Skitunäs rantasauna

Rantasauna Skitunäs. Puulämmitteinen rantasauna aivan meren rannassa jopa 10 henkilölle.

SKITUNÄS, PUULÄMMITTEINEN RANTASAUNA


Skitunäsin vuokramökillä rantasauna 10-henkilölle

Skitunäsin vuokramökin rannassa on noin 10-henkilölle soveltuva erillinen rantasauna. Sauna on puulämmitteinen ja se soveltuu käytettäväksi ympäri vuoden. Sauna on aivan rannan tuntumassa ja meri on vain muutaman askeleen päässä. Rantasauna tarjotaan vuokralaisten käyttöön tarpeen mukaan lisähintaan 45 euroa/päivä.

Rantasaunalle ei tule vettä. Kanna rantasaunalle puhdas vesi aina mökiltä. Älä käytä merivettä löylyvetenä. Suolainen merivesi haisee kiukaalla ja ruostuttaa kiukaan.

Rantasaunan lisäksi vuokralaisten käytettävissä on myös varsinainen mökkisauna ilman lisäveloitusta. Mökkisauna on puulämmitteinen ja siihen mahtuu kerrallaan noin 3-4 saunojaa. Lisätietoa mökkisaunasta ja skitunäsin mökin esittely tästä linkistä 


Saunan käyttöohjeita

Kiukaassa on kevythormi, eikä erillistä savupeltiä ole lainkaan.

Ennen tulien sytyttämistä kiukaaseen, tarkista että tulipeä on puhdas ja että tuhkaluukku on tyhjennetty. Tuhkaa ja hiiliä voi toisinaan kertyä myös arinan ulkopuolelle paikkoihin, joista ilman pitäisi virrata. Tämä estää tehokkaan palamisen ja tulipesän normaalin toiminnan. Kun  tulipesä on puhdistettu, käytä pieniä puita ja tikkuja tulien sytyttämiseen. Älä käytä kiukaassa sytysnestettä.

Kun tulet on sytytetty, voit lisätä tulipesään myös isompia puita. Lisäysten aikana arinan läpi tulevaa paloilmaa voi pienentää työntämällä tuhkaluukkua enemmän kiinni. Lisäyksen yhteydessä hiillosta kannattaa yleensä kohentaa, eli hajottaa isommat hiilet ja kasata ne tasaisesti arinan päälle ennen seuraavien puiden asettamista.

Kun saunominen on lopetettu, saunan pesään kannattaa lopuksi heittää vielä pari puuta varmistamaan saunan kuivuminen. Käytön jälkeen tyhjennä tuhkat tuhka-astiaan ja lakaise lattia. Kannat puut saunalle valmiiksi seuraavia saunojia varten. Pyyhi lauteet kostealla.


Skitunäsin vuokramökki, Suomen Kotteria Oy. Skitunäsintie 272, 49270 Pyhtää