Kymenlaakson nähtävyydet

Kymenlaakson nähtävyydet

KYMENLAAKSON AKTIVITEETIT JA NÄHTÄVYYDET


Kymenlaaksossa on tekemistä koko perheelle

Kymenlaakson seutu tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja ja nähtävää moneen makuun. Ohessa on linkkejä alueen nähtävyyksiin ja tapahtumiin. Autamme mielellämme valitsemaan lomallenne mukavia elämyksiä.

Pyhtäällä on tilausperiaatteella toimiva EagelKarting. Se sijaitsee Kymijoen varrella Strömforsissa vanhalla tehdasalueella sisähallissa. Rata on kaikkiaan noin 300 metriä pitkä ja radalla on hitaita sekä nopeampia mutkia ja koko rata on varustettu suojakaiteilla ja turva-alueilla. EagleKarting vuokraa myös sähköavusteisia Mad Croc Fat Sähköpyöräiä. Yhteydenotot ja lisätiedot 040-5163632

Pyhtäällä on myös sisäsurffausta ja tuulitunnelilentoja tarjoava Aeronautica arena

Kotkassa on tarjolla Golfia ja Porvoon Kokonniemestä ja Haminan Reitkallista löytyvät lähimmät laskettelurinteet. Porvoossa Kokonniemen laskettelukeskus tarjoaa kesäseikkailijoille maastopyöräreittejä ja bikeparkissa hissit kuljettavat pyörät halutessasi huipulle saakka. Haminan Uuperinrinteet kesittyy talvilajeihin. Jännitystä kaipaaville Kymijoki tarjoaa koskenlaskua sekä melontaa kajakilla tai kanootilla. Kotkassa on vuokrattavana myös kaupunkipyöriä. 

Kotkan Otsolan kaupunginosassa sijaitsevassa Hiidenkirnuntien Kumparepuistossa on tarjolla frisbeegolfia. Kumparepuistossa on 12 väylän rata, joka tarjoaa haasteita, mutta sopii hyvin myös aloittelijoille. Puiston kumpareet nousevat noin jopa 45 metrin korkeudelle merenpinnasta ja puistosta avautuu hienot näkymät Karhulan kaupunginosan yli aina merelle asti

Haminassa on alpakkatila Merikeinun alpakat.

Merellinen luonto ja kalastuspalveluita

Kymenlaakson merellinen luonto tarjoaa matkailijalle loistavat ulkoilu- ja veneilymahdollisuudet. Matkailija voi nauttia saaristoristeilyistä, luonnonpuistoista ja monimuotoisista Kymenlaakson maisemista. Kaloistaan tunnettu Kymijoki on Etelä-Suomen paras lohenpyyntipaikka. Lisäksi joesta voi pyydystää haukia, ahvenia, siikaa, kuhaa ja lahnaa. 

Lisätietoa ja vinkkejä Pyhtään alueen vierailijoille upeista luonnon retkikohteista Pyhtään kyläblogista. Ihania kuvia ja kuvauksia Pyhtään parhaista puolista tarjolla. Lue ja ihastu!

Pyhtäällä on myös lukuisia ihania uimapaikkoja. Kunnan yleisten uimarantojen lisäksi tarjolla on monipuolinen joukko epävirallisia uimarantoja ja kauniita rantamaisemia. Kaksikymmentä parasta uimapaikkaa on listattu yhteen ja voit tutustua tarjontaan tästä

Pyhtään Kaunissaari on hieno merellinen kesäparatiisi Itäisellä Suomenlahdella. Saareen pääsee joko omalla veneellä tai yhteisaluksella Kotkan Kuusisesta aikataulujen mukaisesti. Saaren pienvenesatamassa on useita laituripaikkoja sekä wc ja pesutilat vierasveneilijöille. Saaressa on saaristolaismuseo ja kauppapuoti, kahvila ja ravintola.

Kalastuksesta kiinnostuneille Kymenlaakso tarjoaa unohtumattomia kalastuselämyksiä ammattimaisen kalastusoppaan johdolla. Tule nauttimaan ikimuistoinen päivä kalastuksen parissa seudun parhailla kalapaikoilla. Hyppää kokeneen viehekalastajan ja kalastusoppaan kyytiin mökin laiturista tai muusta sovitusta paikasta. Jos Ahti suo, pääset illalla maistamaan itse pyydystettyä tuoretta kalaa. Sesongista riippuen voit pyytää haukea, meritaimenta, ahventa ja kuhaa. Lisätietoa kalastuspalveluista tästä


Museoita ja vehreitä puistoja

Kymijoen ylävirralla, Langinkosken häikäisevän kauniissa maisemissa sijaitsee Aleksanteri III keisarillinen kalastusmaja, joka toimii nykyään keisarillisena kalastusmajamuseona. Kotkan kaupungissa on myös paljon mielenkiintoisia museoita, vehreitä puistoja ja saariston idylliä tarjolla. 

Merikeskus Vellamo on useiden näyttelyiden yhdistelmä, joissa vierailija voi tutustua Suomen merenkulun ja Kymenlaakson historiaan ja nykypäivään. Vellamon museoaluslaituriin on ankkuroitu merkittävimmät suomalaiset museolaivat, maailman vanhin jäänmurtaja Tarmo ja historiallinen rajavartioalus Telkkä. 

Koko perheelle sopiva matkailukohde on myös Akvaariotalo Maretarium, jossa voi ihailla Suomen kalamaailman erikoisuuksia.

Salpakeskus ja Virolahden Bunkkerimuseo on sotahistoriallinen museo, joka kertoo vuosina 1940–44 tapahtuneesta Suomen itäisen rajan linnoittamisesta Virolahdella. Museo on osa sodanaikaista Salpa-asemaa,  joka ulottuu Suomenlahdelta Sallaan ja kenttälinnoitettuna aina Jäämerelle asti. Salpalinjan museon näyttelyt jatkuvat myös ulkomuseoalueelle, jossa kangasmaaston ja suoalueen lomaan sijoittuvia järeitä teräsbetonisia linnoituslaitteita yhdistää opastettu maastoreitti. Tykkipuistossa esitellään sodanaikaista tykistöä.

Vaihtelevia pyöräreittejä

Kymenlaaksossa on monia pyöräilyreittejä, jotka soveltuvat myös ihan perinteisille kaupunkipyörille. Jos et halua tuoda omaa pyörääsi mukaan, voit vuokrata kaupunkipyörän Kotkasta, Haminasta tai Porvoosta edullisella hinnalla. Lisätietoa polkupyörien vuokraamisesta tästä.

Kotkan Aleksanterin pyöräilyreitti tarjoaa hienon mahdollisuuden nauttia kymenlaakson luonnosta ja kulttuurista noin 14 kilometrin pituisella pyöräreitillä. Reitti alkaa Kotkan keskustasta ja jatkuu kuohuvaa Kymijoen vartta mukaillen läpi Kotkan kansallisen kaupunkipuiston. Reitin varrella voit ihailla vaihtelevaa jokiluontoa ja kohisevia koskia, vaikuttua vahvasta historiasta ja kohdata myös urbaania kulttuuria. Alla pyöräreitti kartalla.

Haminassa voit pyöräillä historiallisessa ympyräkeskustassa ja linnoituksessa. Matkan varrella voit tutustua kaupungin ylpeyteen Raatihuoneeseen, Ortodoksiseen kirkkoon ja Haminan kaupunginmuseoon. Kuuluisat Pitkien hiekkojen uimarannat ja Lupinlahden lintutorni ovat myös pyöräilymatkan päässä keskustasta.

Kotkan edustan saaret houkuttelevat kesäisin tuhansia vierailijoita saaristoon. Pääset matkailusaariin myös polkupyörän kanssa joko Kotkan Sapokan satamasta tai Kuusisen satamasta valtion yhteysaluksella. Yksityinen M/S Jaana risteilee Sapokasta reittiaikataulujen mukaisesti. Saaritiestö on pääosin hiekkapäällysteisiä, pyöräiltäviä kyläteitä. Saarissa on yksityistä kesäasutusta, historianähtävyyksiä ja muistomerkkejä sekä luonnonkaunista, merellistä saaristoluontoa matkailupalveluineen.

Salpalinjaa mukaileva 50 kilometrin mittainen Salpapolku on suosittu retkeilykohde, jossa voit vaeltaa tai maastopyöräillä. Fat bike -pyöriä on vuokrattavana museoilla Miehikkälässä ja Virolahdella. Kokeile esimerkiksi kahdeksan kilometrin pituista reittiosuutta Virolahden Bunkkerimuseolta Harjun hoviin. Reitin varrella voit tutustua esimerkiksi sodanaikaisiin teräsbetonikorsuihin ja kallioon louhittuun luolaan. 


Tapahtumia, tekemistä ja muuta ihanaa


Lue kattava kuvaus Kotterian mökeistä: Vuokramökit Etelä-Suomessa