fbpx

Ohjeita tilavuokralaisille

OHJEITA PARAKKIPUISTON VUOKRALAISILLE


OHJEITA VANTAAN JA ESPOON TEOLLISUUSALUEIDEN VUOKRALAISILLE

Alla ohjeita Vantaan Hakkilan ja Espoon Juvanmalmin parakkipuistojen asiakkaille ja tilojen muille käyttäjille mm. sähkön käyttöön ja jätehuoltoon liittyen. Hakkilan alue on pohjavesialuetta, joten pidättehän alueen siistinä, jotta voimme jatkossakin jatkaa alueen vuokraamista pienasiakkaillemme.

Vaarallisten aineiden varastointi

Vuokrakohteeseen ei ole sallittua varastoida ympäristölle vaarallista tai muulla tavoin vahingollista tavaraa. Asiakas on viranomaislupien vaativien aineiden osalta velvollinen hankkimaan tarvittavat luvat ennen tavaran tuontia. Mikäli Suomen Kotteria Oy arvioi, että varastoitu tavara voi olla vahingoksi ihmisille tai kiinteistölle, Asiakas on velvollinen poistamaan välittömästi Kotterian vaatimuksesta kyseisen varastoidun tavaran Vuokrakohteesta.

Jätteenkäsittely

Vuokralainen huolehtii pääsääntöisesti itse tuottamansa jätteen hävittämisestä ja poiskuljetuksesta. Laskutamme kaikesta alueellemme luvatta jätetystä jätteestä siivoustyöhön käytetyn ajan ja jätteenkäsittelymaksun. Mikäli toiminnasta tulee kuitenkin vain vähän jätettä, tarjoamme toisinaan parakkivuokralaisillemme jätehuoltosopimuksia. Mikäli haluat käyttää Kotterian jäteastioita, ota yhteys asiakaspalveluumme ja tee jätehuoltosopimus.

Kotterian jätepisteisiin jätteet tuodaan lajiteltuna. Jätepisteissä on omat astiansa metallijätteelle, ruskealle pahville, poltettavalle energiajätteelle ja sekajätteelle. Kaikissa jäteastioissa on ohjeet mitä kuhunkin saa laittaa. Jos et ole varma, niin käänny henkilökuntamme puoleen.


Sähkö ja vesi

Kaikkiin kontteihin, parakkeihin ja treenitilohin on saatavissa sähkö. Erillismitatusta sähköliittymästä veloitetaan 23.8.2013 lukien sähkön perusmaksu 8,70 eur/kk ja sähkön kulutus ja siiro veroineen mitatun kulutuksen mukaisena. Sähkön hinta on Vantaan Energian 1-yleissähkön hinta + 25% laskutuslisää.

Vesiliitäntä / tilapäisvettä on saatavissa. Toimistohuoneisiin voidaan tarpeen mukaan toteuttaa myös vesipiste. Hinta sopimuksen mukaan.

Sauna Vantaan Hakkilassa

Viikottainen saunavuoro Hakkilan saunassa 20 euroa/kk. Erikseen sovittava saunavuoro takaa mahdollisuuden käyttää saunatiloja virkistäytymiseen ja kaveriporukoiden kokoontumiseen.

Lastaus- ja purkupalvelu Vnataan Hakkilassa

Hakkilan parakkipuiston alueella on yleensä tiistaista torstaihin ainakin yksi Suomen Kotterian työmies paikalla. Tällöin tarjoamme asiakkaillemme erilaisia työ- ja lastauspalveluita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Miestyötunnin hinta on 38 euroa + alv. Konetyötunnit etukuormaajalla 65 euroa + alv.


Sähkön käyttö ja mittarilukemat

Vuokralaisen tulee ilmoittaa sähkömittarin lukema Suomen Kotterialle kuukausittain ja mielellään alkukuusta. Lukemien perusteella laadimme sähkölaskut, jotka lähetetään asiakkaille kuukausittain. Mittarilukemaa ei kuitenkaan tarvitse ilmoittaa kesä-, heinä-, eikä elokuussa. Tänä aikana kulutus on niin vähäistä, että ne laskutetaan kerralla loka-marraskuussa. Jos haluatte että me käymme säännöllisesti lukemassa mittarin puolestanne niin ota yhteyttä. Veloitamme mitarin lukemisesta siihen kuluneen ajan mukaan. Alla vaihtoehtoisia tapoja mittarinlukeman ilmoittamiseksi:

Keino 1: Lähetä sähköpostilla lukema, mittarin numero ja vuokra-alueen nimi osoitteeseen lukema at kotteria.com Viestin tekstiksi mittarin lukema ja otsikoksi mittarin numero (ja mielellään myös vuokralaisen nimi)

Keino 2: Ota kamerakännykällä kuva josta näkee mittarin lukeman ja mittarin numeron (tarra). Lähetä kuva osoitteeseen lukema at kotteria.com Otsikoksi voi laittaa tarrassa olevan numeron ja vuokra-alueen nimen

Keino 3: Tekstiviestillä tilan numero, sähkömittarin lukema, vuokra-alueen nimi ja mielellään vielä vuokralaisen nimi numeroon 0400868889

Miten säästää sähköä vuokratilassa

Ehdottomasti suurin sähkönkuluttaja on lämmitys. Alla muutama vihje kulutuksen vähentämisen vaihtoehdoiksi

  • Laskekaa lämpöjä kun lähdette pois tilasta ja korottakaa kun palaatte. Jos tuntuu, että lämpö nousee liian hitaasti niin ottakaa yhteyttä Penttiin 041-5345100 niin mietitään ratkaisua: lämmön kauko-ohjaus tai puhallin. Poissaololämpötilaksi talvella hyvä lämpötila on 10-12 astetta, se säästää jopa puolet lämmityskustannuksista ilman riskiä, että soittimet kärsivät. Lämpötilaero 10 ja 20 asteen välillä ei ole sen kummempi kuin 20 ja 30 asteen välillä.
  • Tupla-ovi ulko-oveksi. Jos tilassanne ei ole tuplaovea tai eteistä niin ottakaa yhteyttä niin asennetaan tuplaovi jos se vain on mahdollista
  • Ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumppu säästää kun pakkanen on alle 20 astetta – eli suuren osan vuotta. syksyisin kun lämpötila on +10 asteen paikkeilla voidaan kosteudenehkäisylämmitys toteuttaa kytkemällä päälle 100 watin lämmitysteho joka on koko ajan päällä ilman termostaattia. Tämä voi olla esimerkiksi valaisin.
  • Jos haluat tietää minkä verran sähköä tilassanne kuluu niin voimme kytkeä sähkömittariinne tarvittaessa reaaliaikaisen näytön. Siitä näkee kulutuksen nyt, 7 viimeisintä päivää, monta viimeisintä viikkoa ja viimeisimmät 12 kuukautta kuukausittain. Sillä on helppo seurata miten esimerkiksi lämpötilan laskeminen vähentää kulutusta. Veloitamme laitteesta 5 eur/kk ja asennuskulut 30 eur.

Ilmalämpöpumput vuokratiloissa

Kaikkiin toimistotiloihin, toimistoparakkeihin ja lämmitettäviin työtiloihin on saatavissa ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumpusta veloitamme 36 euroa/kk. Suosittelemme ilmalämpöpumppua erityisesti tuplatiloihin sähkönkulutuksen säästämiseksi. Alla ohjeita ilmalämpöpumpun käyttöön liittyen

  • Ilmalämpöpumpun kauko-ohjaimen kannen alla on “iSave” nappi. Kytkemällä siitä päälle iSave-tila voidaan ylös-alas-kytkimillä laskea lämpötila +10 asteeseen. Kun iSave on kytkettynä niin näytön alareunassa on avaimen kuvake
  • iSave tilasta palataan normaalilämpötilaan painamalla uudestaan iSave nappia jolloin näytön alakulmasta häviää kuvake
  • Jotta iSave tila voi kytkeä päälle on ilmalämpöpumpun oltava lämmitystilassa (jossa sen pitää talvella olla muutenkin). Tilaa vaihdetaan kannen alla olevasta Mode-napista. Lämmitystilassa näytön vasemmassa reunassa on auringon kuva.
  • Kovilla, yli 15 asteen, pakkasilla lämpötilannosto vaatii pattereiden käÿttöä ilmalämpöpumpun lisäksi. Muistakaa kytkeä patterit pois kun lämptila on noussut halutuksi.

Rajoitukset ja vuokralaisten vastuut

Tarkistamme kaikilta vuokralaisilta luottotiedot. Vuokralaisen luottotietojen on oltava moitteettomat.

Hakkilan alue on pohjavesialuetta ja se rajaa tietyt käyttötarkoitukset pois. Mutta käyttörajoitukset selviävät kun tarkastellaan alueen käyttöä aiottuun tarkoitukseen.

Lisätietoa vuokralaisen vastuista ja velvollisuuksista tarkemmin oheisessa linkissä “vuokraehdot ja sopimusmalli“.