Struka villa rantasauna

Rantasauna kutsuu rentoutumaan

Sauna, suomalaisten ylpeys ja terveyden lähde

Saunominen on pitkään ollut tärkeä osa suomalaista kulttuuria ja perinteitä. Puulämmitteinen rantasauna on erityisen suosittu vaihtoehto, joka tarjoaa ainutlaatuisen ja autenttisen saunomiskokemuksen. Saunominen ei pelkästään rentouta kehoa ja mieltä, vaan sillä on myös lukuisia terveyshyötyjä. Lisäksi oikeaoppinen saunan lämmitys on tärkeä osa saunomisen rituaalia ja sen avulla voidaan varmistaa miellyttävä saunomiskokemus.

Rantasaunan lämpöä, rentoutumista ja terveyshyötyjä

Saunomisessa on jotain maagista. Kun astuu sisään lämpimään ja puun tuoksuun, voi tuntea arjen murheiden karisevan hartioilta. Saunomisella on myös monia terveyshyötyjä. Saunan lempeä lämpö ja kostea ilmapiiri rentouttavat lihaksia ja edistävät verenkiertoa. Joten seuraavan kerran kun astut puulämmitteiseen saunaan, anna kehollesi ja mielellesi aikaa rentoutua ja nauttia tästä suomalaisesta perinteestä. Saunominen on enemmän kuin vain lämmön ja höyryn kokemista – se on terveysmatka, joka tarjoaa monia fyysisiä ja henkisiä hyötyjä.

Mieltä rentouttavan vaikutuksen lisäksi saunominen vaikuttaa kehoon myös fyysisesti. Saunan lämpö saa ihohuokoset avautumaan ja hikoilu poistaa kuona-aineita kehosta. Lisäksi, saunominen edistää verenkiertoa ja auttaa rentouttamaan lihaksia. Tämä voi lievittää stressiä ja lihaskipuja sekä parantaa unenlaatua. Saunan lämpö vaikuttaa myös positiivisesti keuhkoihin ja hengitysteihin, helpottaen hengitystä ja vähentäen hengitystieinfektioiden riskiä.

Kun saunan löylyt kutsuvat: oikeaoppinen lämmitysprosessi

Oikeaoppinen saunan lämmitys on tärkeä osa saunomisen rituaalia ja varmistaa miellyttävän lämpötilan sekä kosteuden saunassa. Oikeaoppinen saunan lämmitys onkin avain miellyttävään saunomiskokemukseen.

Ensimmäinen askel on valita oikeanlainen puu. Kuiva koivu on erinomainen valinta, sillä se tuottaa lämpöä tehokkaasti ja luo saunaan miellyttävävän tuoksun. Ennen saunomista kannattaa varmistaa, että tulipesässä on tarpeeksi kuivaa puuta ja sytykkeet valmiina. Puun pitäisi olla riittävän kuivaa, jotta se palaa hyvin eikä synny liikaa savua. Saunan lämmitys vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa. Puun on saatava palaa rauhassa ja lämmittää saunaa tasaisesti. Aloita lämmitys riittävän ajoissa, jotta saunatilassa on mukavan lämmin, kun aiot mennä sinne saunomaan. Aluksi saunaa lämmitetään korkealla lämpötilalla, yleensä noin 80-90 astetta, jotta saunan seinät ja penkit lämpiävät kunnolla. Tämän jälkeen lämmön voi laskea mieleisekseen, yleensä noin 70-80 asteeseen. On tärkeää muistaa, että jokaisella saunojalla on omat mieltymyksensä lämpötilan suhteen, joten kannattaa kuunnella omaa kehoa ja säätää lämpötila sopivaksi.

Lämpötilan hallinta on myös tärkeää. Saunan lämpötilaa voi säädellä tarvittaessa avaamalla tai sulkemalla ilmanvaihtoventtiilejä sekä heittämällä kiukaalle lisää vettä tuomaan kosteutta ja lämpöä. Saunan kosteus vaikuttaa myös saunomiskokemukseen. Kosteus auttaa avamaan hengitysteitä ja lisää saunomisen rentouttavaa vaikutusta.

Rauhoitu, rentoudu ja sulje arjen hektisyys saunan lämpöön

Valmistautuminen hyvään ja rentouttavaan saunakokemukseen voi auttaa sinua saavuttamaan täyden nautinnon ja hyödyn saunomisesta. Anna itsellesi aikaa, huolehdi riittävästä nesteytyksestä ja keskity hetkeen. Valmistautuminen hyvään saunakokemukseen ja rauhoittuminen saunomisen jälkeen auttavat sinua saavuttamaan parhaat terveyshyödyt. Nauti hetkestä ja anna itsellesi lupa levätä ja hemmotella itseäsi.

  1. Valitse sopiva hetki ja varaa riittävästi aikaa. Saunominen on parhaimmillaan silloin, kun sinulla on mahdollisuus rentoutumiseen ja saunomisesta nauttimiseen, eikä kiire paina. Varmista, että sinulla on riittävästi aikaa myös saunomisen jälkeen rauhoittumiseen ja virkistymiseen.
  2. Huolehdi saunan valmisteluista: Varmista, että saunasi on siisti ja puhdas ennen saunomista. Pidä myös huolta, että sinulla on riittävästi polttopuuta ja sytykkeitä valmiina saunan lämmitystä varten.
  3. Puhdista ja valmistele iho. Ennen saunomista poista meikit, öljyt ja voiteet iholta, jotta hiki pääsee vapautumaan ja iho voi hyötyä saunomisen puhdistavista vaikutuksista. Voit myös harkita saunahatun tai pyyhkeen käyttöä suojatakseen hiuksia kuumuudelta.
  4. Muista juoda riittävästi vettä ennen saunomista ja sen jälkeen, jotta voit pitää kehon hyvin nesteytettynä. Vältä alkoholin juomista ennen saunomista, koska se voi lisätä kuivumista.
  5. Luo sopiva tunnelma: Jos mahdollista, säädä saunan valaistus pehmeäksi ja rauhoittavaksi. Voit sytyttää kynttilöitä tai käyttää himmeää valaistusta, jotta saunassa vallitsee miellyttävä tunnelma. Myös lempeä musiikki tai luonnon äänet voivat luoda rentouttavan ilmapiirin. Jos käytät kynttilöitä, muistathan asettaa ne aina palamattomalle alustalle jotta puupiunnat eivät vaurioidu.
  6. Kokeile saunatuoksuja: Voit lisätä saunakokemukseen miellyttävän tuoksun käyttämällä saunatuoksuja tai heittämällä löylyveteen muutaman pisaran eteeristä öljyä. Esimerkiksi eukalyptus, sitruuna tai laventeli voivat lisätä rentoutumista ja virkistystä saunomiseen. Myös perinteiset suomalaiset löylytuoksut, kuten koivunlehdet tai tervantuoksu voivat lisätä saunomisen nautintoa. Voit myös käyttää saunavihtaa, joka edistää verenkiertoa ja antaa lempeän hierontavaikutuksen.
  7. Rentoudu ja keskity hetkeen. Kun astut saunan lämpöön, yritä rauhoittua ja valpasta aistisi. Hengitä syvään ja anna lämmön ja höyryn rentouttaa kehoa ja mieltä. Voit keskittyä esimerkiksi meditaatioon tai visualisointiin saunomisen aikana. Syvät hengitysharjoitukset saunassa voivat auttaa rentoutumaan, vähentää stressiä ja edistää hyvinvointia. Hengitä hitaasti ja syvään, tunne lämpimän ilman täyttävän keuhkosi ja rentouttavan kehosi. Havainnoi kehosi tuntemuksia, lämpöä ja höyryä ympärilläsi. Keskity tietoisesti kehon rentoutumiseen ja anna ajatustesi kulkea vapaasti.
  8. Varaa aikaa myös palautumiselle: Saunomisen jälkeen anna itsellesi aikaa palautumiseen. Voit levätä hetken, juoda lasin vettä ja nauttia rauhallisesta hetkestä. Pidä mielessä, että kehosi ja mieli tarvitsevat aikaa rentoutumiseen ja virkistymiseen. Saunomisen jälkeen voit viilentyä ulkoilmassa tai pulahtaa uimaan. Viileä vesi auttaa virkistämään kehoa ja lisäämään verenkiertoa.
  9. Ravitse kehoa: Saunomisen jälkeen on tärkeää huolehtia kehon ravitsemuksesta. Nauti terveellistä ruokaa ja juo riittävästi vettä tai virkistäviä juomia saunomisen jälkeen. Muista myös levätä ja antaa kehollesi aikaa palautua.

Saunomisen terveyshyödyt ja rentouttavat vaikutukset saavutetaan usein säännöllisellä saunomisella. Yritä löytää oma saunarytmi ja varaa aikaa saunomiselle säännöllisesti. Voit nauttia hyvinvoinnin tunteesta ja stressin lievityksestä, kun saunomisesta tulee osa arkeasi.

Näiden ohjeiden avulla voit luoda miellyttävän, terveydelle hyödyllisen ja rentouttavan saunakokemuksen itsellesi. Muista kuitenkin aina kuunnella omaa kehoasi ja nauttia saunomisen ilosta!

Lämpöä ja hyvää oloa Kotterian vuokramökkien Saunoissa

Koe aito suomalainen saunakokemus Suomen Kotterian vuokramökeillä! Nauti saunan lempeästä lämmöstä ja rentoudu saunan terveyshyötyjen äärellä. Valmistaudu nautinnolliseen hetkeen, ui ja rentoudu mökin rauhaisassa tunnelmassa. Suomen Kotterian vuokramökit tarjoavat sinulle täydellisen pakopaikan arjen kiireistä ja antavat mahdollisuuden kokea suomalaisen saunan parhaat puolet.

Kaikilla Suomen Kotterian vuokramökeillä Pyhtäällä on vähintään yksi sauna. Skitunäsin merenrantamökillä ja Kivikosken ja Strukan joenrantamökeillä on lisäksi erilliset vähän suuremmat rantasaunat. Kaunisvirran vuokramökillä on vain yksi sauna, mutta sinnekin mahtuu mukavasti noin 10 saunojaa. Vain Rantakarin merenrantamökillä Kotkassa on melko pieni, noin kolmelle henkilölle soveltuva mökkisauna.

Kotterian mökit saunoineen soveltuvat mainiosti perhelomailuun, mutta myös juhlien ja saunailtojen järjestämiseen. Tule ja koe saunomisen taika Suomen Kotterian vuokramökeissä!”


Mökkivuokraus, Suomen Kotteria Oy +358400534269, asiakaspalvelu@kotteria.com