jättää Google Mapsiin myös oman arviosi.

+358415345100 Pentti Kotiaho, +358400534269 Minna Kotiaho


Kaunisvirran vuokramökki, Savantum Oy. Strukantie 30, 49270 Pyhtää