Vuokramökkien varausehdot

Alla Suomen Kotteria Oy:n ja Savantum Oy:n vuokramökkien varausehdot. Molemmista yrityksistä käytetään alla yhteisnimitystä vuokranantaja. Vuokrasopimus vuokraajan ja vuokranantajan välille syntyy kun vuokraaja on varannut mökin ja saanut sähköpostitse tai tekstiviestillä varauksesta erillisen ilmoituksen.

Lue lisää Kotterian mökeistä: Vuokramökit Etelä-Suomessa

1. VARAUS, MAKSUEHDOT JA PERUUTUKSET

Yksityishenkilön tekemä varaus on voimassa kun varausvahvistuksen mukainen vuokrasumma tai erikseen sovittu varausmaksu on maksettu. Yrityksen tekemä varaus on voimassa vuorokauden kuluttua laskun tai tilausvahvistuksen lähettämisestä tai heti jos varauksen alkuun on alle vuorokausi. Asiakkaan velvollisuutena on tarkistaa, että varausvahvistuksen päivämäärät ja hinnat vastaavat aiemmin sovittua.

Varausjärjestelmämme kautta tehtyjen varausten yhteydessä asiakkaalta veloitetaan ensimmäisen yön hinta mikäli majoittumisen alkuun on yli 2 kk, muissa tapauksissa veloitetaan koko varaussumma. Loppuosa vuokrasta veloitetaan samalta varausjärjestelmään kirjatulta maksutavalta kahta kuukautta ennen sisäänkirjautumista. Erikseen sovittaessa voidaan loppuosasta lähettää myös PDF-lasku tai maksulinkki, jonka voi maksaa verkkopankissa.

Maksamattomat vuokrat ja lisäpalvelut (palju, loppusiivous, liinavaattet, pyyhkeet, rantasaunan käyttö) vuokranantajalla on oikeus veloittaa asiakkaan varausjärjestelmään kirjatulta maksutavalta Kotterian lisäpalveluhinnaston mukaisesti automaattisesti. Tarkat lisäpalveluiden rahamäärät on ilmoitettu varausvahvistuksessa ja palvelu- ja vuokrahinnastossamme.

Peruutus on aina tehtävä kirjallisesti. Jos peruutus tapahtuu alle 2 kuukautta ennen varauksen alkua veloitetaan koko varaussumma. Jos peruutus tapahtuu aiemmin kuin 2 kuukautta, veloitetaan ensimmäisen yön hinta. Maksuja ei palauteta.

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), vuokranantaja voi perua varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa summa takaisin kokonaisuudessaan. Jos varaus joudutaan keskeyttämään häiriökäyttäytymisen takia, niin maksuja ei palauteta.

2. OLESKELU VUOKRAMÖKILLÄ

2.1 Vuokramökin käyttö

Kustakin mökistä on käyttöön liittyen laadittu kirjalliset ohjeet. Ohjelinkki lähetetään asiakkaille varausvahvistuksen liitteenä. Asiakkaan velvollisuutena on tutustua ohjeisiin huolellisesti ja noudattaa annettuja ohjeita. Ohjeiden laiminlyönti voi johtaa vahinkotilanteessa vahingonkorvausvastuuseen.

Vuokramökki on vuokralaisen käytettävissä viikkovarauksissa tulopäivänä yleensä klo 16.00 alkaen aina lähtöpäivään klo 12.00 asti. Mökkikohtaisia poikkeuksia voidaan sopia erikseen. Mikäli vuokralainen ei poistu mökiltä sovittuun kellonaikaan mennessä, veloitamme vähintään 30 €/alkava lisätunti. Tätä veloitusperiaatetta voidaan käyttää myös sovittaessa varauskalenterissa määriteltyihin vuokrauksen alkamis- tai päättymiskohtiin asiakaskohtaisia poikkeuksia.

Loma-asuntoa saa käyttää enimmillään se henkilömäärä, joka on ilmoitettu kunkin loma-asunnon kohdalla vuodepaikkamääränä. Asuntovaunun tai teltan käyttö lomakohteen tontilla ilman Suomen Kotterian lupaa on kielletty. Lisähenkilöistä veloitamme 25€/hlö/vrk.

Kaikkien mökkien läheisyydessä on naapureita. Naapurit on huomioitava etenkin klo 22-07 välisenä aikana, jolloin naapureille kuuluva metelöinti ja musiikin soittaminen ulkona on kielletty.

1.10.2006 voimaantulleen lainmuutoksessa mukaan kaikkien vuokramökillä yöpyvien on täytettävä matkustajailmoitus. Löydät matkustajailmoituskaavakkeita mökin ohjekansion muovitaskusta. Jätä lähtiessäsi täytetyt matkustajailmoituksen ruokapöydälle.

Vuokratun jakson edelleenvuokraus ei ole sallittua ilman kirjallista sopimista vuokranantajan kanssa.

2.2 Liinavaatteet ja varustus

Mökki vuokrataan kalustettuna. Keittiö- ja ruokailuastiat, ruokailuvälineet, patjat, peitot ja tyynyt sisältyvät vuokrahintaan. Myös wc-paperi, ja siivousaineet kuuluvat vuokraan. Vuokra ei sisällä saippuaa tai muita hygieniatarvikkeita.

Liinavaatteet eivät sisälly mökin vuokrahintoihin. Halutessasi voit varaa itsellesi pyyhkeet ja lakanat käyttöön mökiltä. Suositeltavaa on tilata liinavaatteet varauksen yhteydessä, mutta vielä mökillä ollessakin voit soittaa ja tilata pyyhkeet ja liinavaatteet käyttöösi. Lisätietoa ja hinnasto liinavaatteisiin liittyen tästä.

Huomaathan, että makuupussi ei korvaa liinavaatteita. Mikäli sängyissä on nukuttu ilman lakanoita, veloitamme liinavaatevuokrauksen hinnan ja lisäksi joudumme tarpeen mukaan veloittamaan petauspatjojen, tyynyjen ja peittojen pesetyksen.

Mökille on hankittu varusteita ja tarvikkeita viihtyvyyden lisäämiseksi. Mikäli mainitsemistamme varusteista joku puuttuu tai on epäkunnossa, pyritään se mahdollisuuksien mukaan kohtuulisessa ajassa toimittamaan tai korjaamaan. Vuokranantaja ei kuitenkaan vastaa välineiden toimivuudesta eikä ole asiakkaalle korvausvelvollinen mikäli välinettä ei vuokra-aikana ole käytettävissä. Mahdolliset poikkeamat tästä tulee sopia kirjallisesti.

Lue kattava kuvaus vuokramökeistämme tästä linkistä. Vuokramökit on kaikki esitelty erikseen ja kustakin kohteesta on potentiaalisille vuokralaisille myös erillinen ohjesivu saatavilla.

2.3 Tupakointi ja lemmikit

Tupakointi mökin sisätiloissa ja lasitetuilla terasseillakin on kielletty. Natsat tulee laittaa roskiin, eikä niitä saa heitellä pihaan. Mikäli joudumme keräämään tupakannatsoja vuokralaisten jälkeen pihalta, joudumme veloittamaan tehdystä työstä maksun tehdyn siivoustyön mukaisesti.

Lemmikit ovat yleensä mökille tervetulleita, mutta lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Lemmikistä peritään lemmikkimaksu, joka on yleensä 10 euroa/vrk lemmikkiä kohden. Jos olet itse kovin allerginen, voit tarkistaa asiakaspalvelustamme ajankohdan, jolloin mökillä on viimeksi ollut lemmikkejä. Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys asiakaspalveluumme niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

2.4 Jätehuolto

Kotterian vuokramökeillä on kunnallinen jätehuoltosopimus. Pakkaathan jätteet tiiviisti jotta astiaan mahtuisi mahdollisimman paljon, astia tyhjennetään kerran viikossa. Sulje jäteastian kansi huolellisesti, jotta metsien asukit eivät pääse jäteastiaan tai levittelemään jätteitä luontoon.

Mikäli mahdollista, lajittele jätteet ja kierrätä paperi, kartonki, lasi ja metallipakkaukset. Lähin hyötyjätepiste löytyy Kotkansta, Prisman pihasta osoitteesta Hakamäentie 1, Kotka.

2.5 Siivous

Mökin siivouksesta loman aikana ja sen lopussa huolehtii asiakas itse, ellei muuta ole tilauksen yhteydessä sovittu ja veloitettu. Mikäli varauksen päättyessä ei siivousta ole suoritettu huolellisesti ja vuokranantaja joutuu huolehtimaan siitä ennen seuraavan asiakkaan saapumista, on vuokranantajalla oikeus periä vähintään 75 euron suuruinen siivousmaksu. Tuntiveloitus varaamattomasta siivouksesta on 55 eur/tunti.

Vuokralaisen on välttämätöntä noudattaa yleistä siisteyttä loma-asunnon sisätiloissa sekä lähiympäristössä. Loma-asunto pitää jättää samaan kuntoon, kuin se oli vuokralaisen saapuessa paikalle. Ennen lähtöä vuokralaisen tulee pestä tiskinsä, viedä roskapussit niille määrättyyn paikkaan ja laittaa huonekalut oikeille paikoilleen.

Suosittelemme siivouspalvelun tilaamista varauksen yhteydessä.Lisäohjeita siivoukseen ja siivouspalvelun tilaamiseen tästä siivousohjelinkistä

3. VALITUKSET, KORVAUSVELVOLLISUUS JA YLIVOIMAINEN ESTE

Kaikki lomakohteeseen liittyvät huomautukset ja valitukset on osoitettava viipymättä niiden aiheen ilmaannuttua jo loman aikana suoraan vuokranantajalle. Jos asiakas ei ilmoita havaitsemiaan puutteita heti vuokra-aikana huoltajalle tai omistajalle, katsotaan lomakohteen olevan sopimuksen mukaisessa kunnossa. Vasta vuokra-ajan jälkeen ilmoitettuja puutteita ei vuokranantajalla ole mahdollisuus heti korjata eikä niitä voida yhdessä todeta, eikä vuokranantaja ole niistä korvausvelvollinen.

3.1 Vuokralaisen vastuu

Vuokralainen on velvollinen korvaamaan lomakohteelle tai sen irtaimistolle aiheuttamansa vahingot. Mikäli vuokralainen kieltäytyy korvaamasta lomakohteessa aiheuttamiaan vahinkoja loma-asunnon omistajalle, tekee omistaja ilkivallasta rikosilmoituksen poliisille. Ulkomaalaisten kohdalla tiedot annetaan myös tulliin sekä Suomen konsulaattiin Pietarissa, Moskovassa jne. Tästä voi aiheutua vuokralaiselle vaikeuksia saada viisumia Suomeen seuraavan kerran.

3.2 Vuokranantajan vastuu

Suomen Kotteria ei vastaa mahdollisista ajoittaisista toimintahäiriöistä tai esitteissä esiintyvistä tieto- tai asiavirheistä aiheutuneista vahingoista. Korvausvastuu rajoittuu korkeintaan asiakkaalta perittyyn bruttohintaan.

Vuokranantaja ei vastaa sellaisesta asiakkalle aiheutuneesta vahingosta, joka aiheutuu ennalta arvaamattomasta ylivoimaisesta esteestä (force majeure) tai vastaavasta syystä (esim. luonnonilmiöt, sähkökatkot jne.), joka ei ole johtunut vuokranantajasta, ja jonka seurauksia ei kohtuudella ole voitu estää.

4. VUOKRANANTAJAN OIKEUDET

Vuokranantaja varaa oikeuden oikaista esitteen hintatiedoissa olevat virheet ennen sopimuksen syntymistä. Sopimuksen syntymisen jälkeen vuokranantajalla on oikeus korottaa ja vastaavasti velvollisuus alentaa sovittua hintaa, jos lomapalvelun hintaan vaikuttavat verot tai julkiset maksut muuttuvat.

Taataksemme mahdollisimman hyväkuntoisen mökin asiakkaillemme, varaamme mahdollisuuden tehdä huoltotöitä asiakkaan saapumiseen saakka ja puoli tuntia sen jälkeen. Pieniä huoltotöitä saatamme joutua tekemään myös muulloin vuokrausjakson aikana.

5. SOVELLETTAVA LAKI JA RIITOJEN OIKEUSPAIKKA

Sopijapuolet pyrkivät ratkaisemaan sopimuksesta syntyneet riidat keskinäisin neuvotteluin. Mikäli neuvotteluissa ei päästä sopimuksee, kuluttaja voi saattaa asian kuluttajariitalautakunnan ratkaistavaksi. Lisätietoa kuluttajariitalautakunnan toiminnasta ja ilmoituksen jättämisestä osoitteessa www.kuluttajariita.fi.


Suomen Kotteria Oy, Mökkivuokrausta Kymenlaaksossa. +358 400 868 889