Paljut Pyhtään vuokramökeillä

Kivikosken vuokramökillä Pyhtäällä palju erikseen vuokrattavissa. Palju on terassiin upotettuna aivan mökkisaunan edustalla. Paljulta puinen kävelysilta uimalaiturille,.

PALJUT VUOKRAMÖKEILLÄ LÄHELLÄ HELSINKIÄ


Mökki ja palju, mikä ihana endorfiinipommi!

Kun kaipaat rentoutumista ja ripauksen luksusta arkeesi, paljuilu on hyvä vaihtoehto. Lämmin vesi lisää mielihyvähormoonien määrää ja tutkitusti rentouttaa mielen ja kehon. Endorfiinilisäys onnistuu loistavasti Kotterian vuokramökeillä Kymenlaaksossa Pyhtäällä, vain noin 100 km Helsingin kiireestä. Olipa kyseessä sitten romanttinen viikonloppu kahden kesken, kaveriporukan illanvietto tai omalle rauhalle pyhitettävä viikonloppu, vuokramökki paljulla tarjoaa hyvät puitteet rentoiluun ja pieneen luksukseen. Paljuilusta ja siihen liittyvistä eduista ja riskeistä voit lukea lisää myös blogissamme “vuokramökki paljulla, luksusta lomalle”

Paljut Strukan, Kivikosken ja Kaunisvirran vuokramökeillä Pyhtäällä

Strukan ja Kivikosken vuokramökeille on erillistä veloitusta vastaan mahdollisuus vuokrata noin 6-8 henkilölle tarkoitettu lämminvesipalju. Skitunäsin merenrantamökille ei kylpypaljua valitettavasti ole saatavilla, sillä mökillä on porakaivo ja kaivovesi ei riitä paljun täyttämiseen. Rantakarin mökillä ei myöskään ole paljua saatavilla kun pihapiiri on jaettu päärakennuksen asukkaiden kanssa eikä tilaa paljulle ole riittävästi tarjolla.

Strukan palju sijaitsee puutarhassa huvimajan vieressä, aivan joen äärellä. Kivikosken palju on päärakennuksen saunan vieressä terassiin upotettuna. Kaunisvirran palju sijaitsee saunan edustalla, terassiin upotettuna. Paljujen tuntumassa olevilla terasseilla on istuskeluryhmä. Kun käytät ulkotulia tai kynttilöitä paljujen läheisyydessä, muistathan käyttää palamattomia alustoja tulien alla myös talvella etteivät kalusteet tai terassi vaurioidu.

Paljut ympärivuotiseen käyttöön

Paljut soveltuvat hyvin ympärivuotiseen käyttöön. Erityisesti viileinä iltoina ja kovillakin pakkasilla pulahdus paljun lämpöiseen veteen tarjoaa upean hyvänolon tunteen ja rentouttaa lihakset. Talevlla on toki huomiotava että ympäristöön loiskuva vesi jäätyy pinnoille nopeasti ja tekee kulkuväylistä erityisen liukkaat.


Lasikuitupaljut ulkoisella kiukaalla

Vuokramökkiemme paljut ovat lasikuituisia kylpytynnereitä, joissa on puulämmittenen ulkopuolinen kiuas. Paljuveden lämmittämiseen menee noin 2-3 tuntia säästä ja polttopuiden syöttötiheydestä riippuen. Muista aina täyttää palju vedellä ennen tulien sytyttämistä jotta palju ja kamina eivät pala puhki. Paljua lämmitettäessä on myös huolehdittava siitä, että tuli kaminassa ei pääse välillä sammumaan jotta lämmittäminen on mahdollisimman tehokasta. Lisätietoa paljujen käyttöön oheisista Strukan ja Kivikosken paljulinkeistä.

Varaa palju lomasi ajaksi

Suosittelemme varaamaan paljun käyttöönne Kotterian asiakaspalvelun kanssa aina ennen mökille saapumistasi jotta voimme varmistaa polttopuiden riittävyyden ja saat ohjeet paljun lämmitystä varten. Halutessasi voit toki varata paljun vielä mökillä ollessannekin. Ota tässä tapauksessa yhteys asiakaspalveluunne, niin hoidetaan laskutus jälkikäteen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä paljujen käyttöön liittyen

Miksi hinnoittelette paljun vuokramökeillänne erikseen?

Kaikki eivät halua paljua käyttää ja hinnoittelulla halutaan kohdistaa kustannukset niille, jotka paljua haluavat käyttää. Paljumaksulla katetaan paljusta aiheutuvat kustannukset. Esim. polttopuusäkit maksoivat huhtikuussa 2023 noin 10 euroa per säkki ja yhteen lämmittämiskertaan voi pitkällä paljuilulla kulua 3-4 säkkiä puuta. Vesi maksaa noin 10 euroa per paljullinen kun meillä vesi vaihdetaan jokisen kylpykerran jäljeen. Lisäksi tulee paljun kiukaan kulumiseen ja väärään käyttöön liittyvät kustannukset, jotka nekin toisinaan jäävät vuokranantajan maksettaviksi. Uuden paljun kiukaan asennus tarvikkeineen maksaa noin 1.000 euroa ja kiuas joudutaan uusimaan noin kerran vuodessa. Tuo paljun vuokrahinta 80 euroa per päivä kattaa siis tällä hetkellä suunnilleen nuo paljun käytöstä ja ylläpidosta aiheutuvat kustannukset.

Mikä on sopiva määrä puita paljun lämmittämiseen?

Puita tulee lisätä paljuun tarpeen mukaan, jotta paljun lämpötila pysyy halutussa lämpötilassa. Käytännössä tämä riippuu, veden määrästä ja ulkolämpötilasta. Yleinen suositus on noin 4-6 syliä tai noin 2kpl 40 litran säkillistä puita.

Mitä puulajia tulisi käyttää paljun lämmittämiseen?

Käytä vain kuivaa puuta, joka on tarkoitettu poltettavaksi paljun lämmittämiseen. Parhaita puulajeja ovat koivu ja haapa. Vältä havupuita, jotka voivat aiheuttaa tervan kertymistä paljun seinämiin ja hidastaa siten paljun lämmitystä. Mökeillä on noin 40 litran verkkosäkeissä konekuivattua kuivaa koivua, se on paras puulaji paljun lämmitykseen

Miten usein vesi vaihdetaan paljuun? Onko paljussa veden suodattimia?

Vesi vaihdetaan jokaisen käyttökerran jälkeen ja samalla palju pestään mäntysuovalla. Kotterian paljuissa ei käytetä suodattimia, eikä klooritabletteja. Myös saippuan ja muiden kemikaalien lisääminen paljuun on kiellettey.

Kuinka kauan paljun lämmittäminen kestää?

Paljun lämmittäminen kestää yleensä noin 2-3 tuntia, riippuen paljun koosta ja käytettävistä puista ja polttopuiden lisäämistiheydestä. Kun haluttu lämpötila on saavutettu, puun lisääminen tulisi lopettaa.

Paljonko paljun vuokraaminen maksaa

Paljun vuokrahinta yhdelle päivälle Kotterian vuokramökeillä on 80 euroa.

Voinko vuokrata paljun vain päiväksi vaikka olen vuokrannut mökin koko viikoksi

Kyllä, voit varata paljun vaikka vain yhdelle päivälle, omien tarpeidesi mukaan. Halutessasi voit vielä mökillä ollessasi lisätä paljun vuokrausta ilmoittamalla siitä asiakaspalveluumme.

Voinko päättää paljun vuokrauksesta myöhemmin, vai täytyykö paljuvaraus tehdä jo mökin varauksen yhteydessä

Voit hyvin varata paljun myöhemminkin, Jos päätät ottaa paljun käyttöön, voit ilmoittaa siitä asiakaspalveluumme vielä mökillä ollessannekin. Laskutus voidaan hoitaa tällöin jälkikäteen.