Uistelukalastusta vuokramökillä Kotkassa ja Pyhtäällä

Kalastusmökki Kymenlaaksossa

Merellinen Rauha ja Kalastuksen Taika

Etelä-Suomi tarjoaa upean mahdollisuuden kokea kalastuksen riemu ja saaristomeren merellinen rauha. Merenrannalla sijaitsevat kalastusmökkimme Pyhtään Villa Skitunäs ja Kotkassa sijaitseva Rantakarin vuokramökki ovat omiaan tarjoamaan unohtumattomia hetkiä kalastuksen harrastajille ja mukavaa puuhaa kokemattomimmillekin mato-onkijoille. Kymenlaakossa sijaitsevat kalastusmökit ovat kalastajan unelmakohde, jotka tarjoavat pääsyn niin avomerelle kuin saaristoonkin. Myös Kymijoen lohenkalastuapajat ovat alle puolen tunnin ajomatkan päässä mökeiltämme. Vuokramökkien sijainti Kymenlaaksossa mahdollistaakin monipuolisen kalastuksen erilaisissa vesistöissä, mikä houkuttelee kalastajia etsimään seuraavaa suurta saalista.

Merenrantamökeillä majoitusta 7-12:lle kalastajalle

Kotterian mökit on rakennettu tarjoamaan upeat näkymät avomerelle, ja ne mahdollistavat kalastuksen suoraan myös mökin laiturilta. Merenrantamökeillämme on laituri ja venepaikka ja mökeillä tunnelmallinen sisustus, takka ja tietenkin saunomismahdollisuus. Soutuvene käytettävissä ja Skitunäsin merenrantamökillä laiturin edustalla myös poiju.

Mökeillä on erinomaiset puitteet rentoutumiselle päivän kalastusretkien jälkeen. Kalastusmökki meren rannalla tarjoaakin paljon enemmän kuin vain kalastusta. Mökin ympärillä avautuva merimaisema, raikas meri-ilma ja rauhallisuus luovat ihanteelliset puitteet rentoutumiselle ja luonnosta nauttimiselle. Lisäksi Kymenlaakson tarjoamat nähtävyydet, retkeilymahdollisuudet ja Kotkan ja Pyhtään kulttuurikohteet antavat mahdollisuuden monipuoliseen vapaa-ajan viettoon.

Rantakarin mökki on pienehkö, noin 65m2 saunallinen merenrantamökki, joka sijaitsee Kotkan Tiutisessa aivan meren rannassa. Majoitus 7:lle alakerran makuuhuoneessa ja yläkerran parvella. Mökin edustalla upea yksityinen meriterassi ja terassilla ruokailumahdollisuus ja kaasugrilli käytettävissä.

Villa Skitunäs on Pyhtäällä sijaitseva noin 130m2 suuruinen puolitoistakerroksinen merenrantahuvila aivan meren äärellä. Mökillä on majoitusta 12:lle alakerran kolmessa makuuhuoneessa ja yläkerran parvella ja makuusopessa. Parvella myös biljardipöytä. Pihassa nuotiopaikka, grillikota, ulkoruokailumahdollisuus ja erillinen rantasauna isommallekin kalastusporukalle.

Merikalastuksen Tarjoamat Mahdollisuudet – Aarteita Meren Syvyyksistä

Merikalastus on ikiaikainen perinne ja harrastus, joka tarjoaa unohtumattomia elämyksiä ja mahdollisuuksia kaikille vesillä liikkujille. Meren syvyyksissä monet kalalajit odottavat löytäjäänsä. Meri on valtava ekosysteemi, joka tarjoaa monipuolisia kalastusmahdollisuuksia. Alueittain vaihtelevat kalastusympäristöt mahdollistavat erilaisten kalalajien pyytämisen ympäri vuoden. Merikalastuksen kirjo on laaja ja kiehtova. Merellä voit kalastaa mm. kuhaa, turskaa, lohta, haukea, meritaimenta ja tietenkin myös ahventa. Jos uistelet ja seuratoiminta kiinnostaa, löytyy Kotkasta myös toimiva uisteluseura.

  • Meritaimenta Mussalosta ja korkeakosken heittolaiturilta. Taimenen uisteluun suosituin paikka on Viikarin-Rankin alue.
  • Lohen uistelu on keskittynyt Haapasaaren eteläpuoleisille vesialueille. Paras lohenuistelukausi ajoittuu toukukuun puolenvälistä heinäkuun puoleenväliin. Tällöin kalaa saadaan pääsääntöisesti 2- 10 m syvyydestä.
  • Kotkan Tiutisen ja Hallan ympäristö ja Östringinlahti tarjoilevat hyviä kuhapaikkoja.

Kalastus, Koko Perheen Harrastus?

Merikalastus ei ole vain yksittäisten harrastajien etuoikeus – se on myös koko perheen yhteinen kokemus. Kalastusretket merelle voivat olla mainio tilaisuus viettää aikaa yhdessä ja opettaa lapsille kalastuksen perusteita. Monet kalastusveneet tarjoavat palveluja, jotka sopivat kaikenikäisille ja -tasoisille kalastajille, joten koko perhe voi osallistua ja nauttia meren antimista.

Merikalastus ei ole pelkästään kalastamista, vaan parhaimmillaan se voi olla myös yhteisöllistä toimintaa. Kalastusyhteisöt, kalastuskilpailut ja yhdessä merellä vietetyt hetket luovat vahvoja yhteyksiä kalastajien välille. Kalastusretket tarjoavat mahdollisuuden jakaa tarinoita, oppia uusia taitoja ja nauttia merellisestä yhdessäolosta. Lisätietoa Kalastusretkistä ja opaspalveluista Kymenlaaksossa tästä

Jännittävät Kalastusmuodot

Merikalastuksen mahdollisuudet eivät rajoitu pelkästään perinteiseen onkikalastukseen. Jigikalastus, vetouistelu, pilkkiminen ja verkkokalastus ovat vain muutamia esimerkkejä erilaisista merikalastuksen muodoista. Jokainen tekniikka tarjoaa omanlaisensa jännityksen ja mahdollisuudet eri kalalajien pyytämiseen.

Merikalastus on monipuolinen harrastus, joka tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia niin kokeneille kalastajille kuin aloittelijoillekin. Meren syvyyksissä piilevät aarteet odottavat löytäjiään, ja merikalastus on portti seikkailuihin, jännitykseen ja yhteisöllisyyteen. Tutustu meren mahdollisuuksiin, tartu vieheeseen ja lähde kohti merellisiä seikkailuja!

Kalastusmökki Etelä-Suomen meren rannalla on enemmän kuin pelkkä majapaikka – se on portti unohtumattomiin kalastuskokemuksiin ja rannikon kauneuden lumoihin. Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä tekee siitä houkuttelevan kohteen kaikille niille, jotka haluavat kokea kalastuksen taian merellisessä ympäristössä. Varaa heti itsellesi ja ystävillesi kalastusloma Pyhtäältä tai Kotkasta!


Suomen Kotteria oy, mökit Kymenlaaksossa, +358400534269, asiakaspalvelu@kotteria.com