Ohjeita Skitunäsin vuokralaisille

Skitunäs villa, iso vuokramökki Pyhtäällä, Etelä-Suomessa. Olohuoneessa mukava sohva ja tunnelmallinen takka

OHJEITA SKITUNÄSIN VUOKRALAISILLE

Skitunäsin mökillä majoitusta 10-12:lle

Skitunäsin vuokramökki on parhaimmillaan 10 henkilölle ja mökin vuokrahinta sisältää majoituksen enintään 12 henkilöille. Skitunäsissä on kuitenkin varapatjoja parvella ja olohuoneessa kaksi kookasta sohvaa, joilla voi myös tarvittaessa majoittua. Kun henkilömäärä ylittää 12, veloitetaan lisähenkilöistä 25 euroa per henkilö per vuorokausi. Alla lisätietoa ja ohjeita mökillä majoittujille, esimerkiksi siivousohjeita ja tietoa vedestä ja lämmitysjärjestelmistä. Kuvia ja Skitunäsin mökin kattava esittely tästä linkistä

Talviasuttava huvila, noin 130 m2

 • Alakerrassa kolme kahden hengen makuuhuonetta
 • Makuusoppi saunan yläpuolella kahdelle (käynti tikapuita pitkin)
 • Parvi, jossa 5 sänkyä ja biljardi
 • Olohuone, jossa vuolukivinen tunnelmallinen takka
 • Olohuoneessa kaksi isoa sohvaa
 • Vuoteissa peitot ja tyynyt
 • Liinavaatteet ja pyyhkeet tarvittaessa 15 €/hlö
 • Sauna ja 2 x wc
 • Rantasauna vuokrattavissa

Hyvin varusteltu keittiö

 • Ruokailuvälineet ja astiat  x 14
 • Viinilaseja ja kuohuviinilaseja
 • Liesi, uuni ja mikroaaltouuni
 • Korkea jääkaappipakastin
 • Matala jääkaappi
 • Kahvinkeitin ja vedenkeitin
 • Leivänpaahdin
 • Vatkain

Lisäpalvelut Skitunäsin vuokramökillä

Vuokramökin vuokrahinta sisältää majoituksen varauksen yhteydessä määritellylle henkilömäärälle. Mökille on myös lisäpalveluita, kuten rantasauna, siivous ja liinavaatteet varattavissa. Jos et jo varannut näitä palveluita varauksenteon yhteydessä, voit toki varata palvelut käyttöösi myöhemminkin. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai varata palvelut lomakkeella tästä.

Rantasauna vuokrattavissa

Skitunäsin mökillä on pieni puulämmitteinen mökkisauna, jonka vapaa käyttö sisältyy mökin vuokrahintaan. Ihan meren rannassa sijaitsee erillinen tilava puulämmitteinen sauna, joka on erikseen vuokrattavissa ympäri vuoden. Lisätietoa rantasaunasta tästä

Siivous 160-220e ja liinavaatteet 20e/hlö

Loppusiivous ja liinavaatteet ja pyyhkeet eivät automaattisesti sisälly Kivikosken vuokramökin vuokrahintaan. Asiakas voi siivota itse tai tilata loppusiivouksen meiltä. Myös liinavaatteet ja pyyhkeet voi varata käyttöön meiltä. Liinavaatesetin vuokra on 20e/henkilö ja pedattuna 25e/hlö. Käytön jälkeen Kotterialta vuokratut pyyhkeet ja liinavaatteet voi kasata pukuhuoneen penkille, josta siivooja hakee ne pesulaan vietäväksi.

Mikäli siivoatte itse, tutustuthan siivousohjeisiin huolellisesti. Siivousohjeet ja lisätietoa siivouspalveluista ja liinavaatteista tästä

Vuokramökki sijaitsee osoitteessa Skitunäsintie 272, Pyhtää

Aja Helsingistä E18/E7 valtatietä Kotkan suuntaan. Poistu moottoritieltä liittymästä nro 70 (Pyhtää KK) ja aja ramppia ylös liikenneympyrään. Aja moottoritien yli vasemmalle ja poistu liikenneympyrästä suuntaan Pyhtään kirkonkylä. Aja ABC:n ohi noin kilometri, kirkon ja sillan yli, kunnes tulee vasemmalle sininen kyltti Pirtnuora. Pirtnuoran tie ylittää E18 tien siltaa pitkin. Tätä tietä noin 3.5 kilometriä, jolloin käännytään vasemmalle Skitunäsin suuntaan. Skitunäsintien risteyksessä on postilaatikkorivi pienen mäen päällä. Jatka Skitunäsintietä 2.8 kilometriä. Skitunäsin mökin risteyksessä on mustavalkoinen kyltti ”Suomen Kotteria” ja numerokyltti ”272”. Postilaatikoita rivi tien vasemmassa laidassa. Käänny tästä oikealle.  Tien laidassa on puomi, joka on yleensä auki. (Jos puomi on kiinni, hakekaa avain avainlaatikosta saamienne ohjeiden mukaisesti.) Jatka puomilta noin 100 metriä alas kohti meren rantaa. Heti mäen alla on neljän tien risteys, josta suoraan etuvasemmalle kaartuva tie on Skitunäsin mökkitie. Skitunäsin mökki on kookas tumma hirsimökki. Mökin oikealla puolella oleva mökki on naapurimökki, Karhulan lasin mökki. Lisätietoa ajo-ohjeista tästä

Lähin bussi Helsingistä pysähtyy Pyhtään kirkolle. Matkaa Pyhtään kirkolta mökille on vielä 6,7 kilometriä. Jos tulet Pyhtäälle bussilla, voi kysyä taksikyytiä mökille Kymenlaakson taksista. Puhelinnumero on 0100 87227.

Matkustajailmoitus

Kaikkien mökillä majoittuvien henkilöiden on vuokramökille saapuessaan täytettävä matkustajailmoitus. Kaavakkeita löytyy mökiltä television alapuolella olevista laatikoista. Jätä lähtiessäsi kaikkien majoittujien tiedoilla täytetty matkustajailmoitus pöydälle kiitos. Halutessasi voit tulostaa matkustajailmoitukset myös tästä (Matkustajailmoitus) linkistä ja lähettää meille skannattuna osoitteeseen asiakaspalvelu@kotteria.com.

Vuokramökin Wi-Fi ja sähkö

 • Toisinaan on Skitunäsin vuokramökiltä sähköt poikki myrskyn vuoksi. Kymenlaakson sähkön häiriösivulta voi nähdä häiriötilanteen. Sivu toimii myös matkapuhelinten selaimilla.
 • Jos sähköt katkeavat, saattaa WiFi-laite hävittää verkkoyhteyden. Katkaise tällöin laitteistoista virrat noin 5 minuutiksi ja kytke päälle uudelleen yhteyden muodostamiseksi. Salasanaa ei tarvita. Laitteisto löytyy keittiön yläkaapin päältä.

Lämmitys ja ilmastointi

 • Energian säästämiseksi laskemme mökin lämpötiloja silloin, kun mökillä ei ole vuokralaisia. Lämpötilan lasku tapahtuu kotona/poissa- kytkimen avulla. Kytkin sijaitsee eteisaulassa, oven pielessä. Kytkin säätää huonelämpötilaa ja vähentää käyttöveden lämmitystä, joten vaihda kytkin kotona-asentoon saapuessasi niin mökki lämpiää ja lämmintä vettä riittää. Laitathan kytkimen poissa-asentoon lähtiessänne.
 • Mökillä on ilmalämpöpumppu. Kun saavut mökille ja mökillä on viileää, säädä ilmalämpöpumpun lämpötila + 20 asteeseen, niin saat oleskelutilat nopeasti lämpimiksi. Viileinä vuodenaikoina pudota ilmalämpöpumpun lämpötila +16 asteeseen mökiltä poistuessasi. Ilmalämpöpumppu lämmittää silloin, kun kaukosäätimen MODE- toiminnoista on valittu aurinko-symboli.
 • Ilmalämpöpumppua voi käyttää myös huonetilan viilennykseen. Säädä lämpötila tällöin +24..+26 välille ja valitse toiminnoksi jäähdytys (lumihiutaleen kuva). Tällöin jäähdytettävä ilma tuntuu miellyttävältä, eikä ilmalämpöpumpun puhallus niin häiritse. Yleensä jo asteen tai parin viilennys riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi, koska ilmalämpöpumppu poistaa samalla myös kosteutta sisäilmasta, joka on yleensä se tukalan olon aiheuttaja.
 • Pesuhuoneessa on kosteusanturilla varustettu postoilmapuhallin. Puhallin kytkeytyy automaattisesti päälle ja pois. Eteisaulassa sijaitsevassa wc-tilassa on liiketunnistimella varustettu poistoilmapuhallin. Puhallin jää käynnin jälkeen muutamaksi minuutiksi käyntiin ja sammuu jonkin ajan kuluttua itsekseen.

Pesukoneet ja vesiasiat vuokramökillä

 • Keittiössä on astianpesukone ja pyykinpesukone. Ennen käyttöä avaa pesukonehana, jotta kone saa vettä. Pyykinpesukoneen vedentulo avataan keittiön tiskipöydän hanan alaosassa olevasta vivusta. Muista sulkea hana käytön jälkeen.
 • Pesuhuoneessa olevassa WC:ssä on repijäpumpullinen pönttö, josta jätökset pumpataan viemäriin halkaisijaltaan 32 mm suuruista putkea pitkin. Koska putki on hyvin kapea, on erittäin tärkeää että wc-pönttöön ei laiteta mitään muuta kuin ihmisjätteitä. Esimerkiksi muovi tai terveyssiteet rikkovat repijäpumpun tai voivat tukkia putken.
 • Mahdollisessa vesivuototilanteessa vedentulon pystyy sulkemaan vuokramökin takaseinällä olevasta sähkökatkaisijasta, jossa teksti vesipumppu. (Kuva yllä)
 • Jos vedentulo loppuu tai on katkennut kovien pakkasten aikaan, on mahdollinen syy tulovesiputken jäätyminen. Kytke tällöin putken lämmitys päälle ulkona pitkällä tulopuolen seinällä olevasta kytkimestä. Kytkin on sähkökaapin vieressä.
 • Jos kylmä vesi tulee kuumana hetken aikaa kun alkaa laskea vettä, on syynä se, että tulovesiputken lämmitys on jäänyt päälle. Kytke se pois ulkona pitkällä tulopuolen seinällä olevasta kytkimestä. Kytkin on sähkökaapin vieressä.
 • Vuokramökin WC:n jätevedet säiliöidään ja kuljetetaan Kotkaan jätevedenpuhdistamolle. Harmaat jätevedet käsittelemme suodatuksella ja imeytyksellä paikallisesti, jotta kuljetukset pysyisivät mahdollimman pienenä.
 • Skitunäsin mökillä on porakaivo, joka vesi tutkittiin 24.05.2024. Tutkitun vesinäytteen fluoridipitoisuus on 6,7mg/l ja se ylittää talousveden laatuvaatimuksissa annetun enimmäispitoisuuden raja-arvon 1,5 mg/l. Lisäksi vedestä löytyi 3/100ml määrä kolibakteeria, joka on merkki pintaveden pääsystä porakaivoon. Tutkittu vesinäyte täyttää tehtyjen mikrobiologisten tutkimusten osalta talousvedelle asetetut laatuvaatimukset, mutta ei laatusuositusta, jonka mukaan kolimuotoisia bakteereja ei saa esiintyä vedessä lainkaan (STM:n asetus 401/2001). Halutessanne voitte hakea juomavettä Pyhtään ABC-asemalta. Tässä linkki veden analyysiraporttin Vesinäyte2024 (PDF)

Paloturvallisuus ja tulisijojen käyttö

 • Tupakointi mökin sisätiloissa on kielletty. Seuraavia asukkaita ja omaa loppusiivoustanne ajatellen toivomme natsojen päätyvän tuhkakuppeihin ja lopuksi roskiin.
 • Vuokramökissä on vähintään kaksi palovaroitinta. Jos palovarottimen patteri loppuu, pitää palovaroitin lyhyitä piipahduksia muutaman minuutin välein. Irrota tällöin palovarotin ja vaihda paristo. Varaparistoja löytyy pukuhuoneen istuintason alla olevista laatikoista. Jos et löydä uutta paristoa, jätäthän palovarottimen pöydälle.
 • Mökissä on vähintään yksi jauhesammutin. Lisäksi mökiltä löytyy sammutuspeite. Tarkistathan sammutusvälineiden sijainnin heti mökille saapuessasi.
 • Takassa ei ole savupeltiä, eli ei muuta kuin tulet ja nauttimaan! Saunan kiukaan savupelti on kiukaan yläpuolella. Muista vetää pelti auki ennen kuin sytytät saunaan tulet. Muistakaa myös poistaa tuhkat tulipesistä säännölliseti. Tuhkaton arina kestää pidempään ja puut palavat paremmin.
 • Saunan kiukaan savupellin sulkemisen ajoitus on tärkeää häkävaaran välttämiseksi. Hiillosta kannattaa kohentaa hiilikolalla, jotta kaikki kekäleet saadaan palamaan loppuun. Kun hiillos alkaa hiipua – eli siinä ei näy sinisiä liekkejä – voi pellin laittaa vähän pienemmälle. Vasta kun hiillos on palanut loppuun, pellin saa sulkea kokonaan.
 • Tuhkat voi takan ja kiukaan käytön jälkeen tyhjentää varaston vieressä sijaitsevaan mustaan tuhka-astiaan. Mikäli tämäkin tuhka-astia on täynnä, voi kyseisen tuhka-astian tyhjentää autotallin takana olevaan kompostiin.
 • Saunaa ja takkaa varten on polttopuita varastossa saatavilla. Käytä sytytykseen sanomalehtiä, tuohta ja pieniä tikkuja. Jos haluat, voit tuoda tullessasi sytytyspaloja tulien sytyttämiseen tulisijoissa. Palavien nesteiden käyttö tulisijojen sytyttämiseen on ehdottomasti kielletty.

Kaasugrilli, grillikota ja nuotiopaikka

Mökin terassilla on kaasugrilli. Kaasugrillin käyttö on aina asiakkaan vastuulla. Grillin kunto on tarkistettava ennen käyttöä. Kaasugrilli on käytettävissä ympäri vuoden, myös talvella. Talvigrillauksessa tulee huomioida myös kaasun käyttäytyminen ja pakkasen aiheuttamat potentiaaliset haasteet. Tutustu talvigrillaukseen tarkemmin blogissamme “Grillaus Talvella”

Ennen grillin sytyttämistä varmista että kaasuletku on kiinnitetty kaasupulloon. Mikäli kaasupullo on irti, aseta painesäädin (kuva yllä) kaasupullon päälle ja nosta sormilla mustasta muovikauluksesta samalla kuin painat sen pullon päälle ja paina sormilla sitten kaulus alas. Varmista että pullo on kunnolla kiinni nostamalla pulloa painesäätimestä kiinni pitäen (eli pullo nousee mukana eikä irtoa). Kun painesäädin on kiinnitetty, avaa kaasun tulo paineensäätimen vipua kääntämällä. Netissä on myös videoita ja kuvaohjeita jos ei heti onnistu.

Kun kaasupullo on kiinnitetty, avaa grillin kansi ja käännä grillin ensimmäinen säädin täydelle teholle ja odota pari kolme sekuntia, kunnes sytytyskammioon on kertynyt kaasua. Paina sen jälkeen säädintä kevyesti pohjaan ja käännä samalla vasempaan. Sytytin “naksahtaa” kevyesti kun säädin on käännetty “klo 9” kohdalle. Mikäli sytytin ei toimi, nosta yksi grilliritilä ylös ja heitä palava tulitikku grillin oikeaan etureunaan.

Pihassa on hirsinen grillikota, jossa nuotiopaikka. Kodassa on vain pienet ikkunat ja hämyinen tunnelma. Penkeillä tilaa noin 8-10 henkilölle.
Kesällä tulet voi viritellä rannan tuntumaan, jossa on nuotiopaikka. Muurattu ulkogrilli toimii puilla tai hiilillä. Grillissä käytettävissä muurinpohjapannu. Jos haluat grillata puuhiilillä, otathan omat grillihiilet mukaasi.

Vajassa tai autotallissa on varakaasupullo. Ilmoitathan meille jos otat varakaasupullon käyttöösi, niin tiedämme tuoda mökille uuden pullon seuraavan tarkastuksen yhteydessä.

Rantasaunan edustalla on pieni nuotiopaikka. Tyhjennäthän tuhkat tuhka-astiaan käytön jälkeen.

Jätehuolto

Skitunäsin mökillä on jäteastia talousjätteille. Pakkaathan jätteet tiiviisti jotta astiaan matuisi mahdollisimman paljon, astia tyhjennetään joka toinen viikko. Sulje kansi huolellisesti jotta metsien asukit eivät pääse jäteastiaan tai levittelemään jätteitä luontoon.

Lähin hyötyjätepiste löytyy Pyhtään ABC:n takaa. Pyhtäällä voit kierrättää lasin, metallin, paperin, kartonkipakkaukset, pahvin ja vaatteet. Toinen kierrätyspiste löytyy Kotkansta, Prisman pihasta osoitteesta Hakamäentie 1. Sinne on Strukan mökiltä matkaa noin 20 km. Kotkan hyötyjätepisteessä voit maksutta kierrättää paperin, lasin, metallin ja kartongin.

Audio ja video

Mökeillä on stereo tv jossa on HDMI-liitäntämahdollisuus. HDMI johtoja ja muita liitosjohtoja ei mökillä kuitenkaan ole välttämättä saatavilla. Varaathan omat johtosi mukaan jos haluat liittää erillisiä laitteita televisioon.

Mökillä on bluetooth-kaiutin

Pesuaineet, paperit, pyyhkeet ja tarvikkeet

 • Tiskikoneen pesuaine ja käsitiskiaine ovat talon puolesta
 • Käsisäippua on talon puolesta
 • Pesuaineita säilytetään pukuhuoneen kaapissa, keittiössä ja WC:tilassa
 • Pyykinpesuainetta, suihkusaippuaa ja shampoota ei ole talon puolesta. Asiakkaat jättävät usein pesuaineita, mutta toiset vievät pesuaineet mennessään. Siksi emme takaa että pesuaineita löytyy.
 • Pukutilan penkin alla olevissa laatikoissa on varalamppuja, pyykkipoikia ja hiirenloukkuja.
 • Talous- ja vessapaperia löytyy parven säilytyshyllyistä. Jos tulette isommalla porukalla pidemmäksi aikaa, niin ottakaa varalta paperia mukaan jos mökillä olevat paperit eivät riitä.
 • Mökillä on kankaisia laudeliinoja saunan pukutilassa sijaitsevassa hyllykössä asiakkaille veloituksetta käytettävissä. Myös kylpytiloihin ripustetut käsipyyhkeet ja keittiöpyyhe ovat asiakkaiden käytettävissä veloituksetta. Kylpypyyhkeet ja liinavaatteet eivät automaattisesti sisälly vuokrahintaan. Asiakas voi tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet tai vuokrata ne käyttöön mökiltä. Lisätietoa pyyhkeiden ja liinavaatteiden vuokrauksesta tästä

Lemmikki mökille mukaan

Halutessasi voit ottaa lemmikin mukaan mökille. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Lemmikistä peritään lemmikkimaksu, joka on yleensä 10 euroa/vrk lemmikkiä kohden. Jos olet itse kovin allerginen, voit tarkistaa asiakaspalvelustamme ajankohdan, jolloin mökillä on viimeksi ollut lemmikkejä.

Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys asiakaspalveluumme niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

Elektroniset hiirenkarkoittimet

 • Skitunäsin vuokramökillä on syksystä kevääseen käytössä ultraääntä käyttävät hiirenkarkottimet. Karkottimet ovat pistorasioihin kytkettynä. Ihminen ei niitä kuule, mutta koirat tai kissat saattavat häiriintyä äänestä. Jos otat karkottimet esimerkikisi lemmikkisi takia pois käytöstä lomasi ajaksi, niin muistathan kytkeä karkottimen takaisin ennen lähtöäsi.
 • Mökillä on myös muutama hiirenloukku eteisen siivouskomerossa tai ulkovarastossa.

Pienten lasten matkasänky ja potta

 • Mökillä on lasten matkasänky. Matkasänky löytyy biljardiparven komerosta ja sen voi veloituksetta ottaa käyttöön ja pakata käytön jälkeen takaisin hyllyyn.
 • Matkasänky asetetaan nukkuma-asentoon seuraavasti: lukitse pitkät sivut ensin, sitten päädyt ja sitten vasta paina pohja alas.
 • Potta löytyy pukuhuoneen kaapista

Ajanvietepelit

 • Parvella on biljardi. Biljardipöytä on kevytrakenteinen, eikä sovellu edistyneemmille tasokkaaseen pelaamiseen. Myös ympäristö parvella on ahdas, eikä vastaa saliolosuhteita.
 • Kroketti peli. (varastossa)
 • Petanque pallot. (varastossa)
 • Tikkataulu löytyy varastosta tai puuvaraston seinään kiinnitettynä. Tikkoja on tai voivat olla myös kadoksissa. Ethän kiinnitä tikkataulua mökin seinään.

Veneenlaskurampit

Lähin veneenlaskupaikka on Skitunäsin uimaranta reilun kilometrin päässä Skitunäsin mökiltä. Se on hiekkaranta, joten nelivetoauto tarvitaan. Varsinainen veneenlaskurappi löytyy Pyhtään kirkolta Annulantieltä. Siitä on merelle jokea pitkin noin 3 km ja sulkujen kautta mennään. Mutta reitti on kyllä kaunis. Ja vähän kauempana vaihtoehto on laskea veneet Keihässalmen luiskasta tai Lökören satamasta.

Posti vuokramökille

Mökille voi kääntää postin, postiosoite on Skitunäsintie 272, 49270 Pyhtää. Postilaatikot sijaitsevat Skitunäsintie 272 kohdalla, noin 200 metriä mökiltä

Huomioitavaa ennen poislähtemistä

 • Noudata siivousohjeita ja siivoa mökki ennen lähtöäsi huolellisesti. Mikäli olet tilannut jonkin siivouspalveluistamme (perussiivous 3,5 tuntia tai täyssiivous), huolehdithan että järjestelet mökin ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa siivouksesta ja siivouspalveluistamme tästä Skitunäsin siivous ja liinaveetteet linkistä.
 • Vie roskat roska-astiaan. Lähin kierrätyspiste paperille, vaatteille, metallile ja lasille löytyy Pyhtään ABC:n takaa, parkkialueen takakulmasta.
 • Pese grillit ja siisti grillipaikat. Tyhjennä tuhkat nuotiopaikoilta tuhkaämpäriin
 • Vie varastosta otetut tavarat paikoilleen ja siisti piha
 • Tarkista veneiden kiinnitys (kesäaika).
 • Sammuta valot, sulje ikkunat, lukitse ovet ja jätä avaimet omille paikoilleen.
 • Kytke eteisessä oleva poissaolokytkin ”poissa-asentoon”.

Asiakaspalaute ja yhteydet huoltoon

Haluamme pitää mökin hyvässä kunnossa ja laitteet ja varusteet toimivina. Mikäli havaitset puutteita tai sinulla on parannusehdotuksia, niin ota yhteyttä, soita tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotteria.com

Halutessasi voit lukea muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita Skitunäsin mökistämme Skitunäsin esittelysivulta. Halutessasi voit jättää Google Mapsiin myös oman arviosi.

+358415345100 Pentti Kotiaho, +358400534269 Minna Kotiaho


Skitunäsin vuokramökki, Suomen Kotteria Oy. Skitunäsintie 272, 49270 Pyhtää