Kivikosken rantasauna

Kivikosken vuokramökillä lasinen rantasauna erikseen vuokrattavissa.

KIVIKOSKEN VUOKRAMÖKIN RANTASAUNA


Kivikosken Lasinen näköalasauna aivan joen rannassa

Tervetuloa Kivikosken näköalasaunaan Kymijoen Piispanvirran rannalle Pyhtäälle! Tämä ainutlaatuinen lasinen sauna tarjoaa upeat näkymät ympäröivään luontoon ja tarjoaa täydellisen rentoutumiskokemuksen noin 8-10 henkilölle. Sauna on suunniteltu niin, että voit nauttia luonnon kauneudesta samalla kun nautit saunan lämmöstä. Tämä näköalasauna yhdistää upeat maisemat ja rentouttavan saunakokemuksen. Se tarjoaa unohtumattomia hetkiä ystävien ja perheen kesken ja antaa mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä. Olitpa sitten rentoutumassa, juhlimassa tai yksinkertaisesti nauttimassa kauniista luonnosta, tämä sauna tarjoaa sinulle täydellisen ympäristön. Tervetuloa nauttimaan Kivikosken näköalasaunan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja luonnon kauneudesta!

Kivikosken vuokramökin rannassa sijaitseva sauna on Kivikosken mökin vuokralaisille vuokrattavissa hintaan 45 eur/vrk. Sauna sijaitsee rantaleppien katveessa, aivan joen äärellä. Saunalta on suora yhteys laiturille ja puista kävelytasoa pitkin pääsee Kivikosken mökille ja mökkisaunan suihkutiloihin. Mökkisaunan terassin edustalla on myös puulämmitteinen palju. Palju tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden rentoutua ja viettää aikaa ystävien tai perheen kanssa. Kattavampi kuvaus Kivikosken mökistä ja tunnelmista tästä linkistä

Rantasauna on sähkölämmitteinen Big Brother-talosta ostettu näköalasauna, joka soveltuu noin 8-10 henkilön saunomiseen. Saunaa vuokrataan vain Kivikosken mökin vuokralaisille.


Sauna on parhaimmillaan keväällä, kesällä ja syksyllä

Saunaa voi käyttää ympäri vuoden, mutta parhaitsen se soveltuu käytettäväksi keväällä, kesällä ja syksyllä. Jos pakkasta on yli -15 astetta, ei kiuas välttämättä lähde lämpenemään.

Saunan lämmittäminen noin +55 asteeseen vie säästä riippuen noin 1-2 tuntia. Erityisesti syksyllä ja keväällä kun ulkoilma on kylmä, viilentävät suuret lasipinnat myös katonrajassa olevaa termostaattia. Isojen lasi-ikkunoiden takia hyvä saunomisen sisälämpötila saavutetaan poikkeuksellisesti jo noin +55 asteessa. Tällöin saunailma ei tunnu vielä lämpimältä ennen löylynheittoa, mutta ilma lämpenee hetkessä kun kiukaalle heitetään vettä. Mukavat ja kosteat löylyt saadaan heittämällä kiukaalle runsaasti lämmintä vettä tarpeen mukaan.

Ohjeita Rantasaunan käyttöön

  • Kytke ensin virrat kiukaaseen saunan ulkopuolella olevasta ohjaustaulusta. Kun olet kytkenyt virrat päälle valkoisesta keinukytkimestä, on kiuas toimintavalmiudessa ja Harvian näyttöruudussa palaa merkkivalo “OFF”.
  • Kytke kiuas päälle kääntämällä harvian laitteen yläpuolella olevaa kellokytkintä myötäpäivään. Kun käännät kellokytkintä myötäpäivään, ilmestyy Harvian näytön kuvaruutuun saunan tämänhetkinen lämpötila. Sauna on nyt kytketty lämpiämään.
  • Lisää lämmitysaikaa tarvittaessa kääntämällä kellokytkintä uudelleen myötäpäivään
  • Jos Harvian näyttöön ilmestyy koodi “SAF” on kiuas häiriötilassa. Tässä tapauksessa sammuta kiukaasta virrat kiukaan pääkytkimestä (Kuvassa ON/OFF) ja kytke kiuas päälle uudelleen.

Kanna vesi saunalle päärakennukselta

Saunalle ei tule juoksevaa vettä. Kanna vesi saunalle päärakennuksen suihkuhuoneelta. Älä koskaan heitä joen vettä kiukaalle. Jokiveden epäpuhtaudet haisevat kuumilla kivillä. Käytä löylyvetenä sen sijaan aina puhdasta, lämmintä vettä.

Huomioitavaa

  • Kiuasta voi lämmittää korkeintaan 6 tuntia kerrallaan. Tämän jälkeen kiuas tarvitsee vähintään 12 tuntia jäähtyäkseen, kunnes kiukaan voi kytkeä päälle uudelleen.
  • Jos tuot saunaan kynttilöitä, sijoita ne palamattomalle alustalle saunan lattialle. Älä koskaan tuo kynttilöitä lauteille.
  • Pese saunan lauteet ja lattia aina käytön jälkeen. Älä jätä vettä saunaan, jotta saunan saavit kauhat eivät jäädy ja rikkoudu.

Kivikosken vuokramökki, Savantum Oy, Strukantie 30, 49270 Pyhtää