Ohjeita tilavuokralaisille

Jätteiden lajittelua Vantaan ja Espoon parakkipuistoissa.

OHJEITA PARAKKIPUISTON VUOKRALAISILLE

Sähkö ja vesi

Kaikkiin kontteihin, parakkeihin ja treenitilohin on saatavissa sähkö. 1.1.2024 alkaen erillismitatusta sähköliittymästä veloitetaan sähkön perusmaksu 8,70 eur/kk ja sähkön kulutus ja siiro veroineen mitatun kulutuksen mukaisena. Tällä hetkellä (1.3.2024) sähkön kokonaishinta siirtomaksuineen ja veroineen Vantaan Hakkilassa on 20,6 c/kwh ja Espoon Juvanmalmilla on 20,6 c/kwh. Kulloinkin voimassa oleva sähkön hinta määritellään vuokrasopimuksessa tarkemmin.

Vesiliitäntä / tilapäisvettä on saatavissa. Toimistohuoneisiin voidaan tarpeen mukaan toteuttaa myös vesipiste. Hinta sopimuksen mukaan.

Sähkölukemien ilmoittaminen

Vuokralaisen tulee ilmoittaa sähkömittarin lukema Suomen Kotterialle 3-4 kertaa vuodessa. Lukemien perusteella laadimme sähkölaskut, jotka lähetetään asiakkaille. Jos haluatte että me käymme säännöllisesti lukemassa mittarin puolestanne niin ota yhteyttä. Veloitamme mitarin lukemisesta siihen kuluneen ajan mukaan. Voit ilmoittaa sähkölukeman alla olevalla lomakkeella.

Varastoalue(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Mikäli et voi käyttää lomaketta, voit vaihtoehtoisesti lähettää sähkölukeman myös sähköpostitse. Liitä sähköpostiin tällöin vuorkalaisen nimi, tilan nimi, mittarilukema ja vuokra-alueen nimi osoitteeseen lukema@kotteria.com. Halutessasi voit ottaa myös kuvan, josta näkee mittarin lukeman ja mittarin numeron (tarra).

Miten säästää sähköä vuokratilassa

Ehdottomasti suurin sähkönkuluttaja on lämmitys. Alla muutama vihje kulutuksen vähentämisen vaihtoehdoiksi

  • Laskekaa lämpöjä kun lähdette pois tilasta ja korottakaa kun palaatte. Jos tuntuu, että lämpö nousee liian hitaasti niin ottakaa yhteyttä Penttiin 041-5345100 niin mietitään ratkaisua: lämmön kauko-ohjaus tai puhallin. Poissaololämpötilaksi talvella hyvä lämpötila on 10-12 astetta, se säästää jopa puolet lämmityskustannuksista ilman riskiä, että soittimet kärsivät. Lämpötilaero 10 ja 20 asteen välillä ei ole sen kummempi kuin 20 ja 30 asteen välillä.
  • Tupla-ovi ulko-oveksi. Jos tilassanne ei ole tuplaovea tai eteistä niin ottakaa yhteyttä niin asennetaan tuplaovi jos se vain on mahdollista
  • Ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumppu säästää kun pakkanen on alle 20 astetta – eli suuren osan vuotta. syksyisin kun lämpötila on +10 asteen paikkeilla voidaan kosteudenehkäisylämmitys toteuttaa kytkemällä päälle 100 watin lämmitysteho joka on koko ajan päällä ilman termostaattia. Tämä voi olla esimerkiksi valaisin.
  • Jos haluat tietää minkä verran sähköä tilassanne kuluu niin voimme kytkeä sähkömittariinne tarvittaessa reaaliaikaisen näytön. Siitä näkee kulutuksen nyt, 7 viimeisintä päivää, monta viimeisintä viikkoa ja viimeisimmät 12 kuukautta kuukausittain. Sillä on helppo seurata miten esimerkiksi lämpötilan laskeminen vähentää kulutusta. Veloitamme laitteesta 5 eur/kk ja asennuskulut 30 eur.

Ilmalämpöpumput vuokratiloissa

Kaikkiin toimistotiloihin, toimistoparakkeihin ja lämmitettäviin työtiloihin on saatavissa ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumpusta veloitamme 36 euroa/kk. Suosittelemme ilmalämpöpumppua erityisesti tuplatiloihin sähkönkulutuksen säästämiseksi. Alla ohjeita ilmalämpöpumpun käyttöön liittyen

  • Ilmalämpöpumpun kauko-ohjaimen kannen alla on “iSave” nappi. Kytkemällä siitä päälle iSave-tila voidaan ylös-alas-kytkimillä laskea lämpötila +10 asteeseen. Kun iSave on kytkettynä niin näytön alareunassa on avaimen kuvake
  • iSave tilasta palataan normaalilämpötilaan painamalla uudestaan iSave nappia jolloin näytön alakulmasta häviää kuvake
  • Jotta iSave tila voi kytkeä päälle on ilmalämpöpumpun oltava lämmitystilassa (jossa sen pitää talvella olla muutenkin). Tilaa vaihdetaan kannen alla olevasta Mode-napista. Lämmitystilassa näytön vasemmassa reunassa on auringon kuva.
  • Kovilla, yli 15 asteen, pakkasilla lämpötilannosto vaatii pattereiden käÿttöä ilmalämpöpumpun lisäksi. Muistakaa kytkeä patterit pois kun lämptila on noussut halutuksi.

Vaarallisten aineiden varastointi

Vuokrakohteeseen ei ole sallittua varastoida ympäristölle vaarallista tai muulla tavoin vahingollista tavaraa. Asiakas on viranomaislupien vaativien aineiden osalta velvollinen hankkimaan tarvittavat luvat ennen tavaran tuontia. Mikäli Suomen Kotteria Oy arvioi, että varastoitu tavara voi olla vahingoksi ihmisille tai kiinteistölle, Asiakas on velvollinen poistamaan välittömästi Kotterian vaatimuksesta kyseisen varastoidun tavaran Vuokrakohteesta.

Jätteenkäsittely

Vuokralainen huolehtii pääsääntöisesti itse tuottamansa jätteen hävittämisestä ja poiskuljetuksesta. Laskutamme kaikesta alueellemme luvatta jätetystä jätteestä siivoustyöhön käytetyn ajan ja jätteenkäsittelymaksun. Mikäli toiminnasta tulee kuitenkin vain vähän jätettä, tarjoamme toisinaan parakkivuokralaisillemme jätehuoltosopimuksia. Tämä koskee vain omassa vuokratilassa syntyvää käyttöjätettä (seka- tai energiajäte). Mikäli haluat käyttää Kotterian jäteastioita, ota yhteys asiakaspalveluumme ja tee jätehuoltosopimus.

Kotterian jätepisteisiin jätteet tuodaan lajiteltuna. Jätepisteissä on omat astiansa metallijätteelle, ruskealle pahville, poltettavalle energiajätteelle ja sekajätteelle. Kaikissa jäteastioissa on ohjeet mitä kuhunkin saa laittaa. Jos et ole varma, niin käänny henkilökuntamme puoleen. Ongelmajätteiden ja rakennus- ja purkujätteiden tuominen astioihin tai niiden vierelle on kiellettyä.

Pysäköinti alueella

Parakkipuiston piha-alueilla, hallien vierustoilla ja tallien edustalla ajoneuvojen, tavaroiden tai tms. katsottavien esineiden pitkäaikainen säilytys on kielletty. Oman kontin tai parakin edustaa voi käyttää lyhytaikaiseen pysäköintiin. Älä kuitenkaan pysäköi toisten tilojen ovien eteen.

Vantaan parakkipuiston alueelta voi vuokrata autolle tarvittaessa myös pitkäaikaisen säilytyspaikan. Ota tällöin yhteyttä asiakaspalveluumme. Luvattomasti tontille parkkeeratut ajoneuvot on tontin omistajalla oikeus hinauttaa pois.

Asiakas vakuuttaa omat tavarat itse

Suomen Kotteria Oy:n kontit, parakit ja toimistorakennusten tilat on vakuutettu kiinteistövakuutuksella. Tämä vakuutus ei kuitenkaan kata asiakkaiden koneita, laitteita ja tavaroita ja kunkin vuokralaisen tuleekin itse huolehtia omaisuutensa vakuuttamisesta ottamalla yhteyttä omaan vakuutusyhtiöönsä. Kodin irtaimistoa säilyttäessä on hyvä varmistaa että vuokralaisella on voimassa oleva kotivakuutus joka toisinaan kattaa myös Kotterian tiloissa säilytettävän omaisuuden vakuuttamisen.

Sauna Vantaan Hakkilassa

Viikottainen saunavuoro Hakkilan saunassa 20 euroa/kk. Erikseen sovittava saunavuoro takaa mahdollisuuden käyttää saunatiloja virkistäytymiseen ja kaveriporukoiden kokoontumiseen.

Lastaus- ja purkupalvelu Vantaan Hakkilassa

Hakkilan parakkipuiston alueella on yleensä tiistaista torstaihin ainakin yksi Suomen Kotterian työmies paikalla. Tällöin tarjoamme asiakkaillemme erilaisia työ- ja lastauspalveluita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Miestyötunnin hinta on 38 euroa + alv. Konetyötunnit etukuormaajalla 65 euroa + alv.

Rajoitukset ja vuokralaisten vastuut

Tarkistamme kaikilta vuokralaisilta luottotiedot. Vuokralaisen luottotietojen on oltava moitteettomat.

Hakkilan alue on pohjavesialuetta ja se rajaa tietyt käyttötarkoitukset pois. Mutta käyttörajoitukset selviävät kun tarkastellaan alueen käyttöä aiottuun tarkoitukseen.

Lisätietoa vuokralaisen vastuista ja velvollisuuksista tarkemmin oheisessa linkissä “vuokraehdot ja sopimusmalli“.


Suomen Kotteria Oy vuokratilat Pääkaupunkiseudulla. Asiakaspalvelu@kotteria.com, +358415345100