Kivikosken rantasauna

Kivikosken vuokramökillä lasinen rantasauna erikseen vuokrattavissa.

KIVIKOSKEN VUOKRAMÖKIN RANTASAUNA


Lasinen näköalasauna joen rannassa 45 eur/vrk

Kivikosken vuokramökin rannassa on tilava lasinen näköalasauna. Sauna on Kivikosken mökin vuokralaisille vuokrattavissa hintaan 45 eur/vrk. Sauna sijaitsee rantaleppien katveessa, aivan joen äärellä. Saunalta on suora yhteys laiturille ja puista kävelytasoa pitkin pääsee paljulle ja mökille. Kattavampi kuvaus Kivikosken mökistä ja tunnelmasta tästä linkistä

Rantasauna on sähkölämmitteinen Big Brother-talosta ostettu näköalasauna, joka soveltuu noin 8-10 henkilön saunomiseen. Saunaa vuokrataan vain Kivikosken mökin vuokralaisille.

Sauna on parhaimmillaan keväällä, kesällä ja syksyllä

Saunaa voi käyttää ympäri vuoden, mutta parhaitsen se soveltuu käytettäväksi keväällä, kesällä ja syksyllä. Jos pakkasta on yli -15 astetta, ei kiuas välttämättä lähde lämpenemään.

Saunan lämmittäminen noin +55 asteeseen vie säästä riippuen noin 1-2 tuntia. Erityisesti syksyllä ja keväällä kun ulkoilma on kylmä, viilentävät suuret lasipinnat myös katonrajassa olevaa termostaattia. Isojen lasi-ikkunoiden takia hyvä saunomisen sisälämpötila saavutetaan poikkeuksellisesti jo noin +55 asteessa. Tällöin saunailma ei tunnu vielä lämpimältä ennen löylynheittoa, mutta ilma lämpenee hetkessä kun kiukaalle heitetään vettä. Mukavat ja kosteat löylyt saadaan heittämällä kiukaalle runsaasti lämmintä vettä tarpeen mukaan.

Ohjeita Rantasaunan käyttöön

  • Kytke ensin virrat kiukaaseen saunan ulkopuolella olevasta ohjaustaulusta. Kun olet kytkenyt virrat päälle valkoisesta keinukytkimestä, on kiuas toimintavalmiudessa ja Harvian näyttöruudussa palaa merkkivalo “OFF”.
  • Kytke kiuas päälle kääntämällä harvian laitteen yläpuolella olevaa kellokytkintä myötäpäivään. Kun käännät kellokytkintä myötäpäivään, ilmestyy Harvian näytön kuvaruutuun saunan tämänhetkinen lämpötila. Sauna on nyt kytketty lämpiämään.
  • Lisää lämmitysaikaa tarvittaessa kääntämällä kellokytkintä uudelleen myötäpäivään
  • Jos Harvian näyttöön ilmestyy koodi “SAF” on kiuas häiriötilassa. Tässä tapauksessa sammuta kiukaasta virrat kiukaan pääkytkimestä (Kuvassa ON/OFF) ja kytke kiuas päälle uudelleen.

Kanna vesi saunalle päärakennukselta

Saunalle ei tule juoksevaa vettä. Kanna vesi saunalle päärakennuksen suihkuhuoneelta. Älä koskaan heitä joen vettä kiukaalle. Jokiveden epäpuhtaudet haisevat kuumilla kivillä. Käytä löylyvetenä sen sijaan aina puhdasta, lämmintä vettä.

Huomioitavaa

  • Kiuasta voi lämmittää korkeintaan 6 tuntia kerrallaan. Tämän jälkeen kiuas tarvitsee vähintään 12 tuntia jäähtyäkseen, kunnes kiukaan voi kytkeä päälle uudelleen.
  • Jos tuot saunaan kynttilöitä, sijoita ne palamattomalle alustalle saunan lattialle. Älä koskaan tuo kynttilöitä lauteille.
  • Pese saunan lauteet ja lattia aina käytön jälkeen. Älä jätä vettä saunaan, jotta saunan saavit kauhat eivät jäädy ja rikkoudu.

Kivikosken vuokramökki, Savantum Oy, Strukantie 30, 49270 Pyhtää