Ohjeita Strukan vuokralaisille

Strukan vuokramökillä tilava oleskelupiha ja ulkoruokailumahdollisuus

OHJEITA STRUKAN VUOKRALAISILLE

Strukan vuokramökillä majoitusta 12-16 henkilölle

Strukan vuokramökki on parhaimmillaan 10-12 henkilölle. Strukalla on kuitenkin sängyt yhteensä 16 henkilölle ja majoitus on mahdollista isommallakin porukalla. Varausjärjestelmissä perushinta on 6 henkilölle. Kun henkilömäärä ylittää 6, veloitetaan lisähenkilöistä 25 euroa per henkilö per vuorokausi.

Talviasuttava huvila, noin 130 m2

 • Alakerrassa kolme kahden hengen makuuhuonetta
 • Makuusoppi saunan yläpuolella neljälle (käynti ulkoa, tikapuita pitkin)
 • Parvi, jossa 6 sänkyä ja biljardi
 • Olohuone, jossa varaava takka
 • Olohuoneessa 7 nojatuolia ja iso sohva
 • Vuoteissa peitot, tyynyt ja petauspatjat
 • Liinavaatteet ja pyyhkeet tarvittaessa 15 €/hlö
 • Puulämmitteinen mökkisauna ja erillinen rantasauna
 • 2 x wc
 • Palju vuokrattavissa

Hyvin varusteltu keittiö

 • Ruokailuvälineet ja astiat  x 16
 • Viinilaseja ja kuohuviinilaseja
 • Liesi, uuni ja mikroaaltouuni
 • Korkea jääkaappipakastin
 • Matala jääkaappi
 • Kahvinkeitin ja vedenkeitin
 • Leivänpaahdin
 • Vatkain

Lisäpalvelut Strukan vuokramökillä

Mökin vuokrahinta sisältää majoituksen varauksen yhteydessä määritellylle henkilömäärälle. Mökille on myös lisäpalveluita, kuten rantasauna, palju, paljun lämmitys, siivous ja liinavaatteet varattavissa. Jos et jo varannut näitä palveluita varauksenteon yhteydessä, voit toki varata palvelut käyttöösi myöhemminkin. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme tai varata palvelut lomakkeella tästä.

Rantasauna vuokrattavissa 45e/päivä

Strukan mökillä on pieni puulämmitteinen mökkisauna, jonka vapaa käyttö sisältyy mökin vuokrahintaan. Ihan joen tuntumassa sijaitsee lisäksi erillinen tilava puulämmitteinen sauna, joka on erikseen vuokrattavissa ympäri vuoden. Lisätietoa rantasaunasta tästä

Puulämmitteinen palju vuokrattavissa 80e/päivä

Strukan vuokramökillä on huvimajan vieressä puulämmitteinen palju vuokrattavissa. Palju soveltuu ympärivuotiseen käyttöön ja tehokkaan kiukaan ansiosta palju lämpiää noin kahdessa tunnissa. Varausehdot, hinnat ja lisätietoa paljun käytöstä tästä

Siivous 160-220e ja liinavaatteet 20e/hlö

Loppusiivous ja liinavaatteet ja pyyhkeet eivät automaattisesti sisälly Strukan vuokramökin vuokrahintaan. Asiakas voi siivota itse tai tilata loppusiivouksen meiltä. Myös liinavaatteet ja pyyhkeet voi varata käyttöön meiltä. Liinavaatesetin vuokra on 20e/henkilö ja pedattuna 25e/hlö. Kotterialta vuokratut pyyhkeet ja liinavaatteet voi kasata pukuhuoneen penkille, josta siivooja hakee ne pesulaan vietäväksi. Lisätietoa siivouspalveluista ja liinavaatteista tästä


Strukan Vuokramökki sijaitsee osoitteessa Strukantie 24, Pyhtää

Strukan vuokramökki sijaitsee Pyhtäällä osoitteessa Strukantie 24, 49270 PYHTÄÄ. Aja Helsingistä valtatietä E18/E7 Kotkan suuntaan. Poistu moottoritieltä liittymästä nro 70 (Pyhtää KK) ja aja ramppia ylös liikenneympyrään. Käänny oikealle tielle numero 3503 ja jatka 580 metriä. Käänny oikealle Strukantielle ja jatka hiekkatietä noin 700 metriä. Käänny sitten punaruskean postilaatikon kohdalta jyrkästi asfaltoitua pientä mökkitietä vasempaan. Lamellihirsinen tummanruskea mökki on noin 50 metrin päässä. Lisätietoa Strukan ajo-ohjeista tästä linkistä

Lähin bussi Helsingistä pysähtyy Pyhtään kirkolle. Matkaa Pyhtään kirkolta Kivikosken mökille on Annulantietä pitkin vain 1 km. Jos tulet Pyhtäälle bussilla, voi tarvittaessa kysyä taksikyytiä mökille Kymenlaakson taksista. Puhelinnumero on 0100 87227.


Matkustajailmoitus

Kaikkien mökillä majoittuvien henkilöiden on vuokramökille saapuessaan täytettävä matkustajailmoitus. Matkustajailmoituskaavakkeita löytyy television alapuolella tai olohuoneen kaapissa olevasta pienestä pahvilaatikosta. Jätä lähtiessäsi kaikkien majoittujien tiedoilla täytetty matkustajailmoitus ruokapöydälle kiitos. Halutessasi voit tulostaa matkustajailmoitukset myös tästä (Matkustajailmoitus ) linkistä ja lähettää meille skannattuna osoitteeseen asiakaspalvelu@kotteria.com.

Vuokramökin WiFi ja sähkö

Strukan vuokramökillä on langaton netti. Wi-Fi verkot ovat nimeltään SavantumFree ja savantum_free. Salasana on savantum.

Kymenlaakson sähkön häiriösivulta voi nähdä häiriötilanteen. Sivu toimii myös matkapuhelinten selaimilla.

Lämmitys ja ilmastointi

Energian säästämiseksi laskemme mökin lämpötiloja silloin, kun mökillä ei ole vuokralaisia. Lämpötilan lasku tapahtuu kotona/poissa- kytkimen avulla. Kytkin sijaitsee eteisaulassa, oven pielessä. Kytkin säätää huonelämpötilaa ja vähentää käyttöveden lämmitystä, joten vaihda kytkin kotona-asentoon saapuessasi niin mökki lämpiää ja lämmintä vettä riittää. Laitathan kytkimen poissa-asentoon lähtiessänne.

Mökillä on ilmalämpöpumppu. Kun saavut mökille ja mökillä on viileää, säädä ilmalämpöpumpun lämpötila + 20 asteeseen, niin saat oleskelutilat nopeasti lämpimiksi. Viileinä vuodenaikoina pudota ilmalämpöpumpun lämpötila +16 asteeseen mökiltä poistuessasi. Ilmalämpöpumppu lämmittää silloin, kun kaukosäätimen MODE- toiminnoista on valittu aurinko-symboli.

Ilmalämpöpumppua voi käyttää myös huonetilan viilennykseen. Säädä lämpötila tällöin +24..+26 välille ja valitse toiminnoksi jäähdytys (lumihiutaleen kuva). Tällöin jäähdytettävä ilma tuntuu miellyttävältä, eikä ilmalämpöpumpun puhallus niin häiritse. Yleensä jo asteen tai parin viilennys riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi, koska ilmalämpöpumppu poistaa samalla myös kosteutta sisäilmasta, joka on yleensä se tukalan olon aiheuttaja.

Pesuhuoneessa on kosteusanturilla varustettu postoilmapuhallin. Puhallin kytkeytyy automaattisesti päälle ja pois. Eteisaulassa sijaitsevassa wc-tilassa on liiketunnistimella varustettu poistoilmapuhallin. Puhallin jää käynnin jälkeen muutamaksi minuutiksi käyntiin ja sammuu jonkin ajan kuluttua itsekseen.

Pesukoneet, vesi ja jätevesi vuokramökillä

 • Keittiössä on astianpesukone. Ennen käyttöä avaa pesukonehana, jotta kone saa vettä. Astianpesukoneen vedentulo avataan keittiön tiskipöydän hanan alaosassa olevasta vivusta. Muista sulkea hana käytön jälkeen.
 • Suihkuhuoneessa on pyykinpesukone. Ennen käyttöä avaa pesukonehana, jotta kone saa vettä. Hana sijaitsee suihkuhanan oikealla puolella
 • Mahdollisessa vesivuototilanteessa vedentulon pystyy katkaisemaan kylpyhuoneessa olevan pyykinpesukoneen alla sijaitsevasta mustasta muovisesta sulkuventtiilistä. 

Paloturvallisuus ja tulisijojen käyttö

 • Tupakointi mökin sisätiloissa on kielletty. Laita natsat tuhkakuppeihin ja lopuksi roskiin.
 • Vuokramökissä palovarottimia makuuhuoneissa ja oleskelutiloissa. Jos palovarottimen patteri loppuu, pitää palovaroitin lyhyitä piipahduksia muutaman minuutin välein. Irrota tällöin palovarotin ja vaihda paristo. Varaparistoja löytyy eteisen siivouskomerosta. Jos et löydä uutta paristoa varastohyllyistä, jätäthän palovarottimen pöydälle.
 • Mökissä on jauhesammutin ja sammutuspeite tuulikaapissa. Tarkistathan sammutusvälineiden sijainnin heti mökille saapuessasi.
 • Takan savupelti on takan vieressä lattian rajassa. Kiukaan savupelti on kiukaan yläpuolella. Avaa pellit ennen tulen sytyttämistä. Vedon parantamiseksi ja arinan säästämiseksi muista myös tyhjentää tuhkat säänöllisesti.
 • Takan savupellin sulkemisen ajoitus on tärkeää häkävaaran välttämiseksi. Hiillosta kannattaa kohentaa hiilikolalla, jotta kaikki kekäleet saadaan palamaan loppuun. Kun hiillos alkaa hiipua – eli siinä ei näy sinisiä liekkejä – voi pellin laittaa vähän pienemmälle. Vasta kun hiillos on palanut loppuun, pellin saa sulkea kokonaan.
 • Tuhkat voi takan ja kiukaan käytön jälkeen tyhjentää varaston vieressä sijaitsevaan mustaan tuhka-astiaan. Mikäli tämäkin tuhka-astia on täynnä, voi kyseisen tuhka-astian tyhjentää autotallin takana olevaan kompostiin.
 • Polttopuut löytyvät autotallin takana sijaitsevasta puuvarastosta. Käytä sytytykseen sanomalehtiä, tuohta ja pieniä tikkuja. Jos haluat, voit tuoda tullessasi sytytyspaloja tulien sytyttämiseen tulisijoissa. Palavien nesteiden käyttö tulisijojen sytyttämiseen on ehdottomasti kielletty.

Kaasugrilli, grillikota ja nuotiopaikka

Mökin terassilla on kaasugrilli. Kaasugrillin käyttö on aina asiakkaan vastuulla. Grillin kunto on tarkistettava ennen käyttöä. Kaasugrilli on käytettävissä ympäri vuoden, myös talvella. Talvigrillauksessa tulee huomioida myös kaasun käyttäytyminen ja pakkasen aiheuttamat potentiaaliset haasteet. Tutustu talvigrillaukseen tarkemmin blogissamme “Grillaus Talvella”

Ennen grillin sytyttämistä varmista että kaasuletku on kiinnitetty kaasupulloon. Mikäli kaasupullo on irti, aseta painesäädin (kuva yllä) kaasupullon päälle ja nosta sormilla mustasta muovikauluksesta samalla kuin painat sen pullon päälle ja paina sormilla sitten kaulus alas. Varmista että pullo on kunnolla kiinni nostamalla pulloa painesäätimestä kiinni pitäen (eli pullo nousee mukana eikä irtoa). Kun painesäädin on kiinnitetty, avaa kaasun tulo paineensäätimen vipua kääntämällä. Netissä on myös videoita ja kuvaohjeita jos ei heti onnistu.

Kun kaasupullo on kiinnitetty, avaa grillin kansi ja käännä grillin ensimmäinen säädin täydelle teholle ja odota pari kolme sekuntia, kunnes sytytyskammioon on kertynyt kaasua. Paina sen jälkeen säädintä kevyesti pohjaan ja käännä samalla vasempaan. Sytytin “naksahtaa” kevyesti kun säädin on käännetty “klo 9” kohdalle. Mikäli sytytin ei toimi, nosta yksi grilliritilä ylös ja heitä palava tulitikku grillin oikeaan etureunaan.

Pihassa on huvimaja, jossa on lisäksi kaasulla toimiva parillagrilli. Käytä huvimajan grillissä aina parilatasoa, muuten rasva valuu grillin sisään. Grillimajassa on säteilylämmitin. Muista irroittaa se käytön jälkeen.

Vajassa tai autotallissa on varakaasupullo. Ilmoitathan meille jos otat varakaasupullon käyttöösi, niin tiedämme tuoda mökille uuden pullon seuraavan tarkastuksen yhteydessä.

Rantasaunan edustalla on pieni nuotiopaikka. Tyhjennäthän tuhkat tuhka-astiaan käytön jälkeen.

Jätehuolto vuokramökillä

 • Strukan ja Kivikosken vuokramökeille on yhteiset jäteastiat. Jäteastiat sijaitsevat Strukan mökin kohdalla Strukantein varressa. Täytä ystävällisesti yksi jäteastia kerrallaan.
 • Pakkaathan jätteet tiiviisti jotta astiaan mahtuisi mahdollisimman paljon, astia tyhjennetään kerran viikossa. Sulje jäteastian kansi huolellisesti, jotta metsien asukit eivät pääse jäteastiaan tai levittelemään jätteitä luontoon.
 • Kierrätettäville pulloille ja tölkeille on myös oma keräysastiansa. Laitathan pullot ja tökit astiaan muovipusseissa.
 • Lähin hyötyjätepiste löytyy Pyhtään ABC:n takaa. Pyhtäällä voit kierrättää lasin, metallin, paperin, kartonkipakkaukset, pahvin ja vaatteet. Toinen kierrätyspiste löytyy Kotkansta, Prisman pihasta osoitteesta Hakamäentie 1. Sinne on Strukan mökiltä matkaa noin 20 km. Kotkan hyötyjätepisteessä voit maksutta kierrättää paperin, lasin, metallin ja kartongin.

Audio ja video

 • Mökeillä on stereo tv jossa on HDMI- liitäntä. HDMI johtoja ja muita liitosjohtoja ei mökillä kuitenkaan ole välttämättä saatavilla. Varaathan omat johtosi mukaan jos haluat liittää erillisiä laitteita televisioon.

Pesuaineet, paperit, pyyhkeet ja tarvikkeet

 • Tiskikoneen pesuaine ja käsitiskiaine ovat talon puolesta
 • Käsisäippua on talon puolesta
 • Pesuaineita säilytetään pesuhuoneen kaapissa, keittiössä ja WC:tilassa
 • Pyykinpesuainetta, suihkusaippuaa ja shampoota ei ole talon puolesta. Asiakkaat jättävät usein pesuaineita, mutta toiset vievät pesuaineet mennessään. Siksi emme takaa että pesuaineita löytyy.
 • Eteisen korkeassa komerossa on varalamppuja, pyykkipoikia ja hiirenloukkuja.
 • Talous- ja vessapaperia löytyy parven säilytyshyllyistä tai siivouskomeroista. Jos tulette isommalla porukalla pidemmäksi aikaa, niin ottakaa varalta paperia mukaan jos mökillä olevat paperit eivät riitä.
 • Mökillä on kankaisia laudeliinoja saunan pukutilassa sijaitsevassa kaapissa asiakkaille veloituksetta käytettävissä. Myös kylpytiloihin ripustetut käsipyyhkeet ja keittiöpyyhe ovat asiakkaiden käytettävissä veloituksetta. Kylpypyyhkeet ja liinavaatteet eivät automaattisesti sisälly vuokrahintaan. Asiakas voi tuoda omat liinavaatteet ja pyyhkeet tai vuokrata ne käyttöön mökiltä. Lisätietoa pyyhkeiden ja liinavaatteiden vuokrauksesta tästä

Lemmikki mökille mukaan

Halutessasi voit ottaa lemmikin mukaan mökille. Lemmikistä tulee aina mainita varauksen yhteydessä. Lemmikistä peritään lemmikkimaksu, joka on yleensä 10 euroa/vrk lemmikkiä kohden. Jos olet itse kovin allerginen, voit tarkistaa asiakaspalvelustamme ajankohdan, jolloin mökillä on viimeksi ollut lemmikkejä.

Jos otat lemmikin mökille mukaan, on tärkeää varmistaa, että lemmikki ei aiheuta kohteessa vahinkoa ja että lemmikin mahdolliset jätökset korjataan pois kohteen pihapiiristä. Jos lemmikki aiheuttaa vahinkoa mökillämme, ota heti yhteys asiakaspalveluumme niin saamme sovittua vahinkojen korvauksesta yhteistyössä.

Lue lisää lemmikin kanssa mökkeilystä blogissamme “Lemmikki mökille mukaan”

Elektroniset hiirenkarkoittimet

 • Strukan vuokramökillä on syksystä kevääseen käytössä ultraääntä käyttävät hiirenkarkottimet. Karkottimet ovat pistorasioihin kytkettynä. Ihminen ei niitä kuule, mutta koirat tai kissat saattavat häiriintyä äänestä. Jos otat karkottimet esimerkikisi lemmikkisi takia pois käytöstä lomasi ajaksi, niin muistathan kytkeä karkottimen takaisin ennen lähtöäsi.
 • Mökillä on myös muutama hiirenloukku eteisen siivouskomerossa tai ulkovarastossa.

Pienten lasten matkasänky

Mökillä on saunan yläpuolella olevalla varusteparvella lasten matkasänky. Matkasänky laitetaan nukkuma-asentoon painamalla pitkät sivut ensin alas, sitten päädyt ja sitten vasta pohja. Säilytysasentoon sänkyä kasatessa on järjestys päinvastainen .

Posti vuokramökille

Vuokramökille voi tilapäisesti kääntää postin. Postiosoite on Strukantie 24, 49270 Pyhtää. Postilaatikko on varattu Kivikosken ja Strukan mökkien vuokralaisten yhteiskäyttöön.

Huomioitavaa ennen poislähtemistä

 • Noudata siivousohjeita ja siivoa mökki ennen lähtöäsi huolellisesti. Mikäli olet tilannut jonkin siivouspalveluistamme (perussiivous 3,5 tuntia tai täyssiivous), huolehdithan että järjestelet mökin ohjeiden mukaisesti. Lisätietoa siivouksesta ja siivouspalveluistamme tästä Strukan siivouslinkistä.
 • Vie roskat roska-astiaan. Lähin kierrätyspiste paperille, vaatteille, metallile ja lasille löytyy Pyhtään ABC:n takaa, parkkialueen takakulmasta.
 • Pese grillit ja siisti grillipaikat. Tyhjennä tuhkat nuotiopaikoilta tuhkaämpäriin
 • Vie varastosta otetut tavarat paikoilleen ja siisti piha
 • Tarkista veneiden kiinnitys (kesäaika).
 • Sammuta valot, sulje ikkunat, lukitse ovet ja jätä avaimet omille paikoilleen.
 • Kytke eteisessä oleva poissaolokytkin ”poissa-asentoon”.

Asiakaspalaute ja yhteydet huoltoon

Haluamme pitää mökin hyvässä kunnossa ja laitteet ja varusteet toimivina. Mikäli havaitset puutteita tai sinulla on parannusehdotuksia, niin ota yhteyttä, soita tai lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@kotteria.com

Halutessasi voit lukea muiden asiakkaiden kokemuksia ja arvioita Strukan mökistämme Strukan esittelysivulta. Halutessasi voit jättää Google Mapsiin myös oman arviosi.

+358415345100 Pentti Kotiaho, +358400534269 Minna Kotiaho


Strukan vuokramökki, Savantum Oy. Strukantie 24, 49270 Pyhtää